Hamuru için gerekli malzemeler
- 200 gr.Un
- 1 paket vanillin şekeri
- 1 tutam tuz
- 1 yumurta
- 100 gr.oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
İç malzemesi
- 1-2 adet Armut
- 1-2 adet Elma
- 1/2 konserve kayısı veya şeftali
Krema dolgusu için gerekli malzemeler
- 2 yumurta sarısı
- 250 ml. sıvı krema
- 60 gr. tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı nişasta (silme)
Üzeri için
- 2-3 çorba kaşığı kayısı veya şeftali reçeli
- 1 çorba kaşığı su
Yapılışı
- Fırınınızı 180 °C de ısıtın.26'lık kelepçeli kek kalıbınızı yağlayın.
- Hamur için Un'u bir kabın içine eleyin.kalan mazemeleri katıp kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde etmek üzere yoğurun.
- Hamurun 3/2 sini ayırın ve hafif un ve merdane yardımı ile kalıbınıza eşit şekilde yerleştirilebilecek şekilde açın ve yerleştirin.
- Kalan hamuru yuvarlayarak uzun bir şerit haline getirin ve hamurun kenarlarını oluşturmak üzere kalıbın kenarına yerleştirin.Parmaklarınızla hafifçe bastırarak tartımızın kenarını oluşturun.
- İçi için elmaları ve armutları soyun.Dörde bölüp çekirdeklerini ayıklayın ve ince ince dilmleyin.Şeftali ve kayısıları konserveden çıkarın,süzün ve dilimlenmemişse dilimleyin. Şimdi arzunuza göre hazırlamış olduğunuz hamurunuzun içine meyveleri sırayla dizin.
- İç dolgu kreması için yumurta sarılarını ve kremayı çırpma teli ile karıştırın.Şeker,vanilya ve nişastayı ilave edin.Bu sıvı karışımı meyvelerin üzerine eşit bir şekilde dökün.
- Önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda yaklaşık 1 saat kadar pişirin.
- Şeftali veya kayısı reçelini su ile karıştırıp süzgeçten geöirin ve ısıtıp 1 taşım kaynatın.
- Pişen tartınızı kelepçeli kalıbından çıkarın ve sıcak reçeli fırça yardımı ile sıcak tartın üst yüzeyine eşit bir şekilde sürün.Bu tartınızın parlaklığını sağlayacaktır.
Notlar :
- Meyvelerinizi çok kalın dilimlemeyin,ne kadar ince olursa o kadar iyi.
- Tartın kenarının yüksekliği 2 cm. olsa yeterli olur.Benim yaptığım 3 cm. civarındaydı ve meyvelerim de biraz kalın doğranmıştı,dolayısıyla sıvı krema karışımım az geldi,meyvelerin üzerini kapamadı.Ben de sıvı krema karışımının ölçüsünü 1,5 olarak kullandım,yani yarı ölçü fazladan kullandım.Buna rağmen kenarı yüksek geldi.
Afiyet olsun...
Zehracığım tarifin çıktısını aldım bile. Haftaya burada bir arkadaşımın doğumgünü var, ona yapıp götürmeyi planlıyorum. Çok nefis görünüyor inan ki, sadece ananas konservesi eklesem mi diye düşünüyorum, sence yakışır mı?
YanıtlaSilbende bol meyve tadını hissedebileceğim lezzetleri tercih ediyorum zehracığım tart ve turtalarda.
YanıtlaSilellerine sağlık..çok leziz gerçekten..
sevgiler cnm.
Zehracığım,
YanıtlaSilMüthiş lezzetli görünüyor. Ellerine sağlık.Ben de deneyeceğim.
Sevgiler
Ohhhh zengin meyveli bir tart harika valla, ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
gerçekten çok şık ve leziz bir tart olmuş. Ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilellerine saglık zehracım,çok güel bence..hemen cıktısını alayım ben...
YanıtlaSilsevgıler..
Zehraaaa çok lezzetli görünüyooooorr! Feci şekilde istedim bu tarttan...
YanıtlaSilEsracığım,dene mutlaka,hafif bir lezzet.Ananas fikri de çok uygun.Kesin yakışır,bu arada 1-2 not ekledim,tekrar gözden geçir,sevgiler
YanıtlaSilNunucuğum, çok teşekkür ederim, sevgiler
Pelinciğim, çok teşekkür ederim, sevgilerimle
YanıtlaSilEvrenciğim,çok teşekkür ederim, sevgilerimle
Yaseminciğim, çok teşekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Saliha, teşekkür ederim, sevgilerimle
Sevgili Burçinciğim, hemen sana 1 dilim gönderiyorum,sabah kahvesinin yanına,sevgilerimle
YanıtlaSilGünaydın Zehracım çok şık ve leziz
YanıtlaSilbir tart olmuş.Tartta meyve her zaman tercihimdir sevgiler...
Hindistancevizli muffinlerinizi denedim tattırdığım herkes bayıldı şimdi sırada nefis tartınız var şahane görünüyo ellerinize sağlık,sevgiler....
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor canım.mutlaka deneyeceğim.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilÇok nefis görünüyor Sevgili Zehra, ellerine sağlık
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Görüntüsü kadar eminim tadı da çok güzeldir. Denenecekler listesine aldım :))
YanıtlaSilSevgiler...
Zehracım müthiş bir görüntüsü var... Ellerine sağlık
YanıtlaSilEnfes görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilEllerine saglik Zehra, harika gorunuyor...
YanıtlaSilElma evde en cok tuketilen meyvadir, tam benlik bir tarif...
Sevgiler...
BAK ŞİMDİ........ NE YAPMIŞ YAAAAA..... ARKADAŞIM YAPAN VAR YAPAMAYAN VAR Dİ Mİ..... TAAAA ORALARDA BU MUHTEŞEM ŞEYİ PİŞİR ONDAN SONRA KOY FOTOĞRAFINI BURAYA... OLDU MU ŞİMDİ.... VALLA BEN KENDİ ADIMA KONUŞAYIM... O KADAR ÇOK DALDIM Kİ PASTA VE KURABİYELERE ... BU LEZZETLERİ UNUTTUM.... YAKINDA OLSAYDIN YERDİK BİRLİKTE .... Dİ Mİ...:)) ÖPÜYORUM SENİ CANIM.... ELLERİNE SAĞLIK... GERÇEKTEN MUHTEŞEM GÖRÜNÜYOR.....
YanıtlaSilSevgili Deryacigim, cok tesekkür ederim,sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Sedacigim, yorumun cok degerli benim icin cünkü tariflerimi deneyip memnun olmus olmaniz cok önemli.Afiyet olsun, seviler
Sevgili Neslihancigim, Hülyacigim cok tesekkür ediyorum, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Banucugum,sevgili Müjdecigim,sevgili Mebrule ve sevgili Zerrincigim...cok tesekkür ederim hepinize...sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Nesrincigiiiiim...ah orada olsam hemen sana bir tane yapar gönderiridim...ya da bende cay keyfi yapardik..ahhhh bak simdi..ne iyi olurdu...insallah yaz´a..sevgilerimle
YanıtlaSilZehra'cigim,
YanıtlaSilHarika bir tarif ve harika bir sunum, ellerine saglik, bayildimmmmm.
Sevgilerimi gonderiyor, guzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgili Zehra çok güzel görünüyor. Meyveli tartlara bayılırım. Elmayı da sadece pasta ve kurabiyelerde yiyorum. Yani tarif tam benlik Sevgiler...
YanıtlaSilZehracım ellerine saglık.
YanıtlaSilçok severim meyveli tatları ,eline sağlık ...Tarifte yapabileceğim tarzda.Teşkkürler.
YanıtlaSilooofff harika gorunuyor. cok cok guzel olmus herzamankigibi.ellerinesaglik selamlar www.lalelimutfaklar.blogcu.com
YanıtlaSilCok nefis görünüyor.Insanin gönlü gözü aciliyor Zehracim ,ellerine saglik.Bende tam tersi,elmayla yapilan herseyi cok severim.Elmanin lezzetini pastlara cok yaksitiririm.Afiyetler olsun canim,sevgiyle kal:)
YanıtlaSilÇok davetkar bir görüntü... Tadına bakan şanslılardan olmak isterdim... Sevgiyle...
YanıtlaSil