Sevgili Seher'in bu ay ev sahipliği yaptığı kurutulmuş meyveler etkinliği için çok fazla tarif aklimdan geçse de en sonunda en içime sinen tarifte karar kıldım ve Cynthia Barcomis' in çok uygun bir tarifini denedim ama birkaç küçük değişiklikler yaparak.Kuru meyveler içinde en sevmediğim kuru incir başrolde bu tarifte ama kuru inciri sevmeyen ben bile bu tarifin başarısına hayran kaldım.
Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ben bile bu kadar lezzetli kurabiyeler elde edebileceğimi tahmin etmemiştim. Bu kadar üzerinde yazılan tarife geçelim diyorum artık...
Hamur için gerekli malzemeler :
- 125 gr. tereyağ veya margarin
- 65 gr. tozşeker
- 1 yumurta
- 1/4 tatlı kaşığı vanilya
- 210 gr. Un
- 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1/4 tatlı kaşığı muskat baharatı
- 1 tutam tuz
İç Dolgusu İçin gerekli malzemeler :
- 250 gr. kurutulmuş incir
- 30 gr. ince dövülmüş Badem
- 60 gr. Kayısı marmeladı
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- yarım limon kabuğu rendesi
- 1/2 çay kaşığı tarçın
Yapım aşamaları :
- Fırınınızı 190 °C ' ye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
- Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın. Unu eleyin ve kabartma tozunu katın. Diğer malzemeleri de katarak mixerin hamur uçları ile çırpın ve birbirine yedirerek bir kurabiye hamuru elde edin. Biraz yumuşak bir hamur elde etseniz bile endişelenmeyin. Pişerken yayılma yapmıyor.
- Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın.
- İç dolgu için incirleri kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin.
- Buzdolabından hamurunuzu alıp 12 eşit parçaya bölün. Un yardımı ile hafifçe avcunuzda açın ve dolgu malzemesinden 1 dolu tatlı kaşığı kadar malzeme koyup kapatın. Hafifçe yuvarlayıp kayıt kaplı tepsinize dizin.
- 12 adet kuarbiye elde ettikten sonra önceden ısınmış fırınınızda yaklaşık 20 dk. pişirin.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.
NOTLAR :
- Dikkat etmeniz gereken tek püf noktası hamurla fazla oynamamanız. Elinizin ısı ile gevşeme yapacatır ve toparlamanız zorlaşabilir.
- Ben badem yerine iri kıyılmış Ceviz kullandım. Kuru incir ile daha yakışacağını tahmin ettim ve kurabiyeyi tadınca doğru bir karar verdiğimi anladım.
- Hamur piştikten sonra tüm gün gevrekliğini korudu ve yumuşama yapmadı.
- Hamurunuzu toparlamakta zorlanırsanız hemen buzdolabına kaldırın, 15 dk. bekletin. Daha kolay çaılşmanız mümkün olacaktır.
Bu tarifimle sevgili Seher 'in etkinliğine katkıda bulunmak istiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.
Afiyet olsun...
aaaaaaA..
YanıtlaSilVALİDE SULTANımın tarifi kitapmı olmuş :)))))
hemen söyliyeyyim bari :)
annem çok güzel yapar bunu zehracığım..incire aşıkda kendisi.
SENİNDE GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
ÇOK SEVGİLER.
Harika olmus, ellerine saglik Zehra'cigim.Nefisss...
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyorum..
HARİKA VE ÇOK LEZZEETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM MUTLAK YAPACAĞİM ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilEvde çürümeyi bekleyen kuru incirler var, bu şekilde değerlendirebilirim. Tarif için çok sağol Zehrac ığım, fotoğraflar ayrı bir çekici kılmış tarifi.
YanıtlaSilZehracığım ellerine sağlık canım, kuru incirlerim bana ben onlara bakıyorum ne zamandır...Artık işbirliği yapmanın vaktiş geldi onlarla:)
YanıtlaSilSevgiyle kal canım,
Çok lezzetli görünüyoooorrr :P
YanıtlaSilZehracığım,
YanıtlaSilSayfamda senin yeni bir tarif eklediğini görünce çok sevindim. Kimbilir nasıl güzel bir tarif ve fotoğraf göreceğim diye... Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık. Ben inciri çok severim.
Sevgiler
Zehracımmmm muhteşem bir lezzet ellerine sağlık.Bayıldım bir tane aldım sımsıcak sevgiler....
YanıtlaSilİncire bayılırım.
YanıtlaSilİncirli kurabiye de eminim çok güzel olmuştur.
Bu arada aşağıdaki baharı da çok sevdim.
Bayiliyorum senin su resimlere! Hele alttaki resim yani su kurabiyenin saniyorum ki antepfistigi üzerindeki durusuna bittim dogrusu.....Disaridaki havaya inat güzel bir görüntü....haa unutuyordum tabiki ellerine saglik.
YanıtlaSilSüüüppperrrrrrrrr harika olmuş harikaaa!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Fotoğraf okadar güzel anlatıyorki.
YanıtlaSilTazecik ve çokkk lezzetli. Kesinlikle deneyeceğim.
Ellerine sağlık
Sevgiler....
Nunucuğum...ben ilk kez yaptım ama bayıldım.Anneciğinin de ellerine sağlık, sevgilerimle
YanıtlaSilAybikeciğim, teşekkür ediyorum, sevgilerimle
Sevgili Kardelen,çok teşekkür ederim, sevgiler
Canim Esracığım, gerçekten mutlaka dene bu tarifi,hele senin marifetli ellerinde eminim daha da lezzetli olacaktir, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Düş bahçesi, emin ol hayırlı bir işbirliği olacak,sevgiler
Sevgili Burçinciğim, çok yeşekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Pelinciğim,mahçup oldum bak, çoook teşekkür ederim yorumun için...sevgiler
Sevgili Deryacığım...afiyetler olsun, sevgiler
Sevgili Hülyacığım, çok teşekkür ederim, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Serapcığım, çok teşekkür ederim yorumun için, sevgiler
Muhteşem bir lezzet.Benim gibi incir diyarında yaşayan birinin hemen denemesi gerek.:))
YanıtlaSilSevgiler...
Sevgili Evrenciğim, çok teşekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Nur, çok teşekkürler
Zehra'cim,
YanıtlaSilyesil fistiklarin üzerindeki kurabiyelerin muhtesem görünüyor, ellerine saglik diyorum.
Cynthia Barcomi'nin o pasta kitabindan bende de var, ama icinden simdiye kadar sadece bir tarifi denemistim, o da Bananen-Käsekuchen.
Bu Cynthia hanim pek maharetli bir hatun galiba, gecenlerde kendisinin bir yemek kitabi oldugunuda gördüm.
Neyse, fazla uzattim. Etkinlige yakisir bir tarif olmus o kesin.
Selamlar ve öptüm..
Benimse en sevdiğim kuru meyve incirdir, harika bir tarif, denemeliyim, sevgiler.
YanıtlaSilZehracigim nefis otesi olmus canim
YanıtlaSilellerine saglik denenceklerin arasinda yerini hemen aldi bile,
harikasin:))
sevgiler
merhaba, çok güzel bir tarif, not ettim en kısa zamanda deneyeceğim. teşekkürler.
YanıtlaSilÇok beğendim... Mutlaka deneyeceğim... 80.Yaş pastasına da bayıldım... Artık bahar geldi... Pasta da bahara uygun hoş, güzel bir pasta olmuş...
YanıtlaSilEllerine emeklerine sağlık... Sıcacık sevgiler...
diyet bittiğinde mutlaka deneyeceğim
YanıtlaSilsüper görünüyor
eline sağlık
Sevgili Zehra.
YanıtlaSilkurabiyeleri nihayet denedim, çok güzel oldular cidden. Bu harika tarifi mutfağıma kazandırdığın için teşekkürler...
buda benim çok çok hoşuam gitti!
YanıtlaSil:)
zaten maşALlah daha bir sürü şey var burada hoşa gidecek ala olmanın zirvesine varmış olan..
nefismiş bu ben böyel içinden değişik lezzetler çıkan muhallebili elmalı üzümlü vs vs kurabiyeleri severim hatta kuru kuru yediğim kurabiyeler azınlıktadır:)
muhakkak içinde bir hareketlilik olsun değil mi?
:)
ellerine sağlık inciri sevmiyormuşsun bizle paylaşmışsın ama bu güzelliği müteşşekkir oldum..
selam,harika olmuşşşşşşşşşşş,muskat baharatı kullanmamız şartmıdır acaba
YanıtlaSilinciri çok severim. tarifinizi yaptım süper bişi oldu. yiyen herkes bayıldı. sürekli yapıyorum çok teşekkür ederim. emeğinize sağlık.
YanıtlaSilÇoooooook güzel bir tarif :) ellerine sağlık...birtasimkaynasin.blogspot.com
YanıtlaSilZehra hanımcığım incirli kurabiyeler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyip blogumda yayınlamak isterim izniniz olursa,paylaśımınız için teśekkürler,sevgiyle kalın.
YanıtlaSilSLM KAYISI MARMELATINI HIC BIYERDE BULAMADIM KAYISI RECELI OLURMU
YanıtlaSilZehra hanım kurabıyeyı denemek ıstıyorum yalnız sızden cvp gelmedı atladınız sanırım kayısı marmelatı buyuk marketlerde bulamıyorum nereden bulabılırım kayısı recelını blenderla ceksem yada verebılılecegınız kayısı marmelatı tarıfı varmı kolay gelsın.
YanıtlaSilTuba Hn. merhaba... Kayisi recelini blender´dan da gecirebilirsiniz. Fazla suyundan koymadan yapin, yerini tutat. Kusura bakmayin, atlamisim herhalde...sevgiler
YanıtlaSilElinize sağlık,çok lezzetli görünüyor.Oğlumla haftasonları kek ya da kurabiye yapıyoruz.Bu tarifi denemeliyiz mutlaka.Oğlum şimdilik öğreniyor,34 yaşına geldiğinde o da bana yapacakmış.Kimbilir belki de bu tarifi yapar :)
YanıtlaSil