Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26.03.2009

İNCİRLİ KURABİYE

Bu kitabı aldığımdan beri denediğim bütün tariflerden çok memnun kaldım. Neredeyse tüm sayfalarının köşeleri işaretlenmiş durumda, sıradakiler adına. Cynthia Barcomi aslen amerikalı bir lezzet yazarı ve cafe sahibesi. Berlin' de 2 cafe'si var. Son gidişimde tabiiki tarafımdan ziyaret edildi ama açıkçası cafe atmosferi olarak pek hoşuma gitmedi. Fazla amerikanvari restoran ve cafeleri sevmiyorum.Ziyaret ettiğim cafeleri analiz edersem tarz olarak daha çok fransız tarzını seviyorum galiba. Ama dediğim gibi kitaptan denediğim tarifler pratik ve damak zevkimize uyuyor.

IMG_6728

Sevgili Seher'in bu ay ev sahipliği yaptığı kurutulmuş meyveler etkinliği için çok fazla tarif aklimdan geçse de en sonunda en içime sinen tarifte karar kıldım ve Cynthia Barcomis' in çok uygun bir tarifini denedim ama birkaç küçük değişiklikler yaparak.Kuru meyveler içinde en sevmediğim kuru incir başrolde bu tarifte ama kuru inciri sevmeyen ben bile bu tarifin başarısına hayran kaldım.


IMG_6766

Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum ben bile bu kadar lezzetli kurabiyeler elde edebileceğimi tahmin etmemiştim. Bu kadar üzerinde yazılan tarife geçelim diyorum artık...

Hamur için gerekli malzemeler :

  • 125 gr. tereyağ veya margarin
  • 65 gr. tozşeker
  • 1 yumurta
  • 1/4 tatlı kaşığı vanilya
  • 210 gr. Un
  • 1/4 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 tatlı kaşığı muskat baharatı
  • 1 tutam tuz

İç Dolgusu İçin gerekli malzemeler :

  • 250 gr. kurutulmuş incir
  • 30 gr. ince dövülmüş Badem
  • 60 gr. Kayısı marmeladı
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • yarım limon kabuğu rendesi
  • 1/2 çay kaşığı tarçın

Yapım aşamaları :

  1. Fırınınızı 190 °C ' ye ayarlayın ve ısınmaya bırakın.
  2. Hamur için yumurtayı hafif çatalla çırpın. Unu eleyin ve kabartma tozunu katın. Diğer malzemeleri de katarak mixerin hamur uçları ile çırpın ve birbirine yedirerek bir kurabiye hamuru elde edin. Biraz yumuşak bir hamur elde etseniz bile endişelenmeyin. Pişerken yayılma yapmıyor.
  3. Hamuru streçleyip buzdolabına kaldırın.
  4. İç dolgu için incirleri kuşbaşı doğrayın. Diğer malzemeleri de koyup blender yardımı ile püre haline getirin.
  5. Buzdolabından hamurunuzu alıp 12 eşit parçaya bölün. Un yardımı ile hafifçe avcunuzda açın ve dolgu malzemesinden 1 dolu tatlı kaşığı kadar malzeme koyup kapatın. Hafifçe yuvarlayıp kayıt kaplı tepsinize dizin.
  6. 12 adet kuarbiye elde ettikten sonra önceden ısınmış fırınınızda yaklaşık 20 dk. pişirin.
  7. Soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyin.

NOTLAR :

  • Dikkat etmeniz gereken tek püf noktası hamurla fazla oynamamanız. Elinizin ısı ile gevşeme yapacatır ve toparlamanız zorlaşabilir.
  • Ben badem yerine iri kıyılmış Ceviz kullandım. Kuru incir ile daha yakışacağını tahmin ettim ve kurabiyeyi tadınca doğru bir karar verdiğimi anladım.
  • Hamur piştikten sonra tüm gün gevrekliğini korudu ve yumuşama yapmadı.
  • Hamurunuzu toparlamakta zorlanırsanız hemen buzdolabına kaldırın, 15 dk. bekletin. Daha kolay çaılşmanız mümkün olacaktır.

Bu tarifimle sevgili Seher 'in etkinliğine katkıda bulunmak istiyor ve kendisine kolaylıklar diliyorum.

Afiyet olsun...


34 yorum:

  1. aaaaaaA..
    VALİDE SULTANımın tarifi kitapmı olmuş :)))))
    hemen söyliyeyyim bari :)
    annem çok güzel yapar bunu zehracığım..incire aşıkda kendisi.
    SENİNDE GÜZEL ELLERİNE SAĞLIK CANIM.
    ÇOK SEVGİLER.

    YanıtlayınSil
  2. Harika olmus, ellerine saglik Zehra'cigim.Nefisss...

    Sevgilerimi gonderiyorum..

    YanıtlayınSil
  3. HARİKA VE ÇOK LEZZEETLİ GÖRÜNÜYORLAR CANIM MUTLAK YAPACAĞİM ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlayınSil
  4. Evde çürümeyi bekleyen kuru incirler var, bu şekilde değerlendirebilirim. Tarif için çok sağol Zehrac ığım, fotoğraflar ayrı bir çekici kılmış tarifi.

    YanıtlayınSil
  5. Zehracığım ellerine sağlık canım, kuru incirlerim bana ben onlara bakıyorum ne zamandır...Artık işbirliği yapmanın vaktiş geldi onlarla:)

    Sevgiyle kal canım,

    YanıtlayınSil
  6. Zehracığım,
    Sayfamda senin yeni bir tarif eklediğini görünce çok sevindim. Kimbilir nasıl güzel bir tarif ve fotoğraf göreceğim diye... Çok güzel olmuş.Ellerine sağlık. Ben inciri çok severim.
    Sevgiler

    YanıtlayınSil
  7. Zehracımmmm muhteşem bir lezzet ellerine sağlık.Bayıldım bir tane aldım sımsıcak sevgiler....

    YanıtlayınSil
  8. İncire bayılırım.
    İncirli kurabiye de eminim çok güzel olmuştur.
    Bu arada aşağıdaki baharı da çok sevdim.

    YanıtlayınSil
  9. Bayiliyorum senin su resimlere! Hele alttaki resim yani su kurabiyenin saniyorum ki antepfistigi üzerindeki durusuna bittim dogrusu.....Disaridaki havaya inat güzel bir görüntü....haa unutuyordum tabiki ellerine saglik.

    YanıtlayınSil
  10. Süüüppperrrrrrrrr harika olmuş harikaaa!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlayınSil
  11. Fotoğraf okadar güzel anlatıyorki.
    Tazecik ve çokkk lezzetli. Kesinlikle deneyeceğim.

    Ellerine sağlık

    Sevgiler....

    YanıtlayınSil
  12. Nunucuğum...ben ilk kez yaptım ama bayıldım.Anneciğinin de ellerine sağlık, sevgilerimle

    Aybikeciğim, teşekkür ediyorum, sevgilerimle

    Sevgili Kardelen,çok teşekkür ederim, sevgiler

    YanıtlayınSil
  13. Canim Esracığım, gerçekten mutlaka dene bu tarifi,hele senin marifetli ellerinde eminim daha da lezzetli olacaktir, sevgilerimle

    Sevgili Düş bahçesi, emin ol hayırlı bir işbirliği olacak,sevgiler

    YanıtlayınSil
  14. Sevgili Burçinciğim, çok yeşekkür ederim, sevgiler

    Sevgili Pelinciğim,mahçup oldum bak, çoook teşekkür ederim yorumun için...sevgiler

    Sevgili Deryacığım...afiyetler olsun, sevgiler

    YanıtlayınSil
  15. Sevgili Hülyacığım, çok teşekkür ederim, sevgilerimle


    Sevgili Serapcığım, çok teşekkür ederim yorumun için, sevgiler

    YanıtlayınSil
  16. Muhteşem bir lezzet.Benim gibi incir diyarında yaşayan birinin hemen denemesi gerek.:))
    Sevgiler...

    YanıtlayınSil
  17. Sevgili Evrenciğim, çok teşekkür ederim, sevgiler

    Sevgili Nur, çok teşekkürler

    YanıtlayınSil
  18. Zehra'cim,
    yesil fistiklarin üzerindeki kurabiyelerin muhtesem görünüyor, ellerine saglik diyorum.

    Cynthia Barcomi'nin o pasta kitabindan bende de var, ama icinden simdiye kadar sadece bir tarifi denemistim, o da Bananen-Käsekuchen.

    Bu Cynthia hanim pek maharetli bir hatun galiba, gecenlerde kendisinin bir yemek kitabi oldugunuda gördüm.

    Neyse, fazla uzattim. Etkinlige yakisir bir tarif olmus o kesin.

    Selamlar ve öptüm..

    YanıtlayınSil
  19. Benimse en sevdiğim kuru meyve incirdir, harika bir tarif, denemeliyim, sevgiler.

    YanıtlayınSil
  20. Zehracigim nefis otesi olmus canim
    ellerine saglik denenceklerin arasinda yerini hemen aldi bile,
    harikasin:))

    sevgiler

    YanıtlayınSil
  21. merhaba, çok güzel bir tarif, not ettim en kısa zamanda deneyeceğim. teşekkürler.

    YanıtlayınSil
  22. Çok beğendim... Mutlaka deneyeceğim... 80.Yaş pastasına da bayıldım... Artık bahar geldi... Pasta da bahara uygun hoş, güzel bir pasta olmuş...

    Ellerine emeklerine sağlık... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlayınSil
  23. diyet bittiğinde mutlaka deneyeceğim
    süper görünüyor
    eline sağlık

    YanıtlayınSil
  24. Sevgili Zehra.

    kurabiyeleri nihayet denedim, çok güzel oldular cidden. Bu harika tarifi mutfağıma kazandırdığın için teşekkürler...

    YanıtlayınSil
  25. buda benim çok çok hoşuam gitti!
    :)
    zaten maşALlah daha bir sürü şey var burada hoşa gidecek ala olmanın zirvesine varmış olan..

    nefismiş bu ben böyel içinden değişik lezzetler çıkan muhallebili elmalı üzümlü vs vs kurabiyeleri severim hatta kuru kuru yediğim kurabiyeler azınlıktadır:)
    muhakkak içinde bir hareketlilik olsun değil mi?
    :)
    ellerine sağlık inciri sevmiyormuşsun bizle paylaşmışsın ama bu güzelliği müteşşekkir oldum..

    YanıtlayınSil
  26. selam,harika olmuşşşşşşşşşşş,muskat baharatı kullanmamız şartmıdır acaba

    YanıtlayınSil
  27. inciri çok severim. tarifinizi yaptım süper bişi oldu. yiyen herkes bayıldı. sürekli yapıyorum çok teşekkür ederim. emeğinize sağlık.

    YanıtlayınSil
  28. Çoooooook güzel bir tarif :) ellerine sağlık...birtasimkaynasin.blogspot.com

    YanıtlayınSil
  29. Zehra hanımcığım incirli kurabiyeler çok güzel görünüyor.Ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyip blogumda yayınlamak isterim izniniz olursa,paylaśımınız için teśekkürler,sevgiyle kalın.

    YanıtlayınSil
  30. SLM KAYISI MARMELATINI HIC BIYERDE BULAMADIM KAYISI RECELI OLURMU

    YanıtlayınSil
  31. Zehra hanım kurabıyeyı denemek ıstıyorum yalnız sızden cvp gelmedı atladınız sanırım kayısı marmelatı buyuk marketlerde bulamıyorum nereden bulabılırım kayısı recelını blenderla ceksem yada verebılılecegınız kayısı marmelatı tarıfı varmı kolay gelsın.

    YanıtlayınSil
  32. Tuba Hn. merhaba... Kayisi recelini blender´dan da gecirebilirsiniz. Fazla suyundan koymadan yapin, yerini tutat. Kusura bakmayin, atlamisim herhalde...sevgiler

    YanıtlayınSil
  33. Elinize sağlık,çok lezzetli görünüyor.Oğlumla haftasonları kek ya da kurabiye yapıyoruz.Bu tarifi denemeliyiz mutlaka.Oğlum şimdilik öğreniyor,34 yaşına geldiğinde o da bana yapacakmış.Kimbilir belki de bu tarifi yapar :)

    YanıtlayınSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın