Pınar Altuğ' nun '' Pınar' ın Mutfağından '' adlı yemek kitabindan seçtiğim...adı çok hoşuma giden değişik lezzette bir çorba...
Malzemeler :- 1 su bardağı erişte
- 2 adet havuç
- 4 adet küçük patates
- 1 adet soğan
- 1/2 küçük lahana
- 2 çorba kaşığı salça
- 1 demet dereotu
- 4 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı sıvıyağ
- 8 su bardağı et suyu
- tuz, karabiber
Yapılış aşamaları :
- Bir tencereye sıvıyağı koyun.Küçük doğranmış soğanı ilave edin
- Pembeleşinceye kadar kavurun.
- Küçük küp küp doğranmış havuç ve dövülmüş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Patatesi minik küp küp doğrayıp ekleyin. Salçayı ekleyin.
- Et suyunu ekleyip havuç ve patateslerin biraz yumuşamasını sağlayın.
- Tam pişmeden ince doğranmış lahanayı ve erişteyi ekleyin.Tuz ve karabiber ekleyin.
- Sebzeler ve Erişte yumuşayana kadar pişirin. Servis ederken taze dereotu ile süsleyin.
* Bu çorbada malzeme miktarında, kendinize göre oynama yapabilirsiniz. Mesela ben suyu göz kararı ekledim.
İki kişi olunca yemek yaparken melzeme miktarını da azaltıyorum. Ama bazen yine de artıyor,dolayısıyla kalan malzemeyi de değerlendirmem gerekebiliyor. Bu çorbada da Lahana' nı yarısını kullanınca kalan yarısını çok sevdiğim kapuska ile değerlendirdim. Ama bir değişiklik yaparak elimdeki haşlanmış mercimeği de kullanarak.Iki malzeme birbirine çok yakıştı, sağlıklı ve besleyici de bir yemek oldu.
Kapuska için :
Soğanı yemeklik doğrayıp salça ile birlikte kavurun. İnce doğranmış lahanayı ekleyin. Üzerine su ilave edin. Tuz ve karabiber ekleyin.Pişmeye bırakın. Lahanalar yumuşayınca haşlanmış mercimekleri ekleyip altını kapatın.Ben biraz acı biber salçası kullanmayı tercih ediyorum, hafif acı daha lezzetli oluyor bize göre...
1 ana malzeme ile 2 seçenek !
zehracim ellerine saglik. ramazanda ozellikle degisik corbalar araniyor. kabuskayida cok severim maalesef cocuklar yuzunden cok yapamiyorum . annem kapuska yapinca icine kirmizi kuru acibiberler vardir daliyla satilir onlardan atardi bayilirdim. ama mercimeklisini hic denemedim degisik bir tarif olmus. elllerine saglik.
YanıtlaSilCanım bir taşla iki kuş vurmuşsun daha ne olsun :) çorbanın içeriği şahane,eminim çok lezzetli olmuştur.. Lahana denince aklıma şu meşhur zayıflama çorbaları geliyor :) ama bunun içindeki malzemeler besleyici ve leziz..
YanıtlaSilEllerine sağlık.. Afiyet olsun..
Hayatımda ilk defa böyle bir çorba duydum desem?
YanıtlaSilGerçekten dediğiniz gibi ismi çok ilginç dikkat çekici,ellerinize sağlık muhakkak denenmeli.
Çorba tarifi çok güzel.Ellerinize sağlık.Her iki yemeğinizde güzel görünüyor.
YanıtlaSilEllerine saglık Zehra1 gerçekten nefis bir yemek.Şikenperver çorbasını duymuştum fakat hıc yemedım.Kapuskayı cok severım mercımeklede denıyecegım..
YanıtlaSilsevgılerımle..
Hem yemekler hem fotoğraflar harika... özellikle son ikili:)
YanıtlaSilGerçi ne yalan söyliyeyim bu iki tarifi biri yapsa hapır küpür yerim ama bizim evde yapılması, son 2 yıldır taze fasulye bile yapılmadığından, biraz acayip olur:)
Geçen akşam Taksimde kitapçıda kitapları karıştırırken rastladım bu isme. ve bir çok farklı isimli tarife. Ellerine sağlık canım. Çok besleyici
YanıtlaSilçorbaya bayıldım zaten erişte işin içine girince bayılıyorum ben yemeğe mercimek de iyi fikir...
YanıtlaSilElinize sağlık iki tarif de harika olmuş hayırlı Ramazanlar sevgiler...
YanıtlaSilZehra'cığımmm;
YanıtlaSilCanımın içi...
Ne zamandır ziyaret edememiştim seni, bugün geldim ve yine her zaman olduğu gibi ekrana yapıştım :))
Zaten her zaman tariflerini, pastalarını fotoğraflarını bayılarak takip ederim biliyorsun.
Ama son zamanlarda sana ne olmuş arkadaşım!!
Fotoğraflarının her biri bir sanat eseri. Hepsi de çerçeveletip mutfak duvarına asmalık...
Bayıldım bayıldım!!
Üzerine bir de tatlı sohbetin, nefis tariflerin eklenmiş blog tadından yenmez olmuş!
Kocaman bir maşallah diyorum vallahi :)
Öpüyorum gözlerinden canım benim...
Bencede ismi pek güzelmiş,içindekiler de öyle. Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilkapuska pek yiyemem ama çorbayı denicem
YanıtlaSilelinize sağlık
Lahanayi cok tüketmek lazim, ellerine saglik Zehracigim, sevgiler...
YanıtlaSilZehracım adaşım tam benlik, bir malzemeyle birkaç yemek :)
YanıtlaSilLahanayı zaten oldum olası severim, hatta Derinle çiğ yemeyi daha çok severiz..ama eşim sevmez, canım kapuska sevilmez mi? ama sevmeyende var ..
ellerine sağlık canım
öpüyorum...
Ohhh corba güzel....Resimleme de fena olmamis yani...Eline saglik Arkadasim....Sevgiler
YanıtlaSilcorba cok guzel gorunuyor baya lezzet yonunden zengin yok yok icinde, tadi cok guzeldir eminim gorunusunden belli oluyor ve ismide cok hosuma gitti cok degisikmis hatta bunu dilime getirip zor soylerim sanirim :)
YanıtlaSilellerine saglik guzel tarifler icin.
canim merhaba iyisindir insallah.. görüsemedik bayadir..
YanıtlaSilsikemperveri duymus, okumusdum.. ellerine emegine saglik canim ellerinden ayri bir lezziz görünüyor her iki lezzetde..
fotograflar ise yine herzamanki gibi sahane :)
kocaman öpüyor mutlu bir pazar diliyorum ..
Ellerine saglik, degisik ama guzel gozukuyor!
YanıtlaSilhttp://maffionista.blogspot.com/