Aslında basit bir tavuk sote tarifi...tek eklediğim nişasta ve özel bir Hint baharatı. İnanılmaz lezzetli bir ana yemek ortaya çıkıyor.
Nişasta tavuğun şeffaf bir görüntü almasını sağlıyor...Kullandığım baharat ise '' TANDOORİ ''adında bir karışım. Sanırım Almanya' da olan arkadaşlar kolaylıkla bu baharatı bulabilirler. Takip ederlerse Aldi ' ye bile geliyor.
İçeriği : Toz biber + Kişniş + Soğan + Sarımsak + Zencefil + Tarçın + Muskat + Kimyon .
Aslında hepsinden 1/2 cay kaşığı bir yerde karıştırılsa kullandığım baharat elde edilmiş olabilir.
Gelelim tarifimize:
Malzemeler :
- 3-4 tavuk but (yaklaşık 500 gr.)
- 1 orta büyüklükte soğan
- 100-200 gr. taze Mantar
- 1 adet taze Kırmızı biber
- 2 kaşık Nişasta
- biraz sıvıyağ
- tuz, karabiber
- Tandoori baharatı
- Tavuk etini ince uyun doğrayın.
- Soğanları piyaz şeklinde doğrayın
- biberleri küp küp doprayın
- Mantarları soyun, ince dilimleyin
- Çukur bir tavaya veya yayvan bir tencereye biraz sıvıyağ koyup kızdırın. Tavukları kızgın tavaya atın. Pempeleşince tencereden kenara alın.
- Aynı tavada sogan,mantar ve biberleri birlikte soteleyin.Ben biraz diri sevdiğimden çok öldürmüyorum...
- Yeterli derecede sotelenince pişmiş tavukları da katın.
- Sonra tuz, karabiber ekleyin. Tandoori baharatını ekleyin.
- Başka bir kabın içinde 1/2 çay bardağı su ile nişastayı karıştırın. Tavuk sotenin üzerine dökün ve bir taşım kaynatın. Suyu az gelirse ilave edin. Bir taşım kaynayınca zaten hemen şeffaf bir görüntü elde edeceksiniz...Hemen sıcak sıcak servis yapın.
- Nişastayı katma işlemini servisten önce yapmanızı tavsiye ederim. O zaman kıvamı ve parlaklığı taze oluyor..
canimcim ellerine saglik, hmm enfes görünüyor :))
YanıtlaSilkocaman öpüyorum seni ...
Deli gibi yediğim halde ağzımın suyu aktı resmen.
YanıtlaSilYaa Zehra ben Almanya'dan Knorr'un Gemüse Boulion denilen toz karışımını almıştım, arkadaşım yemeklere koyacaksın dedi. Ama hala onu ekleyecek bir yemek pişiremedim. Mesela bu soteye acaba koyabilir miyim??
Off oof çok geç kaldım çoook..
nefis görünüyor ellerinize sağlık...ilk yaptığım tavuk sotede nişasta kullanacağım nişastayı tavukta sevdim:) sevgiler...
YanıtlaSilGeçen sene eya kabaklı erişte böreğini yapınca ben de deneyeyim demiştim, denedim ve çok beğendim. Bu sene de aslında buradan başka yemek tarifleri beklemiyor değilim:)
YanıtlaSilTandoori baharatı nasıl bir şey?
YanıtlaSilHasretcigim tesekkürler...
YanıtlaSilSevdecigim bende memnun oldum...dene mutlaka, Nisasta cok yakisiyor...
Sevgili Duru MUtfak..biliyorsundur, yemek tarifinde pek iyi degilim. Ama elimden geleni yapioyrum sizler icin yeni birseyler eklemek adina...
Zeynepcigim..sanirim yaziyi tam okumadin..basinda anltmistim baharatin icerigini...sevgiler
Sizi tebrik ederim,yemeklerinizi ve sayfanizi cok begendim.
YanıtlaSilRica etsem ,seker hamuru hakkinda sizinle irtibata gecebilirmiyim.Bilgi ve yapilisi hakkinda..tesekkürler simdiden..
Hayirli Ramazanlar
şekerim harika vallahi tavuk haftada tüketiliyor böylesi nasıldır kimbilir:)ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgili Yolcu...blogumu incelerseniz seker hamuru hakkinda ayrintili bir post var...ama tabiiki sorularini seve seve yanitlamak isterim, mail atabilirsiniz...sevgiler
YanıtlaSilzehra
Baharcigim...senin programinda mutlaka olmali...dene, sevgilerimle
YanıtlaSileline sağlık olsun :)
YanıtlaSil