Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

5.05.2009

MEYVELI PASTA

turuncu

Hazır Dr.Oetker' den söz etmişken taze taze hemen bir tarif vereyim. Yapımı basit, malzemeler hafif ve görüntü de çekici... hemen tarife geçiyorum :

Hamuru için :

  • 50 gr. Şamfıstık (ince dövülmüş)
  • 75 gr. tereyağ veya margarin
  • 75 gr. tozşeker
  • 1 paket Dr.Oetker vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 2 yumurta
  • 100 gr. Un
  • 1 1/2 kahve kaşığı kabartma tozu

Ara Kreması için :

  • 375 gr. Quark (Tr' dekiler süzme yoğurt kullanabilirler)
  • 150 gr. Yoğurt
  • 1 yumurta
  • 150 gr. Tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket Dr.Oetker vanilyalı puding

Üst karışım için :

  • 3 adet konserve mandalina (küçük boy)
  • 1 paket Dr.Oetker jöle
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 150 ml. su
  • 100 ml. mandalina konserve suyu
  • iri kıyılmış şamfıstığı

turuncu1

Yapım aşamaları :

  1. Dikdörtgen kelepçeli kalıbınızı kağıt ile kaplayın.
  2. Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
  3. Ara krema karışımı için tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırın.Bir kenarda bekletin.
  4. Pandispanya için, zağ ve şekeri iyice çırpın.Vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
  5. Yumurtanın birini kırın, karıştırın sonra diğer yumurtayı ekleyin.
  6. Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırıp eleyin.
  7. Iki aşamada yumurtalı karışıma ekleyin ve kısaca çırpın.
  8. Hamuru kalıbınızın tabanına aynı oranda eşit bir şekilde yayın.
  9. Hazır olan yoğurtlu karışımı da üzerine dikkatlice eşit bir şekilde yayın.
  10. Fırınınızın alttan 1çkatında pişirmeye bırakın.
  11. Yaklaşık 20-25 dk. yeterli gelecektir.
  12. Pastanızı çıkarın ve soğumaya bırakın.
  13. Konserve mandalinlerinizi süzün.
  14. Soğumuş olan pastanın üzerine dizin.
  15. Tart Jölesini 150 ml. su+ 100 ml. mandalin suyu ve 2 kaşık şeker ile pişirin.Normalde kırmızı jöle kullanmanız gerekiyor ama bende yoktu o yüzden bende 1 damla kırmızı gıda boyası kullandım renk vermek amacıyla.
    Jöleniz koyulaşınca pastanın en üztüne dikkatlice eşit şekilde yayın, biraz soğuyunca iri kıyım şamfıstığı ile süsleyin ve servise kadar buzdolabında bekletin.

Sevgilerimle.... afiyet olsun

26 yorum:

  1. Nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ne güzel görünüyor zehracığım.
    missler gibi derler ya..
    aynen öyle.

    YanıtlaSil
  3. Zehracığım ellerine sağlık harika olmuş bu minik pastalar.Nasıl canım çekti anlatamam kocaman öpüyorum..

    YanıtlaSil
  4. HARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM HEM PRATİK HEM LEZZETLİ HEMDE ÇOK ŞIK ..ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  5. Yemedin değil mi Zehracığım?? :) Ben yedim ama. Dün o kadar blogla uğraşıp o kadar blog gezmesi yaptım ki, akşamüstü quark'la yapılmış koca bir dilim cheesecake'i gövdeye indirdim. Bunlar da çok değişik görünüyorlar, biraz zahmetli ama değer yapmaya.
    Öptüm,
    Esra

    YanıtlaSil
  6. Zehracığım çok güzel görünüyor pastan. Dr Oetker harika ama sen de öyle bir güzel fotoğraflamışsın ki... Bayıldım.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok güzel vede lezzetli görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. guzel bir gorunumu var ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Müjdeciğim, teşşekkürler...

    Nunucuğum, çok teşekkür ederim, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. görüntü gerçekten de nefis ellerine sağlık
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Deryacığım, çok teşekkür ederim, sevgilerimle

    Sevgili Didemciğim, çok teşekkür ederim,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. Acemi Şef'im...inanki yemedim, hemde ucundan bile,ve canım da istemedi şaşılacak tarafı.Zaten kafama koymuştum baştan, yemeyeceğim diye...ama çok hafif olduğunu tadanlar belirtti.Yapımı hiç zzahmetli değil Esracığım...ve içinde hiç krema olmamaı da avantaj bence,ilerde başka meyvelerle kendimize deneyebiliriz.Sende yediysen de yedin,hiç suçluluk hissetme, aynen devam...sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  13. Sevgılı Pelinciğim, çok teşekkür ederim,sevgilerimle

    Sevgili Fikriye, çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Emel,çok teşekkürler

    Sevgili Zülbiye, çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  15. Çok güzel görünüyor,çilekle denemek istiyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Nefis gorunuyor Zehra, eline saglik.
    Iffet

    YanıtlaSil
  17. TURUNCUNUN GÖZALICILIĞI BU GÜZEL FOTOĞRAFLARDA ZATEN İŞTAH KABARTMAYA YETİYOR.... ZEHRACIMMM BENİM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.... MUHTEŞEM GÖRÜNUYORLAR......

    YanıtlaSil
  18. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık,sevgiler....

    YanıtlaSil
  19. Canım Zehrammm, yine yapmışsın yapacağını..Fotoğraf değilde sanki gerçekmiş gibi :) Ellerine sağlık canımcım..Öptüm seni...

    YanıtlaSil
  20. Zehracim tarifi aldim....Evdeki malzemelere göz atip hemen carsiya gidiyorum...Hafta sonu batidan gelecek genclere yapmayi düsünüyorum....Tesekkürler...

    YanıtlaSil
  21. Çok lezzetli görünüyor, ben de çileklisini en kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  22. Zehracim pastan cok güzel görünüyor.Rengi ne kadar da ic acici.Ayrica seminerde cok güzel,ne iyi etmisin katilmakla. Ordaki ögrendigin tadlari ve püf noktalari merakla bekliyorum canim.Ellerine saglik.Sevgiyle kal canim:)

    YanıtlaSil
  23. Hani der ya Amerikalılar, "oh my god!" öyle olmuş bu tarif Zehra'cığım ama ben almayayım şekerim. Diyetteyim...

    YanıtlaSil
  24. canimcim supersin ya
    vallahi bu goruntuye bittim ben
    hemen gidip guark alim ve doguru mutfaga:))
    paylasimin icin tesekkurler canim

    gecmis anneler gunun kutlu olsun
    kocaman selamlar...

    www.yenitadlar.blogcu.com

    YanıtlaSil
  25. Merhaba öncelikle sitenizi büyük bir keyifle takip ediyorum.Bu pastayı uzun zamandır yapmak istiyordum fakat Türkiye'de konserve mandalina bulmak çok zor.Biraz araştırdım Sweet Valley diye bir marka gördüm yurt dışından getirtmek istiyorum.Sizin kullandığınız marka bu mu ya da önerebileceğiniz bir şey var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
    Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın