Genç kızlığımdan beri hazır gıdaları pek tüketmeyi sevmem.Hazır çorbalar, hazır et suyu tabletleri, muhallebi ve pudingler de buna dahil. Mümkün olduğunca evde kendim yapmaya çalışırım. Bu muhallebi de anneciğimin evde sık sık yaptığı ve çok severek tükettiğimiz bir tarif. Tabii ondan benim tarif defterime transfer oldu ve şimdi de benim mutfağımda sık yapılır oldu. Oldukça basit ama mutlaka denemenizi tavsiye edebileceğim tam anlamıyla karamel tadında...ayrıca -bence önemli bir nokta- katkı maddesiz bir puding elde ediyorsunuz.
Malzemeler:
- 1 lt. Süt
- 2 tepeleme dolu çorba kaşığı nişasta
- 1 yumurta
- 1 su bardağı tozşeker
- üzerini süslemek için fındık krokan veya kavrulmuş fındık
Yapım aşamaları :
- Şekerden 2 çorba kaşığı ayırın. Gerisini bir tencereye koyun. Çok harlı olmamak şartı ile ateşin üzerinde şekeri yakın. Burada dikkatli olmanız gerekiyor. Çünkü şeker bir anda simsiyah olabiliyor.O zaman da acı bir tat bırakıyor.
- Şeker tamamen kahverengini alınca ateşten alın ve sütü ekleyin.
- Başka bir kapta nişasta ve ayırdığınız şekeri karıştırın.
- Süt ısınmadan 4-5 kaşık alıp nişasta + şeker karışımına ekleyin.
- Yumurtayı da ekleyin. Eğer yeterince sıvı olmazsa tenceredeki sütten ilave edebilirsiniz.
- Bu karışımı da tenceredeki süte ekleyin.
- Karıştıra karıştıra kısık ateşte kaynamaya bırakın.
- Bu arada tencerenin dibindeki yakılan şeker kaskatı iken sütün ısınması ile birlikte eriyecektir.
- Muhallebiniz de karamel tadını ve rengini alacaktır.
- Kaynama noktasına gelince arzu ettiğiniz muhallebi kaplarına boşaltın ve soğuyunca fındık krokan veya kavrulmuş fındık ile süsleyebilirisiniz.
Karamel tadında bir haftasonu dileğiyle.....
Zehracımm sabırsızlıkla bekliyorum
YanıtlaSilçok harika olmuş.Kocaman sevgiler..
Pastayi yaptim cok güzel oldu....Bunuda sabirsizlikla bekliyorum.......
YanıtlaSilzehra canım heyecanla bekliyorum nefis tarfini canım..sevgiler,
YanıtlaSilkaramlmi dedin sen !!! :)))
YanıtlaSilAhhh ahhhh Zehra'cigim,
YanıtlaSilNefis tek kelime ile..
Sevgiler ve guzel bir hafta sonu dilegimle...
Rengi hem çok güzel hem de çok şık durmuş,ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKaramelli muhallebiyi denedim cok lezzetli oldu. Tesekkurler bu guzel tarif icin...
YanıtlaSilTuana