Hazır Dr.Oetker' den söz etmişken taze taze hemen bir tarif vereyim. Yapımı basit, malzemeler hafif ve görüntü de çekici... hemen tarife geçiyorum :
Hamuru için :
- 50 gr. Şamfıstık (ince dövülmüş)
- 75 gr. tereyağ veya margarin
- 75 gr. tozşeker
- 1 paket Dr.Oetker vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 2 yumurta
- 100 gr. Un
- 1 1/2 kahve kaşığı kabartma tozu
Ara Kreması için :
- 375 gr. Quark (Tr' dekiler süzme yoğurt kullanabilirler)
- 150 gr. Yoğurt
- 1 yumurta
- 150 gr. Tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 paket Dr.Oetker vanilyalı puding
Üst karışım için :
- 3 adet konserve mandalina (küçük boy)
- 1 paket Dr.Oetker jöle
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 150 ml. su
- 100 ml. mandalina konserve suyu
- iri kıyılmış şamfıstığı
Yapım aşamaları :
- Dikdörtgen kelepçeli kalıbınızı kağıt ile kaplayın.
- Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın, ısınmaya başlasın.
- Ara krema karışımı için tüm malzemeleri çırpma teli ile karıştırın.Bir kenarda bekletin.
- Pandispanya için, zağ ve şekeri iyice çırpın.Vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyin.
- Yumurtanın birini kırın, karıştırın sonra diğer yumurtayı ekleyin.
- Diğer tarafta kuru malzemeleri karıştırıp eleyin.
- Iki aşamada yumurtalı karışıma ekleyin ve kısaca çırpın.
- Hamuru kalıbınızın tabanına aynı oranda eşit bir şekilde yayın.
- Hazır olan yoğurtlu karışımı da üzerine dikkatlice eşit bir şekilde yayın.
- Fırınınızın alttan 1çkatında pişirmeye bırakın.
- Yaklaşık 20-25 dk. yeterli gelecektir.
- Pastanızı çıkarın ve soğumaya bırakın.
- Konserve mandalinlerinizi süzün.
- Soğumuş olan pastanın üzerine dizin.
- Tart Jölesini 150 ml. su+ 100 ml. mandalin suyu ve 2 kaşık şeker ile pişirin.Normalde kırmızı jöle kullanmanız gerekiyor ama bende yoktu o yüzden bende 1 damla kırmızı gıda boyası kullandım renk vermek amacıyla.
Jöleniz koyulaşınca pastanın en üztüne dikkatlice eşit şekilde yayın, biraz soğuyunca iri kıyım şamfıstığı ile süsleyin ve servise kadar buzdolabında bekletin.
Sevgilerimle.... afiyet olsun
Nefis görünüyor.Ellerine sağlık canım.Sevgiler...
YanıtlaSilne güzel görünüyor zehracığım.
YanıtlaSilmissler gibi derler ya..
aynen öyle.
Zehracığım ellerine sağlık harika olmuş bu minik pastalar.Nasıl canım çekti anlatamam kocaman öpüyorum..
YanıtlaSilHARİKA GÖRÜNÜYOR CANIM HEM PRATİK HEM LEZZETLİ HEMDE ÇOK ŞIK ..ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilYemedin değil mi Zehracığım?? :) Ben yedim ama. Dün o kadar blogla uğraşıp o kadar blog gezmesi yaptım ki, akşamüstü quark'la yapılmış koca bir dilim cheesecake'i gövdeye indirdim. Bunlar da çok değişik görünüyorlar, biraz zahmetli ama değer yapmaya.
YanıtlaSilÖptüm,
Esra
Zehracığım çok güzel görünüyor pastan. Dr Oetker harika ama sen de öyle bir güzel fotoğraflamışsın ki... Bayıldım.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler
çok güzel vede lezzetli görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilguzel bir gorunumu var ellerine saglik
YanıtlaSilSevgili Müjdeciğim, teşşekkürler...
YanıtlaSilNunucuğum, çok teşekkür ederim, sevgilerimle
görüntü gerçekten de nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle,
Sevgili Deryacığım, çok teşekkür ederim, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Didemciğim, çok teşekkür ederim,sevgilerimle
Acemi Şef'im...inanki yemedim, hemde ucundan bile,ve canım da istemedi şaşılacak tarafı.Zaten kafama koymuştum baştan, yemeyeceğim diye...ama çok hafif olduğunu tadanlar belirtti.Yapımı hiç zzahmetli değil Esracığım...ve içinde hiç krema olmamaı da avantaj bence,ilerde başka meyvelerle kendimize deneyebiliriz.Sende yediysen de yedin,hiç suçluluk hissetme, aynen devam...sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
Sevgılı Pelinciğim, çok teşekkür ederim,sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Fikriye, çok teşekkürler
Sevgili Emel,çok teşekkürler
YanıtlaSilSevgili Zülbiye, çok teşekkürler
Çok güzel görünüyor,çilekle denemek istiyorum.
YanıtlaSilSevgiler
Nefis gorunuyor Zehra, eline saglik.
YanıtlaSilIffet
TURUNCUNUN GÖZALICILIĞI BU GÜZEL FOTOĞRAFLARDA ZATEN İŞTAH KABARTMAYA YETİYOR.... ZEHRACIMMM BENİM ELLERİNE SAĞLIK ARKADAŞIM.... MUHTEŞEM GÖRÜNUYORLAR......
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık,sevgiler....
YanıtlaSilCanım Zehrammm, yine yapmışsın yapacağını..Fotoğraf değilde sanki gerçekmiş gibi :) Ellerine sağlık canımcım..Öptüm seni...
YanıtlaSilZehracim tarifi aldim....Evdeki malzemelere göz atip hemen carsiya gidiyorum...Hafta sonu batidan gelecek genclere yapmayi düsünüyorum....Tesekkürler...
YanıtlaSilÇok lezzetli görünüyor, ben de çileklisini en kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilZehracim pastan cok güzel görünüyor.Rengi ne kadar da ic acici.Ayrica seminerde cok güzel,ne iyi etmisin katilmakla. Ordaki ögrendigin tadlari ve püf noktalari merakla bekliyorum canim.Ellerine saglik.Sevgiyle kal canim:)
YanıtlaSilHani der ya Amerikalılar, "oh my god!" öyle olmuş bu tarif Zehra'cığım ama ben almayayım şekerim. Diyetteyim...
YanıtlaSilcanimcim supersin ya
YanıtlaSilvallahi bu goruntuye bittim ben
hemen gidip guark alim ve doguru mutfaga:))
paylasimin icin tesekkurler canim
gecmis anneler gunun kutlu olsun
kocaman selamlar...
www.yenitadlar.blogcu.com
HARİKASINIZ-SEVGİLER
YanıtlaSilMerhaba öncelikle sitenizi büyük bir keyifle takip ediyorum.Bu pastayı uzun zamandır yapmak istiyordum fakat Türkiye'de konserve mandalina bulmak çok zor.Biraz araştırdım Sweet Valley diye bir marka gördüm yurt dışından getirtmek istiyorum.Sizin kullandığınız marka bu mu ya da önerebileceğiniz bir şey var mı? Yardımcı olursanız sevinirim.
YanıtlaSilŞimdiden teşekkürler.