Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

20.05.2009

ZEYTİNYAĞLILARIN KRALİÇESİ

Evet...bence bu muhteşem sebze bu adı hakediyor. Yılın belli zamanında ortaya çıkıyor, sayısız faydaları var, görüntüsü muhteşem. Tam bir kraliçe....

enginar

İstanbulumda her köşede sereserpe satılan enginar'ı burada bir markette buldum sonunda. Ayıklanmış ve benim en sevdiğim sunum şekliyle, tabak şeklinde.Konserve ama olsun. Pazarda tazesi de mevcut ama hiç ayıklamadım ve de aynı zamanda zor geldi itiraf etmeliyim.

Yine en sevdiğim iç bakla ile birlikte tam bir kral - kraliçe edasıyla haftasonu soframızı süsledi.

Tarifi tam ölçü ile değil de göz kararı yaptığımdan sizlere kendi ağız tadınıza göre uygulamak düşüyor.

Malzemeler :
  • 2 küçük konserve enginar ( yaklaşık 10-12 adet çıkıyor)
  • 2 büyük baş soğan
  • 1 cam konserve iç bakla
  • sıvıyağ veya zeytinyağı
  • dereotu
  • tuz, tozşeker

Yapılış aşamaları :

  1. Yarım soğanı yemeklik doğrayın. Biraz sıvıyağda sarartın. Sıcak su katın. Konserveden çıkardığınız ve yıkadığınız enginarları bu su ile dolu tencereye dizin. Üzerlerine biraz tuz serpip bir taşım kaynatın.
  2. Diğer tarafta cam konservede aldığınız iç baklaların suyunu süzün. Kabuklarından ayıklayın.
  3. Kalan 1,5 soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ veya zeytinyağ ile sarartın.
  4. Baklaları katıp tuz ve 2 çay kaşığı toz şekeri ekleyin. Fazla karıştırmadan bir taşım kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
  5. Yumuşamış olan enginarları da soğumaya bırakın.
  6. Ilınınca enginarların ortalarına baklalı içinizden doldurun. Üzerine bol taze dereotu serpin. Veeee bu asil yemeği keyfini çıkarın...

Sevgilerimle...

12 yorum:

  1. "Zeytinyağlıların Kraliçesi" başlığını okuduğumda fotoğrafı görmeden ve alt yazıyı okumadan, "Lütfen enginar olsun" dedim :) öyle de çıktı. Her öğün yiyebilirim. Muhteşem görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. zehracım ben de deli gibi severim enginarı hele bir arkladaşım var bana enginar yiye yiye enginar agacı olacaksın diyor hehehe ne yapayım çok seviyorum..
    yemeyenlere duyurulur evet zehracımın dediği gibi o zeytinyaglıların kraliçesi...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Canımmm çok haklısın sende bizim kra
    liçemizsin ellerine sağlık harika ol
    muş kocaman sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Zehra,
    Gercekten de kralice gibi oturuyor tabakta:)
    Iffet

    YanıtlaSil
  5. Bence de hak etmiş bu ünvanı. Ama kraliçe demem hemen yerim)) süper elinize sağlık. sevgiler,funda

    YanıtlaSil
  6. Değişik şekilde yapmışsınız,ellerinize sağlık. Bende sitenizi yeni bir blogçu olarak yakından takip ediyorum, tarifleriniz çok güzel. sinem renkliimutfak.blogspot

    YanıtlaSil
  7. Ben de çok severek yiyiyorum enginarı.Hemen hemen her hafta pişiyor bizim evde bu aralar.Ellerine sağlık Zehracığım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Enginar... bayılırım ..
    Olsa da yesek.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Zehracığım,
    Güzel bir benzetme yapmışsın gerçekten. Biraz kaprisli buluyorum bu kraliçeyi ben ama tadıyla affettiriyor kendini değil mi?
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Hakikaten tam bir kraliçe gibi görünüyor...Ellerine sağlık Zehracığım...Çok severim bende enginarı...

    Sevgiyle kal,

    YanıtlaSil
  11. bence de zeytinyağlıların kraliçesi . bayılırım .
    ellerine sağlık nefis görünüyor.

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Yukarıdakine yorum yazacaktım ama bu güzellik varken garibim kabağı gören olur mu ki? Oysa kabak çok daha az kalorili bir sebze. Bugünlerde burada tarla kabakları çıktı. Bir satıcım var pazarda, bir kasa getiriyor ve tabii ilk müşterisi ben oluyorum!!!

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın