Tabii hemen deneme yapmam gerekiyordu. Bu haftasonu şablonlarımı deneyerek ve daha sonra da muhteşem pastanın keyfini çıkararak geçti. Diyeceksiniz ki bu da amma övüyor pastasını... tabiiki ondan değil, kendime pasta yaparken her seferinde farklı bir pandispanya ve krema deniyorum. Bu kez denediğim pandispanya tarifimi sanırım sabitleyeceğim, keza inanılmaz iyi bir sonuç aldım. Hem nemli bir pandispanya oldu hem de güzel kabardı. Bir dahaki sefere vanilyalısını deneyeceğim. İnanın hiç ıslatmadığım halde gayet yumuşak ve nemli kaldı. Ara katlarını ve dış kaplamasını çikolata ganaj ile yaptım ve aralarına bol Frambuaz yani türkçesi Ahududu koydum. Şeker hamuruna rağmen bugün son dilimleri kahvaltıya davet ettiğim kayınvalidem ve kayınpederime ikram ettim.
Hemen tarife geçiyorum....
Kakaolu pandispanya :
- 175 gr. rendelenmiş çikolata
- 300 gr. Tereyağ veya Margarin
- 300 gr. tozşeker
- 2 paket vanilya
- 1 tutam tuz
- 6 yumurta
- 3 tatlı kaşığı kakao
- 400 gr. Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/4 lt. süt
Yapım aşamaları :
- Fırınınızı 160 °C derecede ısıtmaya bırakın. Kelepçeli kalıbınızın tabanına kağıt koyun. Kenarlarını yağlamayın.
- Bir kabın içersine Un+ Kakao + Kabartma tozunu eleyin.
- Oda sıcaklığındaki margarin ile toz şekeri ve 1 tutam tuzu , şeker iyice eriyene ve krema kıvamına gelene kadar mixerle çırpın. Vanilyayı ekleyin.
- Yine oda sıcaklığındaki yumurtaları tek tek ekleyin. Yani bir yumurtayı ekleyin, çırpın. karıştıktan sonra dişer yumurtayı ekleyin. Yumurtaların hepsini ekleyip çırptıktan sonra Unlu karışımınızın yarısını ekleyin.
- Sütün yarısını ekleyin, karıştırın, rendelenmiş çikolatayı ekleyin.Daha sonra kalan unun yarısını ekleyin. Kalan sütü de ekledikten sonra kıvamlı bir kek hamuru elde etmiş oluyorsunuz.
- Bu karışımı hemen kalıbınıza dökün ve fırınınızın alttan bir üst katına yerleştirin ve yaklaşık 1 saat pişirin.
- Piştikten sonra soğutup katlara ayırıp arzu ettiğiniz şekilde kullanmaya hazır bir pandispanyanız olmuş olur.
Ara katlar ve üzerini kaplamak için :
- 400 gr. sıvı krema
- 200 gr. Sütlü çikolata
- 200 gr. bitter çikolata
Kremayı ısıtın. Kaynama noktasına gelmeden ateşten alın. Doğranmış çikolatalarınızı kremaya katın ve karıştırın. İyice karışınca biraz ılındıktan sonra kıvamını alana kadar mixerle çırpın. Dolaba koyup sürme kıvamına gelince pastanıza kullanabilirisiniz.
Notlar :
* Pandispanyanızın kuru olmaması için pişirme süresi çok önemli. Her fırın farklı olacağından pandispanyanın pişmesini takip etmelisiniz. En sağlamı kürdan kontrolüdür. Kürdanla kontrol ettiğinizde hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir ve hemen fırından çıkarmalısınız. Yoksa pişmeye devam ederse pandispanyanız nemini kaybeder ve kuru olur.* Ben bu tarifin 1/3 'ünü 18' lik kelepçeli kalıba kullandım. Rahatlıkla 3 kata ayırdım. Yani tam ölçüyü 26-28' lik kalıba kullanabilirsiniz.
* Ganaj' ı da 200 gr. krema ve 200 gr. çikolata ile yaptım ve tam tamına bu boyut pasta için ara katları ile birlikte yetti.
Hepinize güzel bir hafta diliyorum, sevgilerimle
Mmmm pasta harika olmuş ellerine sağlık.
YanıtlaSilHediyelerini güle güle kullan.
Hoşçakal.
Zehracığım şablonlarını iyi günlerde
YanıtlaSilkullan.Bizlere böyle harika pastalar
yap kocaman sevgiler...
gerçekten çok zarif..
YanıtlaSileline sağlık Zehracığım..
sevinmeye çok değer bi hadiye.
sevgiler cnm.
Pasta muhteşem olmuş.Hediyelerini güle güle kullan.Mutlu pazarlar...
YanıtlaSilBurada pastacılık malzemeleri gerçekten çok pahallı.Bende anlamıyorum fiyatları...
YanıtlaSilGerçi pasta fiyatlarına da yansıyor bu durum :))
hediyelerini güle güle kullan.
Pandispanya tarifini hemen deneyeceğim...Çok lezzetli bulduğun için aklıma yattı...
Ellerine sağlık...
Mutlu Pazarlar...
benimde en çok istediğim malzemelerden biri bu şablonlar... umarım birgün eşimde bana süpriz yapar :)
YanıtlaSilGüle güle kullanın..
Zehra'cim,
YanıtlaSilpandispanya tarifini mutlaka deneyecegim, cünkü bende pandispanya hazirlarken ne yumurtalari sarisindan ayirmayi ve onlari ayri ayri hazirlamayi severim vs.
Pastan tam bana göre olmus valla, harika cikolatali ve frambuazli tatlara bayilirim. Ellerine ve emeklerine saglik diyorum. Bak bende de güzel bir Cheesecake var, gel sana bir dilim ikram edeyim:)
Selamlar ve kocaman öptüm..
1/4 lt sut kac gr?? walla eya cım, matematık problemı gıbı kafam karıstı bı an:))
YanıtlaSilsevgıler
fıdan
Melekcigim cok tesekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilDeryacigim, cok tesekkürler, sevgiler
Nunucugum, cok tesekkür ederim, sevgilerimle
Sevgili Müjde, cok tesekkür ederim, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Eda, insallah en kisa zamanda sende kavusursun bu sablonlara, sevgilerimle
Kevsercigim, bir dilim aldim cheesecake´den, sevgiler
Sevgili Fidaneli...1/4 lt. 250 gr. süt yapiyor...sevgilerimle
YanıtlaSilPasta gerçekten çok güzel görünüyor..Bembeyaz ne güzel..
YanıtlaSilŞu şeker hamuru olayına bir türlü giremedim..Girsem benden de çok yaratıcı şeyler çıkacak da, bakalım kısmet.
Emeklerinize değmiş..sevgiler.
süper bir hediye olmus kesinlikle :)))
YanıtlaSilpasta ise midelere senlik :) frambuaz çikolata varsa daha ne denebilirki ?
Zehra'cığım,
YanıtlaSilYine çok zarif bir pasta yapmışsın ellerine sağlık.
Zehra ablacığım,taa Amerikadan geln
YanıtlaSilmaya nasıl bozulmadan gelmiş?Harika
ellerinize sağlık:)) Sevgilerrr
ehhh zehra pansispanya tarifi verirde Serap almaz mi? tabikide aldim....Bu arada sablonlarin cok güzelmis....
YanıtlaSilSevgili apatya sofrasi,seker hamuruyla biran önce tanisman dilegiyle..sevgiler
YanıtlaSilCanim Gökcem... bir dilim sana ayirdim..sevgiler
Sevgili Hülyacigim, cok tesekkür ederim, sevgiler
Sevgili Aysegül tesekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSerapcigim, mutlaka dene, ben cok memnun kaldim, sevgiler
ÇOK ŞIK ÇOK ZARİF CANIM ELLERİNE SAĞLIK...
YanıtlaSilzehracım ellerine saglık harika olmuş....
YanıtlaSilbayıldım inan ellerin dert görmesin
MERHABA CANIM. ÖNCELİKLE DÜŞÜNCELİ EŞ'E BİR TEBRİK, DAHA SONRA DA PAT'I HEMEN DENEYİP ŞAHANE BİR PASTA YAPTIĞIN İÇİN SANA BİR TEBRİK. İÇİ TAM BENLİK OLMUŞ. HARİKA GÖRÜNÜYOR.ELLERİN DERT GÖRMESİN.
YanıtlaSilZehra'cığım,
YanıtlaSilHafta sonu arkadaş toplantısına götürmek için yaptığım pastanın bir katını senin bu tarifle yapmıştım çok beğenildi ilk fırsatta sitede yayınlayacağım paylaşımın için teşekkürler.
Sevgi ile kal
Şablonları güle güle kullan Zehra, pastan nefis görünüyor, ellerine sağlık..
YanıtlaSilharıka olmus ellerınıze saglık bende bu tarıfınızı deneyecegım :)
YanıtlaSilmerhabalar,
YanıtlaSilben de pastanızda kullandığınız kremadan yapmayı denedim ama krema beyaz çikolatanın renginde yani sarımsı, krem rengi oluyor. böyle bembeyaz olmasını nasıl sağlıyorsunuz acaba?
ellerinize sağlık, teşekkürler
gülce