Ölçü veremiyorum çünkü yemek yaparken ,pasta ve kurabiyeler gibi şlmü pek kullanmam. Damak tadıma göre azaltır veya eksiltir, tadını o şekilde göz kararı ayarlarım.Dolayısıyla kullandığım malzemeleri ve yapış şeklini kısaca anlatabilirim...
Malzemeler :
- 3-4 adet tavık göüğs eti
- 2-3 adet domates
- 2-3 sap taze soğan
- Tuz, karabiber
- 1-2 kaşık sıvıyağ veya zeytinyağı
- Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın.
- Taze soğanı ayıklayıp çok ince olmamak kaydıyla doğrayın.
- Domatesleri ikiye bölün, çekirdek kısmını çıkarın. Küp küp doğrayın.
- Yağı ve tavayı kızdırın, tavukları 2 veya 3 partıde soteleyin.
* Bu arada önemli bir püf noktasını paylaşmak isterim sizlerle... tavuk göğüs eti sotelendiğinde genelde kuru ve yavan olur. Bu durumla karşılaşmamak için tavuk etlerini miktar olarak azar azar tavada kızartmalısınız, rengini aldığı anda fazla kızartmadan kenara alıp kalan partiyi kızartın. O zaman etin suyu kaybolmamış oluyor *
Tavuk etlerini bu şekilde kızarttıktan sonra bir kenarda bekletin, tavada kalan yağ ile birlikte soğan ve domatesleri soteleyin. Sonra etleri ekleyin. Tuz ve karabiber veya arzu ettiğiniz başka bir baharatla tadlandırın.
Bol yeşil salat ile lezzetli ama hafif bir yemeği gönül rahatlığıyla tüketmeniz dileğiyle, afiyet olsun. Sevgilerimle...
ellerine sağlık,tavuk şahane görünüyor.soteyi çok severim.
YanıtlaSilanneler günü pastan harika olmuş.sevgilerimle...
Zehra,
YanıtlaSilTavuk sote nefis gorunuyor.Eline saglik.
Iffet
Zehracım ellerine sağlık harika ol
YanıtlaSilmuş soten kocaman sevgiler...
her haliyle seviyorum bende zehracığım.
YanıtlaSilsalatanın içinde daha çok ..
eline sağlık canım.
Hiç yenmez mi.. Ellerine sağlık
YanıtlaSilcanim bu yimaktan cektu simduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hemide gecenin yarisinda :) ne olacak benim halim sorarim size ne olacak :DDD
YanıtlaSilİşte sağlıklı beslenme..
YanıtlaSilEllerine sağlık
Çok hafif bir sote tarifi olmuş. Yeşil soğan fikrini çok tuttum. Ben de en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerinize sağlık efenim.Ben olsam
YanıtlaSilbiraz köri sosu da dökerdim.Hımmmmm
ne lezzet ne lezzet:))Sevgilerrr
Fotoğraf o kadar canlı çıkmış ki çatalımı uzatsam alacakmışım gibi.
YanıtlaSilÇok leziz görünüyor.
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Bence mutlaka tavuğa biraz da fesleğen ekleyin. Kuru ya da taze hiç farketmez,kattığı lezzete hayran kalacağınıza eminim.
YanıtlaSilAyrıca sitenizi çok beğenerek takip ediyorum. emeğinize sağlık..:))
Çok güzel yapıyorsun Zehracığım herşeyi. Tavuk sote bile ayrı güzel oluyor senin elinden. Ellerine sağlık
YanıtlaSilSevgiler
Tesekkür ederim Neslihancigim, sevgilerimle
YanıtlaSilIffetcigim, cok tesekkür ederim, sevgiler
Deryacigim, cok tesekkürler, sevgiler
Nunucuğum, dediğin gibi heryere yakışıyor Tavuk, sevgilerimle
YanıtlaSilAyşeciğim, çok teşekkürler, sevgiler
Sevgili Ninocuğum, çok teşekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilHülyacığım,gerçekten de hafif ve sağlıklı,hemde lezzetli, çok teşekkürler,sevgiler
İpekciğim, gerçekten ben taze soğan tadını çok sevdim, dene mutlaka...sevgiler
Sevgili AYşegül,curry zaten Tavuğa çok yakışır, eklenebilir tabii,sevgiler
YanıtlaSilSevgili Semracığım,çok teşekkür ederim, sevgiler
Sevgili Peri sofrası, çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi taze fesleğen çok yakışabilir,bir sonraki seferde deneyeceğim, sevgiler
YanıtlaSilPelinciğim,ne güzel sözler bunlar arkadaşım, teşekkür ederim,sevgilerimle
çok hafif ve lezzetli olmuş.
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Zehracım bu aralar bende sık sık yapıyorum lezzetli bir diyet yemeği ellerine sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilZehra'cığım,
YanıtlaSilMehtap'a yazdığın diyet mektubunu okudum da seninle gurur duydum. Helal olsun sana. Ne güzel bir başlangıç oldu bu değil mi?
zehracım bir önceki tarifindede tawuk hastası olduğumu belirtmiştim ..Fakat sotede direk kızartma tavuğu fazlasıyla kurutuyor..Ben çok yaptığım için sadece bir öneride bulunmak istiyorum yapacağımız kadar tavuğu örneğin bir parça tavuk göğüs etini çok az bir suyla haşladıktan sonra suyunu ayırıyoruz tavaya çok az yağ ve birazda ayırdığımız tavuğun suyundan ve üzerine sosunu ( domates ,soğan vs. tercihen ne istiyorsak)baharatını ekleyerek kızartsak sanki daha güzel bir lezzet yakalarmısız gibi geliyor
YanıtlaSil