İstanbulumda her köşede sereserpe satılan enginar'ı burada bir markette buldum sonunda. Ayıklanmış ve benim en sevdiğim sunum şekliyle, tabak şeklinde.Konserve ama olsun. Pazarda tazesi de mevcut ama hiç ayıklamadım ve de aynı zamanda zor geldi itiraf etmeliyim.
Yine en sevdiğim iç bakla ile birlikte tam bir kral - kraliçe edasıyla haftasonu soframızı süsledi.
Tarifi tam ölçü ile değil de göz kararı yaptığımdan sizlere kendi ağız tadınıza göre uygulamak düşüyor.
Malzemeler :
- 2 küçük konserve enginar ( yaklaşık 10-12 adet çıkıyor)
- 2 büyük baş soğan
- 1 cam konserve iç bakla
- sıvıyağ veya zeytinyağı
- dereotu
- tuz, tozşeker
Yapılış aşamaları :
- Yarım soğanı yemeklik doğrayın. Biraz sıvıyağda sarartın. Sıcak su katın. Konserveden çıkardığınız ve yıkadığınız enginarları bu su ile dolu tencereye dizin. Üzerlerine biraz tuz serpip bir taşım kaynatın.
- Diğer tarafta cam konservede aldığınız iç baklaların suyunu süzün. Kabuklarından ayıklayın.
- Kalan 1,5 soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağ veya zeytinyağ ile sarartın.
- Baklaları katıp tuz ve 2 çay kaşığı toz şekeri ekleyin. Fazla karıştırmadan bir taşım kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
- Yumuşamış olan enginarları da soğumaya bırakın.
- Ilınınca enginarların ortalarına baklalı içinizden doldurun. Üzerine bol taze dereotu serpin. Veeee bu asil yemeği keyfini çıkarın...
Sevgilerimle...
"Zeytinyağlıların Kraliçesi" başlığını okuduğumda fotoğrafı görmeden ve alt yazıyı okumadan, "Lütfen enginar olsun" dedim :) öyle de çıktı. Her öğün yiyebilirim. Muhteşem görünüyor.
YanıtlaSilzehracım ben de deli gibi severim enginarı hele bir arkladaşım var bana enginar yiye yiye enginar agacı olacaksın diyor hehehe ne yapayım çok seviyorum..
YanıtlaSilyemeyenlere duyurulur evet zehracımın dediği gibi o zeytinyaglıların kraliçesi...
sevgiler
Canımmm çok haklısın sende bizim kra
YanıtlaSilliçemizsin ellerine sağlık harika ol
muş kocaman sevgiler...
Zehra,
YanıtlaSilGercekten de kralice gibi oturuyor tabakta:)
Iffet
Bence de hak etmiş bu ünvanı. Ama kraliçe demem hemen yerim)) süper elinize sağlık. sevgiler,funda
YanıtlaSilDeğişik şekilde yapmışsınız,ellerinize sağlık. Bende sitenizi yeni bir blogçu olarak yakından takip ediyorum, tarifleriniz çok güzel. sinem renkliimutfak.blogspot
YanıtlaSilBen de çok severek yiyiyorum enginarı.Hemen hemen her hafta pişiyor bizim evde bu aralar.Ellerine sağlık Zehracığım.
YanıtlaSilSevgiler...
Enginar... bayılırım ..
YanıtlaSilOlsa da yesek.
Sevgiler
Zehracığım,
YanıtlaSilGüzel bir benzetme yapmışsın gerçekten. Biraz kaprisli buluyorum bu kraliçeyi ben ama tadıyla affettiriyor kendini değil mi?
Ellerine sağlık
Sevgiler
Hakikaten tam bir kraliçe gibi görünüyor...Ellerine sağlık Zehracığım...Çok severim bende enginarı...
YanıtlaSilSevgiyle kal,
bence de zeytinyağlıların kraliçesi . bayılırım .
YanıtlaSilellerine sağlık nefis görünüyor.
sevgiler
Yukarıdakine yorum yazacaktım ama bu güzellik varken garibim kabağı gören olur mu ki? Oysa kabak çok daha az kalorili bir sebze. Bugünlerde burada tarla kabakları çıktı. Bir satıcım var pazarda, bir kasa getiriyor ve tabii ilk müşterisi ben oluyorum!!!
YanıtlaSil