Yine ölçü vermiyorum çünkü göz kararı yaptım.
Malzemeler :
- 5-6 adet kabak
- 3-4 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 5-6 adet domates veya doğranmış konserve domates
- tuz, 1 kesme şeker
- Kabakları uzunlamasına 4' e sonra da çubuk şeklinde doğrayın. Aklınızda bulunsun kabağı asla halka halka doğramayın, pişince çok yumşar, boyuna doğradığınızda diriliğini kaybetmez.
- Tencerenize koyun. Üzerine ayıkladığınız sarımsakları ince ince doğrayıp paylaştırın.
- Yağınızı gezdirin.
- Tuz ve şekeri ilave edin.
- Taze domates kullanızorsanız çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp doğrayın ve kabakların üzerini kapatacak şekilde ilave edin.Konserve kullanızorsanız da aynı şekilde üzerine paylaştırın. Hiç su eklemenize gerek yok.
- Kısık ateşte pişrin.
Çok hafif, sağlıklı ve de leziz bir detoks yemeği değilmi sizce?
Afiyet olsun, güzel bir haftasonu diliyorum.....
Merhaba,
YanıtlaSilSınıf arkadaşıma merhaba demek istedim öncelikle.
Bu yemeğinin aynısını dün akşam ben de pişirdim. Bugün akşam yiyeceğim.
Selamlar
Hmm pek güzel görünüyor. Anneciğime hemen mail attım pişirsin diye. Bu arada ablamın bu yemekle ilgili tavsiyesini de söyleyeyim: Üzerine piştikten sonra taze dereotu ve kuru nane serpmek. Tabii severseniz!
YanıtlaSilsınıf arkadaşım harika bir tarif olmuş ellerine saglık afiyet olsun
YanıtlaSilZehracığım ellerine sağlıkkk harika olmuş yemeğin sımsıcak sevgiler öpüyo
YanıtlaSilrum...
Zehracim son günlerde verdigin birbirinden güzel tariflerin yanisira birde pratik bilgileri ekliyorsun ya bayiliyorum.Mesela kabagi ppisirirken genellikle halka halka keserdim.Sayende bir sey daha ögrendim.Tesekkürler...
YanıtlaSilnefis gorunuyor Zehracigim.
YanıtlaSildegisik pisirme sekli İlk firsatta deneyecegim.
ellerine saglik canim.
Sevgiler
Nasıl iştah açıcı görünüyor. Bu arada resimlerde çok güzel.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Sevgiler.
çok güzel görünüyor, hazır spora başlamışken bu tarifide çokça yapayım :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilHem sağlıklı hem enfes görünüyor. Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim.
YanıtlaSilevet ben de dnemeliyim bunu.
YanıtlaSilDolapta kabak bana bakıyor,ben kabağa bakıyorum.Sıkıldım aynı tarz yemekten,e canım soğanda doğramak istemiyor.Hemen mutfağa gidiyorum canım.Ellerine sağlık.çok öptüm.Sevgiler...
YanıtlaSilben de pek severek yapıp yiyorum. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilfotoğraf ise inanılmaaz iştah açıcı.
sıcacık sevgiler zehracım..
çok hafif ve çok leziz ..
YanıtlaSilafiyet olsun canım..
sevgiler- iyi haftalar.
Teeşkür zehra teşekkür,harkasın herzamn.Fikriye
YanıtlaSilMerhaba Eya,
YanıtlaSilBenim de kabaklarım var bugün pişmeyi bekleyen ve hemen aklıma bu tarifin geldi. Bugün yapacağım ama bir sorum var öncelikle, domatesin çekirdeklerini neden çıkarıyoruz? Bir sakıncası mı var yoksa lezzeti mi değişiyor yemeğin? Çok merak ettim de sorayım dedim:)
Yemek fotoğrafın çok güzel görünüyor, sabırsızlıkla cevabını bekliyorum.
Teşekkürler ve sevgiler.
Nefiss nefisss bayılırım kabağa hele de böyle hafif olursa!!!
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Sevgili Kagittan gemiler,tesekkür ederim.
YanıtlaSilSevgili pdenizer, bak nane konusunda haklisin,hatta da da hosuma gider,tesekkür ederim
Sevgili Sevil, tesekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Deryacigim, tesekkür ederim, sevgiler
Sevgili Serapcigim, sadece aklimdakileri paylasiyorum siz lezzet dostlarimla, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Özgül, cok tesekkür ederim, sevgiler
Sevgili Nur, cok tesekkürler
YanıtlaSilSevgili Secil, cok tesekkür ederim, sevgiler
Sevgili Ipekcigim, tesekkür ederim,
YanıtlaSilsevgili Mutfaktaki deli, sevgilerimle
Sevgili ILkercigim, cok tesekkür ederim, sevgilerimle
Sevgili Zerrincigim, cok tesekkür ederim,
YanıtlaSilNunucugum, canim benim, cok tesekkürler,
Sevgili Fikriye cok tesekkürler
Sevgili Nur, cok tesekkürler yorumun icin, domateslerin cekirdeklerini cikarma sebebim, yenmedigi icin degil.Birincisi yemegi gereginden fazla sulandiriyor, ikincisi de tadini bozup eksitiyor, sevgilerimle
YanıtlaSilEvrencigim, kocaman sevgiler, tesekkürler
Çok güzel oluyor gerçekten hem de hafif. Ben kabakların altına soğan da doğrayıp koyuyorum, severseniz tavsiye ederim.
YanıtlaSilSevgili Zehra,
YanıtlaSilYorumun gecikince ben de çekirdekli yaptım hakikaten sulu oldu ama lezzeti mükemmel, bir de hızlı olsun diye düdüklüde yapmıştım ondan mıdır yoksa başka birşey mi domatesler pek rengini vermedi yemeğe, yani senin fotoğrafındaki görüntüyü yakalayamadım. Acaba domatesten midir, senin kullandığın domatesler konserve ya da özel bir cins mi?
Teşekkürler:)
Çok güzel olmuş ellerine sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.
YanıtlaSilSevgiler
Zehracim ne diyeyim harikasin.Ellerine saglik canim.Afiyet seker olsun.SEvgiyle kal:)
YanıtlaSilÇOK LEZZETLİ VE SAĞLIKLIK YEMEKLER ELLERİNE EMEKLERŞNE SAĞLIK CANIM...SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilcanlandırma programı ptesi bitti,nasıl gidiyor zehracım...bu tarif ise süper yarın yesem ne güzel olur hala eriyorken :)
YanıtlaSilSevgili Zehra, başarı dileklerin için çok teşekkür ederim. :) Başaıyla tamamladım herşeyi. Bundan sonra siz sevgili blog dostlarımı daha sık ziyaret edebileceğim. :) Sevgiler...
YanıtlaSilAzcık da dereotu serpeceksin üzerine. Nefisss olur. Ben kabağı hep halka doğrardım eriyip giderdi, dikine doğramak iyi fikir teşekkürler. Ellerine sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilYour blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!
YanıtlaSil