Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

22.05.2009

DETOKS TARİFİ

IMG_8390

Bu günlerde çoğumuz sevgili Mehtap'ın detoks programını uygularken kendi kafama göre oluşturduğum ama çok lezzetli bulduğum zeytinyağlı kabak yemeğini -ki aranızda mutlaka bu şekilde pişireniniz vardır- sizlerle paylaşmak istedim.
Yine ölçü vermiyorum çünkü göz kararı yaptım.

Malzemeler :
  • 5-6 adet kabak
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ veya zeytinyağı
  • 5-6 adet domates veya doğranmış konserve domates
  • tuz, 1 kesme şeker

kap2

Yapılış aşamaları :

  1. Kabakları uzunlamasına 4' e sonra da çubuk şeklinde doğrayın. Aklınızda bulunsun kabağı asla halka halka doğramayın, pişince çok yumşar, boyuna doğradığınızda diriliğini kaybetmez.
  2. Tencerenize koyun. Üzerine ayıkladığınız sarımsakları ince ince doğrayıp paylaştırın.
  3. Yağınızı gezdirin.
  4. Tuz ve şekeri ilave edin.
  5. Taze domates kullanızorsanız çekirdeklerini ayıklayın ve küp küp doğrayın ve kabakların üzerini kapatacak şekilde ilave edin.Konserve kullanızorsanız da aynı şekilde üzerine paylaştırın. Hiç su eklemenize gerek yok.
  6. Kısık ateşte pişrin.

Çok hafif, sağlıklı ve de leziz bir detoks yemeği değilmi sizce?
Afiyet olsun, güzel bir haftasonu diliyorum.....

32 yorum:

  1. Merhaba,
    Sınıf arkadaşıma merhaba demek istedim öncelikle.
    Bu yemeğinin aynısını dün akşam ben de pişirdim. Bugün akşam yiyeceğim.
    Selamlar

    YanıtlaSil
  2. Hmm pek güzel görünüyor. Anneciğime hemen mail attım pişirsin diye. Bu arada ablamın bu yemekle ilgili tavsiyesini de söyleyeyim: Üzerine piştikten sonra taze dereotu ve kuru nane serpmek. Tabii severseniz!

    YanıtlaSil
  3. sınıf arkadaşım harika bir tarif olmuş ellerine saglık afiyet olsun

    YanıtlaSil
  4. Zehracığım ellerine sağlıkkk harika olmuş yemeğin sımsıcak sevgiler öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  5. Zehracim son günlerde verdigin birbirinden güzel tariflerin yanisira birde pratik bilgileri ekliyorsun ya bayiliyorum.Mesela kabagi ppisirirken genellikle halka halka keserdim.Sayende bir sey daha ögrendim.Tesekkürler...

    YanıtlaSil
  6. nefis gorunuyor Zehracigim.
    degisik pisirme sekli İlk firsatta deneyecegim.
    ellerine saglik canim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Nasıl iştah açıcı görünüyor. Bu arada resimlerde çok güzel.

    Ellerine sağlık

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. çok güzel görünüyor, hazır spora başlamışken bu tarifide çokça yapayım :) ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. Hem sağlıklı hem enfes görünüyor. Ellerine sağlık. En kısa zamanda deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  10. Dolapta kabak bana bakıyor,ben kabağa bakıyorum.Sıkıldım aynı tarz yemekten,e canım soğanda doğramak istemiyor.Hemen mutfağa gidiyorum canım.Ellerine sağlık.çok öptüm.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. ben de pek severek yapıp yiyorum. ellerinize sağlık.

    fotoğraf ise inanılmaaz iştah açıcı.

    sıcacık sevgiler zehracım..

    YanıtlaSil
  12. çok hafif ve çok leziz ..
    afiyet olsun canım..
    sevgiler- iyi haftalar.

    YanıtlaSil
  13. Teeşkür zehra teşekkür,harkasın herzamn.Fikriye

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Eya,

    Benim de kabaklarım var bugün pişmeyi bekleyen ve hemen aklıma bu tarifin geldi. Bugün yapacağım ama bir sorum var öncelikle, domatesin çekirdeklerini neden çıkarıyoruz? Bir sakıncası mı var yoksa lezzeti mi değişiyor yemeğin? Çok merak ettim de sorayım dedim:)

    Yemek fotoğrafın çok güzel görünüyor, sabırsızlıkla cevabını bekliyorum.

    Teşekkürler ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  15. Nefiss nefisss bayılırım kabağa hele de böyle hafif olursa!!!

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  16. Sevgili Kagittan gemiler,tesekkür ederim.

    Sevgili pdenizer, bak nane konusunda haklisin,hatta da da hosuma gider,tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Sevil, tesekkür ederim, sevgiler

    Sevgili Deryacigim, tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Serapcigim, sadece aklimdakileri paylasiyorum siz lezzet dostlarimla, sevgiler

    Sevgili Özgül, cok tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Nur, cok tesekkürler

    Sevgili Secil, cok tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  20. Sevgili Ipekcigim, tesekkür ederim,

    sevgili Mutfaktaki deli, sevgilerimle

    Sevgili ILkercigim, cok tesekkür ederim, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Zerrincigim, cok tesekkür ederim,

    Nunucugum, canim benim, cok tesekkürler,

    Sevgili Fikriye cok tesekkürler

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Nur, cok tesekkürler yorumun icin, domateslerin cekirdeklerini cikarma sebebim, yenmedigi icin degil.Birincisi yemegi gereginden fazla sulandiriyor, ikincisi de tadini bozup eksitiyor, sevgilerimle

    Evrencigim, kocaman sevgiler, tesekkürler

    YanıtlaSil
  23. Çok güzel oluyor gerçekten hem de hafif. Ben kabakların altına soğan da doğrayıp koyuyorum, severseniz tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Zehra,
    Yorumun gecikince ben de çekirdekli yaptım hakikaten sulu oldu ama lezzeti mükemmel, bir de hızlı olsun diye düdüklüde yapmıştım ondan mıdır yoksa başka birşey mi domatesler pek rengini vermedi yemeğe, yani senin fotoğrafındaki görüntüyü yakalayamadım. Acaba domatesten midir, senin kullandığın domatesler konserve ya da özel bir cins mi?

    Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  25. Çok güzel olmuş ellerine sağlık ilk fırsatta deneyeceğim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  26. Zehracim ne diyeyim harikasin.Ellerine saglik canim.Afiyet seker olsun.SEvgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  27. ÇOK LEZZETLİ VE SAĞLIKLIK YEMEKLER ELLERİNE EMEKLERŞNE SAĞLIK CANIM...SEVGİLERİMLE...

    YanıtlaSil
  28. canlandırma programı ptesi bitti,nasıl gidiyor zehracım...bu tarif ise süper yarın yesem ne güzel olur hala eriyorken :)

    YanıtlaSil
  29. Sevgili Zehra, başarı dileklerin için çok teşekkür ederim. :) Başaıyla tamamladım herşeyi. Bundan sonra siz sevgili blog dostlarımı daha sık ziyaret edebileceğim. :) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Azcık da dereotu serpeceksin üzerine. Nefisss olur. Ben kabağı hep halka doğrardım eriyip giderdi, dikine doğramak iyi fikir teşekkürler. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  31. Your blog keeps getting better and better! Your older articles are not as good as newer ones you have a lot more creativity and originality now keep it up!

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın