Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10.05.2011

MEDOVİK AMA BASKA BİR KIYAFETLE !

balpasta1
Bu pastayı yıllar öncesinden bir rus iş arkadaşımın doğumgününde yemiştim ve tarifini almadığımdan keşke diyerek hep aklımın bir köşesine yer etmişti... Aradan yıllar geçti... blog dünyasında karşima çıktı ! O güzel eller bir bir pişirip yayınladılar bloglarında...


Eya daha fazla bekleyemedi... hazır anneler günü de gelmişken girdi mutfağa...


işte Medovik Pasta macerası... 


Hamur İçin:

.3 yumurta
.120 gram tereyağ veya margarin
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (mümkünse kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben  kabartma tozu ile pişiriyorum)
.4 su bardağı kadar un 
.1 paket vanilya



Ara katlar :


Çilekli kremşanti (Başak marka)


Yapılış Aşamaları :

IMG_6405
Çilekli kremşantiyi soğuk süt ile çırpın ve buzdolabına kaldırın...


Ara katların Yapılışı:
  • 3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  • 3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtın.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişirin ( en fazla 1 dk)
  • Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.
  • Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katın.
  • Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde edin.
  • Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)
  • Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
    IMG_6404
  • Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayın.
    tan kenarları robotta un haline getiriniz.Pastayı süslemede kullanacağız (ben getirmedim...zira cup' ta tiramısu için kullandim...)
    IMG_6406


IMG_6408

Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürün,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatınız.

IMG_6410
Ben içini ve dışını çilekli kremşanti ile kapladım...üzerine şeker hamuru ile süsledim...


İşte Eya' dan Medovik Pasta....


balpasta


Ediniğim izlenimler :
* Boyut olarak kenarlarını çok ince kesmeme rağmen yaklaşık 22 cm. lik bir büyüklük elde ettim...
* Tek tek pişirmeme rağmen çift tepsi sistemiyle kısa sürede pişti...yani korkulduğu kadar çok oyalayıcı değil...
* Tadı çok güzel oldu ama ben bu tada en çok çikolatanın yakışacağına inanıyorum ve bir daha sefere çikolatalı krema ile deneyeceğim...
* En cazip tarafi ise çok düzgün katlar elde edilebiliyor ve üzeri de pürüzsüz düzgün kaplanabiliyor.


Sevgili Cafe Pepela' ya tarif için sonsuz teşekkürler...

28 yorum:

  1. benim de yapilacaklar listemde bekliyor aylardir,tadini merak ediyorum.

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Canımmm ellerine sağlık muhteşem öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok albenisi olan bir pasta olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Zehracim
    hemen denencekler listesine ekliycem
    mutlaka yapmam lazim ellerine saglik
    ayrica süsleme felan süper

    yeni oyuncaklarinla oynamaya baslamissin sen anladin onu:))

    Bir dahaki hafat icin mail attim hadi bakalim görüsürüz insallah öptüm

    YanıtlaSil
  6. Bu pastayı çok sevenlerdenim. ellerine sağlık gerçekten güzel olmuş;)

    YanıtlaSil
  7. Zehracigim, harika bir yayin yapmissin, tebrik ediyorum.. Gercekten cok pasarili olmus pastan... Bir kez daha herkesin mutlak denemesini tavsiye ediyorum... Ellerine, emeklerine saglik... Seker hamuru ile kaplaman ise ayri bir hosluk katmis pastaya... Süperrrr... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,
    pastan cok lezzetli duruyor... Seker hamurunu kremsantiyle sivanmis pastaya kaplayinca erimiyormu, yada deforme olmuyormu?
    Kullandigin kremsanti toz santi yoksa sivi kremadan cirpilmis santimi?
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. ablacım bu elbise bu pastaya çok yakışmış:)
    ellerine sağlık diyorum:)
    çilekli şanti de kışkırttı beni bende böyle yapsam ama ne zaman bende bilmiyorum:)

    YanıtlaSil
  10. Emelcigim mutlaka dene cok kolay...sevgiler

    Tesekkürler lezzet sarayi....

    Derya´cigim tesekkürler, sevgileirmle

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Gülcan cok tesekkür ederim...sevgiler

    Aysecigim...mutlaka dene...hele senin o sahane kremalarinla pek bir leziz olur...

    YanıtlaSil
  12. Hilalcigim...artik benim de favorulerim arasinda...sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Harika bir pasta olmus Zehra'cigim.
    Fotograflar ayri anlatimin bir ayri güzel olmus.Ne diyeyim ellerine, emegine,yüregine saglik...

    YanıtlaSil
  14. Filizim...Cok tesekkür ediyorum o güzel sözlerin icin...bence de herkes bir denemeli...sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Gülsüm Hn...kullandigim krem santi tarifte de belirttigim gibi Basak marka...seker hamurunu hemen servisten önce üzerine yerlestirdim...yoksa erir diye düsünüyorum...

    Denizcigim mutlaka dene derim, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. zehracim pasta süper görünüyor,
    hayranlikla oturup resime bakiyorum...
    üzerini seker hamuru ile kaplaman cok güzel fikir...denemem sart oldu
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  17. Canım pasta harika olmuş. Amonyaklı pasta gibi ince bisküvilerle yapılıyor, kesinlikle lezzizdir bende deneyeceğim bunu.
    Hatta kreması kafamda şekillendi bile..
    ellerine sağlık canım
    sevgiyle öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  18. Zehracim ellerine saglik...Seninde dedigin gibi bende bu pastayi bir cok blogda görüp yapmak icin bir kenara not aldim..Ama nedense o gün hic gelmedi...
    Biraz mesakatli gibi geldi sanki...
    Ama simdi farz oldu arkadasim...
    Hemen bir bahane bulup pisirmeli..ÖPTÜM

    YanıtlaSil
  19. Absolutely dreamy photos!!

    Ne diyebilirim ki başka Zehram?
    Başlığı görür görmez, kocaman bir tebessüm yapıştı dudaklarıma.

    Fotoğraflarsa,rüya gibi adeta
    Her biri mutena bir huzur katıyor, hayranlık uyandırıyor ruhta

    Çekici, huzur verici, mutlu edici...

    Medovik Hanım'a bu kostüm nasıl güzel / nasıl şeker olmuş, Eya teyzesi :)

    Tam da beklediğim gibi!

    Ellerine / gönlüne / emeğine sağlık :*

    Deneyip, beğenmene çok sevindim.

    Gönlünde öpüyor, kalbi sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  20. harika bir pasta olmuş vallahi ellerine sağlık profesyonelce bir çalışma bence .. eminim tadı da harikadır..sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. bu elbise daha başka yakışmış eline sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  22. Kokoş bir medovik olmuş.Nasıl da yakışmış canım.Ellerine yüreğine sağlık.Bayıldım...

    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  23. işte yaaa!! benim de arayıp bulamadığım bir tarifti :))) nasıl da isabet oldu, ennnn kısa zamanda denenecek. ukraynalı bir arkadaşın elinden yedim, geleneksel ballı pasta olarak tanıtmıştı bana, sadece aralarında kayısı marmelatı da vardı sanırım...tadı damağımda ama görüntüyü bir çırpıda yediğim için hayal meyal hatırlıyorum... teşekkür ederiz paylaşımın için!

    YanıtlaSil
  24. inanılmaz şık bir pasta. renklerin uyumuna, pastanın estetiğine bayıldım. afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  25. Kat kat lezzet olmuş,şahane.. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  26. medovik cok güzel görünüyor eyacim daha önce denemistim ve hüsrana ugramistim hamuru paramparca olmustu bi türlü acamamistim galiba balin cinsindendi simdi tekrar deniyecegim bakalim nasil olacak ellerine saglik sevgiletrimle

    YanıtlaSil
  27. talisim pastan bomba olmus! süper ötesi görünüyor! ellerine emegine o güzel gönlüne saglik :)

    YanıtlaSil
  28. merhaba .pasta yapilali yillar olmus ama ben yeni kesfettim....krem santinin miktarini sormak istiyorum...1 paket yetmez herhalde.tesukkurler...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın