Eya daha fazla bekleyemedi... hazır anneler günü de gelmişken girdi mutfağa...
işte Medovik Pasta macerası...
Hamur İçin:
.3 yumurta
.120 gram tereyağ veya margarin
.1 çay bardağı kadar şeker
.3 çorba kaşığı bal (mümkünse kalitelisini tercih edin,hamurun kıvamını doğrudan etkiliyor.)
.1.5 paket kabartma tozu (orijinalinde karbonat kullanılıyor ben kabartma tozu ile pişiriyorum)
.4 su bardağı kadar un
.1 paket vanilya
Ara katlar :
Çilekli kremşanti (Başak marka)
Yapılış Aşamaları :
Çilekli kremşantiyi soğuk süt ile çırpın ve buzdolabına kaldırın...
Ara katların Yapılışı:
- 3 yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- 3 çorba kaşığı dolusu balı bir tavaya alıp,ısıtın.Isındığında kabartma tozunu katıp köpürene dek pişirin ( en fazla 1 dk)
- Köpüren karışımı önceden çırptığınız yumurta ve şekerin bulunduğu kaba ilave edin.
- Ayrı bir tavada tereyağ veya margarini eritip ılınınca karışıma katın.
- Son olarak un ve vanilyayı da azar azar ekleyip,hafif sert bir hamur elde edin.
- Hamuru 6' eşit parçaya bölüp,her birini oklava veya merdane yardımı ile,unlu bir zeminde yemek tabağı büyüklüğünde açın. (Orta boy tencere kapağınızla ölçün ve ondan biraz daha büyük açın)
- Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye bir tane koyup,çatalla birkaç yerinden delerek,önceden ısıtılmış180 derecede yaklaşık 2-3 dk pişiriniz (Sık sık kontrol edin,hemen pişiyor,aman ha yanmasın!)
- Hepsi pişince,tencere kapağı ile kesip,aynı boyda olmalarını sağlayın.
Pişen bisküvilerden teker teker alıp,aralara / üstüne / dışına kremasını sürün,yani pastamız tamamen krema ile kaplanacak,bitince kenarlarını bisküvi unları ile kapatınız.
İşte Eya' dan Medovik Pasta....
Ediniğim izlenimler :
* Boyut olarak kenarlarını çok ince kesmeme rağmen yaklaşık 22 cm. lik bir büyüklük elde ettim...
* Tek tek pişirmeme rağmen çift tepsi sistemiyle kısa sürede pişti...yani korkulduğu kadar çok oyalayıcı değil...
* Tadı çok güzel oldu ama ben bu tada en çok çikolatanın yakışacağına inanıyorum ve bir daha sefere çikolatalı krema ile deneyeceğim...
* En cazip tarafi ise çok düzgün katlar elde edilebiliyor ve üzeri de pürüzsüz düzgün kaplanabiliyor.
Sevgili Cafe Pepela' ya tarif için sonsuz teşekkürler...
benim de yapilacaklar listemde bekliyor aylardir,tadini merak ediyorum.
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş.
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık muhteşem öpüyorum.
YanıtlaSilçok albenisi olan bir pasta olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilZehracim
YanıtlaSilhemen denencekler listesine ekliycem
mutlaka yapmam lazim ellerine saglik
ayrica süsleme felan süper
yeni oyuncaklarinla oynamaya baslamissin sen anladin onu:))
Bir dahaki hafat icin mail attim hadi bakalim görüsürüz insallah öptüm
Bu pastayı çok sevenlerdenim. ellerine sağlık gerçekten güzel olmuş;)
YanıtlaSilZehracigim, harika bir yayin yapmissin, tebrik ediyorum.. Gercekten cok pasarili olmus pastan... Bir kez daha herkesin mutlak denemesini tavsiye ediyorum... Ellerine, emeklerine saglik... Seker hamuru ile kaplaman ise ayri bir hosluk katmis pastaya... Süperrrr... Sevgilerimle,
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilpastan cok lezzetli duruyor... Seker hamurunu kremsantiyle sivanmis pastaya kaplayinca erimiyormu, yada deforme olmuyormu?
Kullandigin kremsanti toz santi yoksa sivi kremadan cirpilmis santimi?
Sevgiler...
ablacım bu elbise bu pastaya çok yakışmış:)
YanıtlaSilellerine sağlık diyorum:)
çilekli şanti de kışkırttı beni bende böyle yapsam ama ne zaman bende bilmiyorum:)
Emelcigim mutlaka dene cok kolay...sevgiler
YanıtlaSilTesekkürler lezzet sarayi....
Derya´cigim tesekkürler, sevgileirmle
Sevgili Gülcan cok tesekkür ederim...sevgiler
YanıtlaSilAysecigim...mutlaka dene...hele senin o sahane kremalarinla pek bir leziz olur...
Hilalcigim...artik benim de favorulerim arasinda...sevgiler
YanıtlaSilHarika bir pasta olmus Zehra'cigim.
YanıtlaSilFotograflar ayri anlatimin bir ayri güzel olmus.Ne diyeyim ellerine, emegine,yüregine saglik...
Filizim...Cok tesekkür ediyorum o güzel sözlerin icin...bence de herkes bir denemeli...sevgiler
YanıtlaSilGülsüm Hn...kullandigim krem santi tarifte de belirttigim gibi Basak marka...seker hamurunu hemen servisten önce üzerine yerlestirdim...yoksa erir diye düsünüyorum...
YanıtlaSilDenizcigim mutlaka dene derim, sevgiler
zehracim pasta süper görünüyor,
YanıtlaSilhayranlikla oturup resime bakiyorum...
üzerini seker hamuru ile kaplaman cok güzel fikir...denemem sart oldu
ellerine saglik canim
Canım pasta harika olmuş. Amonyaklı pasta gibi ince bisküvilerle yapılıyor, kesinlikle lezzizdir bende deneyeceğim bunu.
YanıtlaSilHatta kreması kafamda şekillendi bile..
ellerine sağlık canım
sevgiyle öpüyorum seni...
Zehracim ellerine saglik...Seninde dedigin gibi bende bu pastayi bir cok blogda görüp yapmak icin bir kenara not aldim..Ama nedense o gün hic gelmedi...
YanıtlaSilBiraz mesakatli gibi geldi sanki...
Ama simdi farz oldu arkadasim...
Hemen bir bahane bulup pisirmeli..ÖPTÜM
Absolutely dreamy photos!!
YanıtlaSilNe diyebilirim ki başka Zehram?
Başlığı görür görmez, kocaman bir tebessüm yapıştı dudaklarıma.
Fotoğraflarsa,rüya gibi adeta
Her biri mutena bir huzur katıyor, hayranlık uyandırıyor ruhta
Çekici, huzur verici, mutlu edici...
Medovik Hanım'a bu kostüm nasıl güzel / nasıl şeker olmuş, Eya teyzesi :)
Tam da beklediğim gibi!
Ellerine / gönlüne / emeğine sağlık :*
Deneyip, beğenmene çok sevindim.
Gönlünde öpüyor, kalbi sevgi ve selamlarımı gönderiyorum...
harika bir pasta olmuş vallahi ellerine sağlık profesyonelce bir çalışma bence .. eminim tadı da harikadır..sevgiler.
YanıtlaSilbu elbise daha başka yakışmış eline sağlık
YanıtlaSilsevgilerimle..
Kokoş bir medovik olmuş.Nasıl da yakışmış canım.Ellerine yüreğine sağlık.Bayıldım...
YanıtlaSilSevgilerimle;
işte yaaa!! benim de arayıp bulamadığım bir tarifti :))) nasıl da isabet oldu, ennnn kısa zamanda denenecek. ukraynalı bir arkadaşın elinden yedim, geleneksel ballı pasta olarak tanıtmıştı bana, sadece aralarında kayısı marmelatı da vardı sanırım...tadı damağımda ama görüntüyü bir çırpıda yediğim için hayal meyal hatırlıyorum... teşekkür ederiz paylaşımın için!
YanıtlaSilinanılmaz şık bir pasta. renklerin uyumuna, pastanın estetiğine bayıldım. afiyet olsun.
YanıtlaSilKat kat lezzet olmuş,şahane.. ellerine sağlık..
YanıtlaSilmedovik cok güzel görünüyor eyacim daha önce denemistim ve hüsrana ugramistim hamuru paramparca olmustu bi türlü acamamistim galiba balin cinsindendi simdi tekrar deniyecegim bakalim nasil olacak ellerine saglik sevgiletrimle
YanıtlaSiltalisim pastan bomba olmus! süper ötesi görünüyor! ellerine emegine o güzel gönlüne saglik :)
YanıtlaSilmerhaba .pasta yapilali yillar olmus ama ben yeni kesfettim....krem santinin miktarini sormak istiyorum...1 paket yetmez herhalde.tesukkurler...
YanıtlaSil