Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

12.11.2010

YALANCI CEZERYE

havuc1

Aslında aklımda bir çok tarif vardı sevgili Serap'a göndermek üzere. Ama ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı yine. Bu tarifi ilk kez yaptım ve hane halkından tam not aldı. Gerçekten cezeryeye benziyor tadı. Asıl adı tabiiki havuç topları...


Malzemeler:

  • 5-6 adet büyük boy havuç
  • 2 su bardağı tozşeker (ben bir bardak kullandım gayet iyi oldu)
  • 200 gr. bebe bisküvisi ( ben butterkekse kullandım)
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • Hindistan cevizi
Yapılış aşamaları :
  1. Havuçları rendeleyin. Teflon bir tava veya tencerede şeker ile birlikte orta ateşte kavurun. Bu aşamada ben havuçların iyice yumuşamalarını istediğim için arada biraz sıcak su ekledim.
  2. Havuçlar pişince soğutup toz haline getirilmiş bisküvileri ve diğer malzemeleri katıp elle yoğurun.
  3. Sonra ister minik toplar veya nasıl şekil vermek istiyorsanız  şekil verip hindistanvizine bandırın. Ben geceden yaptığımda daha içindeki bisküviler yerken hissediliyordu. Ertesi günü iyice suyu çektiğinden tam cezerye tadındaydı. Yani bir gece önceden yaparsanız daha leziz oluyor.

16 yorum:

  1. aaahhh evet bende yapmıştım cezerye çok gel tadı çok güzel oluyor.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  2. Zehracığım ellerine sağlık bayılı
    rım cezeryeye:))Yalancıda olsa lez
    zeti harika sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Adaşım bende çok severim hem cezeryeyi hem havuçlu topları :)
    ne zamandır yemedim , nasıl da güzel görünüyorlar.
    benim aklıma hiç yalancı bir tarif gelmiyor ? bana kopya versene canım :)

    YanıtlaSil
  4. yalancı malancı bence gercek cezerye gıbı:)) ellerıne saglık zehra ekrandan tutup alasım geldı:))hamılelık ıste:D herseyı yıyesın oluyoooo:P

    YanıtlaSil
  5. harika oluyor bunlar harika! çok severim ben de. hem de evde yapmış oluyor, içinde ne olduğunu biliyor insan...

    YanıtlaSil
  6. bayramda da çikolata yerine güzel bi ikram olur aslında.
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. Zehracığım,
    Muhteşem görünüyorlar. Bu arada senin ve sevdiklerinin bayramı kutlu olsun. Rüya gibi bir bayram geçirin. Her şey hep gönlünce olsun
    Umur & Ada

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık Zehra
    çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  9. coook severim
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  10. Zehracım cezerye çok nefis gözüküyor,bende çok severim.. nefis olmuştur eminim.. ellerine sağlık...

    Yalancı tarif çok fazla yok,bence çiğköfteyide yayınlamalısın.. sonuçta hepimiz aynı yemekleri turluyoruz;)

    Çok öpüyorum..

    Şimdiden iyi bayramlar...

    YanıtlaSil
  11. bir adanali olarak cezeryeyi cok severim, acaba biraz sertlesmesi icin yemeden once bekletilse nasil olur, sertlesmesi icin.
    tadini merak ettim dogrusu,
    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Canim bu kadar yogunlugun icinde etkinligime iki tarifle katilman beni cok mutlu etti....Tesekkürler.

    YanıtlaSil
  13. Güneyde yaşayan biri olarak cezeryeyi
    severiz. Ellerinize sağlık.

    Kurban Bayramı'nın İslam'a ve insanlığa barış, sevgi, hoşgörü getirmesini diliyor, sizin ve ailenizin bayramını kutluyorum.

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  14. Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Hepimizin Kurban Bayramı kutlu olsun.
    sevgilerimle Sevim

    YanıtlaSil
  15. Önemli olan yalancı olması değil, tadı bence... Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.

    İyi bayramlar dilerim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. sevgili zehracığım,
    Çok sevgilerimi iletip, sevdiklerinle mutlu bayramlar diliyorum.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın