Bu kez sevgili Monika'nın her zaman tavsiye ettiği yumurta likörlü (eierlikör) pastasını denedim. Ama likör yerine hazır vanilyalı sos kullandım. İnanılmaz memnun kaldım. Gayet nemli ve diş diş bir pandispanya oldu. Ara kreması olarak ta sevgili Ufuk' tan bir denemem oldu ve ondan da hem lezzet hem de kıvam olarak çok memnun kaldım. Üzerini Başak marka (Almanyadakiler için bir bilgi) krem şanti kullandım.
Pandispanya
- 6 Yumurta
- 2 Pck. Vanilya
- 250 gr. Pudraşekeri
- 1/8 l sıvıyağ
- 1/4 l Vanilyalı hazır sos (Vanillesoße / Eierlikör)
- 250 gr. Un
- 1 Pck. Kabartma tozu
- Fırını 160 dereceye ayarlayın. Eğer harlı yanıyorsa daha da düşürün dereceyi, düşük derecede ağır pişmesi gereken bir kek.
- 26' lık kek kalıbınızı yağlayın.
- Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip hazır hale getirin.
- Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar mixerle çırpın. Sonra sıvıyağ ve vanilya sosu ekleyin ve tel ile karıştırın
- Unu ekleyin ve havalandırarak tel ile karıştırın.
- Yağlanmiş kalıba dökün ve yaklaşık 1 saatte pişirin.
- Bu süreci kendi fırın ayarınıza göre uzatabilir veya kısaltabilirsiniz. En önemli nokta kısık ateşte yavaş pişmesi. Kürdan testi yapın...
- Kek pişince kalıbtan çıkarıp soğutun. Kremalamadan 1 gün önce pişirirseniz katlandırmanız daha kolay olacaktır.
- 1 lt süt,
- 4 adet orta boy yumurta sarısı,
- 1 su bardağı toz şeker,
- 2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)
- 2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )
- 1 paket vanilya,
- 50 gr tereyağı
- Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın.
- Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütüde karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Muhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın. Ben muhallebi iyice soğuduktan sonra oda sıcaklığında kremayı ekledim.
- Pastanın ara katlarına muhallebi ile birlikte konserve mandalina kullandım.
- Kalan krema ile de pastanın dışını kapladım ve buzdolabında beklettim .
Hindistan cevizi ile süslemesini yaptım.
bloğumu ilk açtığımda karşımda bu güzel pastayı görünce ağzımın suyu aktı.ellerinize sağlık.mükemmel olmuş.
YanıtlaSilYine cok güzel ve yine bir okadar degisk bir pasta...Üzerindekilier yenen sekerler degi mi?
YanıtlaSilEllerine saglik Zehracim.
Maşallahın var zehracığım..
YanıtlaSilo akadar da kusursuzki görüntü,
ne mutlu tadanlara..
sevgiler,
güzel bir hafta diliyorum.
Zehracığım muhteşem bir pasta elleri
YanıtlaSilne sağlık.Benimde en büyük hayalim pastacılık yapmak:))İnşallah nasip olur öpüyorum.
Sevgili Gülcan, tesekkür ederim yorumuna...
YanıtlaSilSerapcigim cok tesekkürler arkadasim. Sekerler yenilebilir tam yilbasi zamani ya simdi,isil isil...sevgiler
Nunucugum...senin o gülen gözlerin kusursuz görmek istiyor...cok tesekkürler,sevgiler
YanıtlaSilDeryacigim,Cok tesekkür ederim, bu isi profesyonel yapanlari düsündüm bu hafta,nasil yetistiriyorlar diye...kolay bir is degilmis...sevgilerimle
mükemmel görünüyor, ellerine emeklerine sağlık canım..
YanıtlaSilZehracigim, ellerine saglik, sahane bir görüntü... Cok yoruldugunu biliyorum ama emeklerine degmis, helal olsun benim arkadasima.....
YanıtlaSilnefis bir pasta olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık
Canim Zehra'cigim,
YanıtlaSilNe kadar guzel, ne kadar harika bir pasta. Ben de yapabilmek isterdim, ama biliyor musun yarin kursa basliyorum:)belki sonrasinda ben de deneyebilirim :)
Guzel bir hafta diliyorum ve de cok cok sevgiler...
İnciler harika, gelin gibi olmuş bu pasta:)
YanıtlaSilZehracigim ben boyle guzel pastalari gorunce bakmaya doyamiyorum. Cok zarif pastalar yapiyorsun ellerine saglik ..
YanıtlaSileminim lezzetide bir o kadar guzeldir ..
harikaa bir pasta olmus,
YanıtlaSilüzerindeki altin ve gümüs sekerler cok degisik bir hava vermis pastaya
ellerine, emegine saglik zehracim
harika bir görüntü
YanıtlaSilcanım çok çok çok şık görünüyor emeklerine sağlık..
YanıtlaSiltadan herkese afiyet bal şeker olsun..
Zehra'cığım kocaman maşallah sana.. 140 kurabiye sonrasını okuyamadım bile;) emeklerine ,ellerine sağlık...
YanıtlaSilPastanın dış görünüşü şahane olmuş..
Ellerine sağlık...
Zehra'cım çok güzel olmuş pasta, bembeyaz ne kadar zarif olmuş. Tarifi bende deneyeceğim.Ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilve maaşallah arkadaşıma :)
En mutlu an herşeyin bitirilip teslim edildiği, heyecanla karşılandığı ama senin yorgunlukla koltuğa çöktüğün andır herhalde değil mi Zehra'cığım?
YanıtlaSil