Aslında aklımda bir çok tarif vardı sevgili Serap'a göndermek üzere. Ama ne yazık ki evdeki hesap çarşıya uymadı yine. Bu tarifi ilk kez yaptım ve hane halkından tam not aldı. Gerçekten cezeryeye benziyor tadı. Asıl adı tabiiki havuç topları...
Malzemeler:
- 5-6 adet büyük boy havuç
- 2 su bardağı tozşeker (ben bir bardak kullandım gayet iyi oldu)
- 200 gr. bebe bisküvisi ( ben butterkekse kullandım)
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- Hindistan cevizi
- Havuçları rendeleyin. Teflon bir tava veya tencerede şeker ile birlikte orta ateşte kavurun. Bu aşamada ben havuçların iyice yumuşamalarını istediğim için arada biraz sıcak su ekledim.
- Havuçlar pişince soğutup toz haline getirilmiş bisküvileri ve diğer malzemeleri katıp elle yoğurun.
- Sonra ister minik toplar veya nasıl şekil vermek istiyorsanız şekil verip hindistanvizine bandırın. Ben geceden yaptığımda daha içindeki bisküviler yerken hissediliyordu. Ertesi günü iyice suyu çektiğinden tam cezerye tadındaydı. Yani bir gece önceden yaparsanız daha leziz oluyor.
aaahhh evet bende yapmıştım cezerye çok gel tadı çok güzel oluyor.ellerinize sağlık.hayırlı cumalar.
YanıtlaSilZehracığım ellerine sağlık bayılı
YanıtlaSilrım cezeryeye:))Yalancıda olsa lez
zeti harika sevgiler.
Adaşım bende çok severim hem cezeryeyi hem havuçlu topları :)
YanıtlaSilne zamandır yemedim , nasıl da güzel görünüyorlar.
benim aklıma hiç yalancı bir tarif gelmiyor ? bana kopya versene canım :)
yalancı malancı bence gercek cezerye gıbı:)) ellerıne saglık zehra ekrandan tutup alasım geldı:))hamılelık ıste:D herseyı yıyesın oluyoooo:P
YanıtlaSilharika oluyor bunlar harika! çok severim ben de. hem de evde yapmış oluyor, içinde ne olduğunu biliyor insan...
YanıtlaSilbayramda da çikolata yerine güzel bi ikram olur aslında.
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Zehracığım,
YanıtlaSilMuhteşem görünüyorlar. Bu arada senin ve sevdiklerinin bayramı kutlu olsun. Rüya gibi bir bayram geçirin. Her şey hep gönlünce olsun
Umur & Ada
ellerine sağlık Zehra
YanıtlaSilçok lezzetli görünüyor
coook severim
YanıtlaSilellerine saglik canim
Zehracım cezerye çok nefis gözüküyor,bende çok severim.. nefis olmuştur eminim.. ellerine sağlık...
YanıtlaSilYalancı tarif çok fazla yok,bence çiğköfteyide yayınlamalısın.. sonuçta hepimiz aynı yemekleri turluyoruz;)
Çok öpüyorum..
Şimdiden iyi bayramlar...
bir adanali olarak cezeryeyi cok severim, acaba biraz sertlesmesi icin yemeden once bekletilse nasil olur, sertlesmesi icin.
YanıtlaSiltadini merak ettim dogrusu,
sevgiler
Canim bu kadar yogunlugun icinde etkinligime iki tarifle katilman beni cok mutlu etti....Tesekkürler.
YanıtlaSilGüneyde yaşayan biri olarak cezeryeyi
YanıtlaSilseveriz. Ellerinize sağlık.
Kurban Bayramı'nın İslam'a ve insanlığa barış, sevgi, hoşgörü getirmesini diliyor, sizin ve ailenizin bayramını kutluyorum.
Sevgilerimle...
Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Hepimizin Kurban Bayramı kutlu olsun.
YanıtlaSilsevgilerimle Sevim
Önemli olan yalancı olması değil, tadı bence... Çok lezzetli görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilİyi bayramlar dilerim, sevgiler...
sevgili zehracığım,
YanıtlaSilÇok sevgilerimi iletip, sevdiklerinle mutlu bayramlar diliyorum.