Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7.11.2010

DOĞUMGÜNÜ PASTASI

Uzun zamandır böyle yoğun bir hafta geçirmemiştim. 140 adet kurabiye, 2 doğumgünü pastası aynı gün teslim edilmesi gerekince ve de çalışınca günler biraz yoğun geçti. gördüğünüz pastalardan biri.
pasta1
Bu kez sevgili Monika'nın her zaman tavsiye ettiği yumurta likörlü (eierlikör) pastasını denedim. Ama likör yerine hazır vanilyalı sos kullandım. İnanılmaz memnun kaldım. Gayet nemli ve diş diş bir pandispanya oldu. Ara kreması olarak ta sevgili Ufuk' tan bir denemem oldu ve ondan da hem lezzet hem de kıvam olarak çok memnun kaldım. Üzerini Başak marka (Almanyadakiler için bir bilgi) krem şanti kullandım.
pasta
Pandispanya
  • 6 Yumurta
  • 2 Pck. Vanilya
  • 250 gr. Pudraşekeri
  • 1/8 l sıvıyağ
  • 1/4 l Vanilyalı hazır sos (Vanillesoße / Eierlikör)
  • 250 gr. Un
  • 1 Pck. Kabartma tozu
Yapılış aşamaları:

  1. Fırını 160 dereceye ayarlayın. Eğer harlı yanıyorsa daha da düşürün dereceyi, düşük derecede ağır pişmesi gereken bir kek.
  2. 26' lık kek kalıbınızı yağlayın.
  3. Un ve kabartma tozunu birlikte eleyip hazır hale getirin.
  4. Yumurta ve şekeri boza kıvamına gelene kadar mixerle çırpın. Sonra sıvıyağ ve vanilya sosu ekleyin ve tel ile karıştırın
  5. Unu ekleyin ve havalandırarak tel ile karıştırın.
  6. Yağlanmiş kalıba dökün ve yaklaşık 1 saatte pişirin.
  7. Bu süreci kendi fırın ayarınıza göre uzatabilir veya kısaltabilirsiniz. En önemli nokta kısık ateşte yavaş pişmesi. Kürdan testi yapın...
  8. Kek pişince kalıbtan çıkarıp soğutun. Kremalamadan 1 gün önce pişirirseniz katlandırmanız daha kolay olacaktır.
Krema için;
  • 1 lt süt,
  • 4 adet orta boy yumurta sarısı,
  • 1 su bardağı toz şeker,
  • 2 çorba kaşığı un ( yaklaşık 40 gr)
  • 2 çorba kaşığı mısır nişastası ( yaklaşık 40 gr )
  • 1 paket vanilya,
  • 50 gr tereyağı
  1. Kremayı hazırlamak için önce yumurta sarıları ile şekeri güzelce çırpın.
  2. Un, nişasta ve vanilyayı da ekleyip iyice karıştırdıktan sonra sütüde karıştırarak, muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  3. Muhallebi piştikten sonra içine tereyağını katın ve mikserle iyice çırpın. Ben muhallebi iyice soğuduktan sonra oda sıcaklığında kremayı ekledim.
  4. Pastanın ara katlarına muhallebi ile birlikte konserve mandalina kullandım.
  5. Kalan krema ile de pastanın dışını kapladım ve buzdolabında beklettim .
Dış süsleme için 2 poşet kremşantiyi 2 su bardağı soğuk süt ile çırptım ve pastayı kapladım.
Hindistan cevizi ile süslemesini yaptım.

18 yorum:

  1. bloğumu ilk açtığımda karşımda bu güzel pastayı görünce ağzımın suyu aktı.ellerinize sağlık.mükemmel olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Yine cok güzel ve yine bir okadar degisk bir pasta...Üzerindekilier yenen sekerler degi mi?
    Ellerine saglik Zehracim.

    YanıtlaSil
  3. Maşallahın var zehracığım..
    o akadar da kusursuzki görüntü,
    ne mutlu tadanlara..
    sevgiler,
    güzel bir hafta diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Zehracığım muhteşem bir pasta elleri
    ne sağlık.Benimde en büyük hayalim pastacılık yapmak:))İnşallah nasip olur öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Gülcan, tesekkür ederim yorumuna...

    Serapcigim cok tesekkürler arkadasim. Sekerler yenilebilir tam yilbasi zamani ya simdi,isil isil...sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Nunucugum...senin o gülen gözlerin kusursuz görmek istiyor...cok tesekkürler,sevgiler

    Deryacigim,Cok tesekkür ederim, bu isi profesyonel yapanlari düsündüm bu hafta,nasil yetistiriyorlar diye...kolay bir is degilmis...sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. mükemmel görünüyor, ellerine emeklerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  8. Zehracigim, ellerine saglik, sahane bir görüntü... Cok yoruldugunu biliyorum ama emeklerine degmis, helal olsun benim arkadasima.....

    YanıtlaSil
  9. nefis bir pasta olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. Canim Zehra'cigim,

    Ne kadar guzel, ne kadar harika bir pasta. Ben de yapabilmek isterdim, ama biliyor musun yarin kursa basliyorum:)belki sonrasinda ben de deneyebilirim :)

    Guzel bir hafta diliyorum ve de cok cok sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. İnciler harika, gelin gibi olmuş bu pasta:)

    YanıtlaSil
  12. Zehracigim ben boyle guzel pastalari gorunce bakmaya doyamiyorum. Cok zarif pastalar yapiyorsun ellerine saglik ..
    eminim lezzetide bir o kadar guzeldir ..

    YanıtlaSil
  13. harikaa bir pasta olmus,
    üzerindeki altin ve gümüs sekerler cok degisik bir hava vermis pastaya
    ellerine, emegine saglik zehracim

    YanıtlaSil
  14. canım çok çok çok şık görünüyor emeklerine sağlık..
    tadan herkese afiyet bal şeker olsun..

    YanıtlaSil
  15. Zehra'cığım kocaman maşallah sana.. 140 kurabiye sonrasını okuyamadım bile;) emeklerine ,ellerine sağlık...
    Pastanın dış görünüşü şahane olmuş..
    Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  16. Zehra'cım çok güzel olmuş pasta, bembeyaz ne kadar zarif olmuş. Tarifi bende deneyeceğim.Ellerine sağlık canım.
    ve maaşallah arkadaşıma :)

    YanıtlaSil
  17. En mutlu an herşeyin bitirilip teslim edildiği, heyecanla karşılandığı ama senin yorgunlukla koltuğa çöktüğün andır herhalde değil mi Zehra'cığım?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın