Sanırım 5-6 yıl önceydi bu kitabı aldığımda. Bugün iyiki almışım deyip elimin altında en çok kullandığım yemek kitaplarından biri haline geldi. İşte bu salata da tereddütle yaptığım ama süper lezzetine doyamadığım bir salata oldu. Mutlaka deneyin derim...
Malzemeler :
- 1,5 su bardağı nohut ( ben bir büyük konserve kadar kullandım)
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet dereotu (ben koymadım)
- 4 adet taze soğan
- 1/2 demet taze nane
- 3 diş sarımsak (buradakiler çok kuvvetli ben 1,5 diş kullandım)
- 4 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1,5 çay kaşığı kimyon
- 1,5 çay kaşığı kişniş
- 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı nar pekmezi (ben dut pekmezi kullandım)
- tuz
- Nohutu bir gece suda bekletin. İyice yumuşayana kadar haşlayın.Ilıdıktan sonra kabuklarını çıkarıp süzün.
- Geniş bir kaseye koyunç
- Nane,dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince kıyın. Nohuta ekleyip karıştırın.
- Sosu hazırlamak için, dövülmüş sarımsak,nar ekşisi,zeytinyağı,tuz,kimyon ve kişnişi bir kaba koyup karıştırın.
- Sosu buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Hazırladığınız sosu nohutun üzerine döküp karıştırın.
- Salatayı 2 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Canım kimyon nohuta çok yakışıyor
YanıtlaSilellerine sağlık harika olmuş sala
tan öpüyorum...
Zehracim hep nohut salatasina nasil bir sos yapabilirim diye düsünüyordum.Simdiye kadar yaptigim salata sanki biraz yavan kaliyordu.Bu tarifi kesinlikle deneyecegim.
YanıtlaSilAyrica dün menüde tatlilardan seftali tatlisi vardi.Elimde ceviz olmadigindan ben antep fistigi kullandim.Süper oldu.Yarin iftarda kesinlikle sütlü tatli yemeyen bir misafirim olacak.Yarin tekrar yapacagim.
Öptüm
Güzel görünüyor, ben hic yapmamistim ama kisnisi de hic bilmiyorum cehaletimi mazur görürsen nerden aldigini sorabilirmiyim:)
YanıtlaSilBir de nar pekmezi nar eksisimi oluyor?
Görünüs cok harika. Sorularima yanit alir almaz deneyecegim. Sevgiler...
Nohuta zaten bayılırım,salatalara da çok yakıştırıyorum..
YanıtlaSilHarika görünüyor!
Gönülden muhabbetle gülüm..
Zehracım nedense böyle maydonozlu hiç yapmadım.Ama haşladığım nohutum var dolapta yarın öğlen yemeğinde yapacağım.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilÇok güzel bir görüntü..
YanıtlaSilEllerine sağlık
Müge
ilkkez pınar altuğun kitabını beğenen olduğunu duydum.. ben hiç memnun kalmamıştım kitaptan. acaba yenidenmi kurcalasam? bu salata öyle dedirtti bana.. du bakalım ben şu kitaba ikinci kere farklı gözle bakayım... ellerine sağlık!
YanıtlaSilnohutla kimyon birleşir yanına kişnişi de alırsa bu salata yenmez mii?
YanıtlaSilellerine sağlık çok güzel
denencek bir güzel tarif daha,,tşkler :)ellerine sağlık Zehracım
YanıtlaSilEya'cigim ben bunun tadini cok ama cok merak ettim...
YanıtlaSilvalla çok güzel görünüyor tadıda yerindedir.hiç yemedim biraz sizinkinden yedim ellerinize sağlık sevgiler.
YanıtlaSil