Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

26.08.2010

ŞEFTALİ TATLISI

sef

Bu tatlının da birçok farklı pişirme usulü var nette araştırdığımda. Ben yine kendi mantığıma uygun olarak yaptım.

Malzemeler :

Şeftali (olgun ve büyük)
Tozşeker
su

Üzeri için :

Ceviz veya kaymak veya vanilyalı dondurma

Yapılışı :
  1. Şeftalileri soyun ve ortadan ayırın.
  2. Bir tepsiye veya borcama (ben borcam kullandım) çukur yerleri yukarı gelecek şekilde dizin.
  3. Herbirinin üzerine 1 çorba kaşığı su ve 1,5 çorba kaşığı tozşeker serpin.
  4. Borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatın.
  5. Önceden ısıtılımış fırında pişirin. Biraz pişmeye bailayınca kağıdı üzerinden alın ve sadece ızgara ile pişirin.Üzeri kızarıp karamelize oluyor.
* Türkiyedekiler 1 çorba kaşığı şeker kullanabilirler çünkü buradaki şeftaliler ekşi ve sert oluyor.

* Seftali normalde sulu bir meyve olduğundan ben öok fazla su kullanmamayı tercih ettim. Dolayısıyla suyu jölemsi oldu ki bunu ayva tatlısında da çok severim...

* Arzu eden bir kaç tane karanfil de atabilir pişirirken. Farklı bir lezzet katacaktır.

Biz ceviz ve dondurma ile sevdik....tatlı sofralar dileğimle....

15 yorum:

  1. Ahhh nasıl güzel ve lezzetli duruyor. Hele üstünde dondurma ile düşününce, ilk fırsatta senin tarifin ile deneyeceğim, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Senin tarzin zarif olmak sanirim. Nefis ve cok pratik bir tatli. Tarif icin tesekkürler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Seftali tatlısını ilk defa görüyorum ve duyuyorum, aman yarabbim o nasıl bir iştah kabartıcılık :) İlk önce ayva sandım ama ayvadan da güzel duruyor belli. Mide gurultumu duyabiliyor musun : )

    YanıtlaSil
  4. Canımmm ellerine sağlık harika görü
    nüyor.Bereketli iftarlar öpüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Ufukcugum dene mutlaka,hafif bir yaz tatlisi...sevgiler

    Nesrincigim, beni mahcup ediyorsun..cok tesekkür ederim yorumun icin. Mutlaka dene derim, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Zeynepcigim bende yeni buldum ve yaz mevsimine yakisir bir tatli oldugunu düsünüyorum,hele ramazan icin agir tatlilar yerine hem saglikli,hem hafif...sevgiler

    Deryacigim, tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Güzel ve hafif tarif icin tesekkürler.
    Tabiki bu tatliyi Türkiyedeki seftalilerle yapinca dahada lezzetli olur diyorum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  8. annemde böyle yapıyor zehracığım.
    folyo kapatıyor, son 5 dakika kkalıp açar üstünü.
    dondurmayla servis yaparız bizde.
    valide sultan enteresan şeylerde yapıp bazen yoğurtla yiyor,
    bende takılıyorum : ee ozaman şeftalili yoğurt yapsaydın, daha kısa olmazmıydı diyor - gülüyoruz :))
    ellerine sağlık. yazın en güzel meyvesi.

    YanıtlaSil
  9. Nası canım istedi bir bilseniz :( Offf yaa :(

    YanıtlaSil
  10. Cok hafif cok güzel bir tatli bencede. Meyveli tatlilari da cok severim. Ellerine saglik. Sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  11. canımm ellerine sağlık ne kadar da güzel görünüyor böyle.
    nefis hemde hafif ah yaz mevsimi seni seviyorum:))

    YanıtlaSil
  12. Cok guzel gozukuyor. Ellerine saglik. Tadini merak ettim..

    YanıtlaSil
  13. hiç şefteli tatlısı yemedim ama güzel bir tatlıya benziyor llerinize sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. pötibörle pasta yaptınız mı hiç? herkes yapmıştır ya, hemen iki dakikada koy pötibörü, çikolata sür, al sana pasta :)) ülker şimdi pötibör çoko diye bi şey yapmış, aynı bizim yaptığımız gibi, uğraşmaya gerek de kalmadı. al bakkaldan, koy misafirin önüne :)) (http://www.facebook.com/Ulker?v=app_140225022661799)

    YanıtlaSil
  15. mmmh.. nefisss görünüyor.. ellerine saglik canim.. kocaman sevgilerimle..

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın