Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

19.05.2010

YİNE CHEESECAKE AMA EN PRATİĞİ !!!!

che2

Cheesecake denilince eğer daha önce denememişseniz şöyle bir duraksanır. Pişirmesinde bazı hassas noktalara dikkat etmek gerekir. Bense hiç cheesecake yapmamış veya yapıp başarısız olmuş, bir daha denemem diyen kesimi düşünerek inanılmaz pratik ve isteğe göre çeşitlendirilebilecek bir tarifle etkinliğe katkıda bulunmak istedim. Gerçekten çok pratik ve pişirmeden yapılan bir chhesecake...
Gerekli malzemeler :

che7



Tabanı için :

  • 130 gr. Ülker petibör veya Eti Burçak
  • 70 gr. ince çekilmiş badem
  • 2 Çorba kaşığı tozşeker
  • 60 gr. eritilmiş tereyağ
  • 50 gr. bitter çikolata
İç kısım :
  • 500 gr. süzme Quark ( alternatif süzme yoğurt)
  • 2 x 200 ml. Sahne (sıvı krema)
  • 2 paket vanilya
  • 2 paket Crem Ole (parça çikolatalı)
  • Üzeri için 1 paket Dr.Oetker çikolata sos
Yapım aşamaları :

  1. Bisküvileri belenderdan geçirin ve toz haline getirin. Tereyağını eritin.
  2. Bisküvi + badem + tozşekeri karıştırın.
  3. Erimiş yağı döküp iyice birbirine yedirin.
  4. Kek kalıbına eşit bir şekilde döşeyin.Ben pasta spatulası ile bastırarak döşüyorum.Gayet düzgün oluyor.

  5. Bu işlemden sonra çok ince doğranmış veya rendelenmiş çikolatayı bisküvitabanın üzerine eşit olarak dağıtın.
    yap4


  6. Önceden ısıtılmış 175 C 'lik fırında 6 dk. pişirin. Sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.

  7. İçini hazirlamak için Yoğurt + sıvı krema + vanilyayı karıştırın.

  8. İyice birbirine yedirdiğiniz karışıma Crem Ole' leri ilave edip seri bir şekilde karıştırın.

  9. Hemen katılaşacaktır. Bu karışımı soğumuş tabanın üzerine eşit bir şekilde yayın. Soğumaya bırakın. 1 gece bekletirseniz çok daha kıvamını bulacaktır. Servis öncesi üzerine çikolata sos ile servis yapın.
Bu tarifi istediğiniz şekilde uygulayabilirsiniz ...

* Crem Ole' nin limonlusunu kullanıp karışıma limon rendesi ilave edin. Üzerine de limonlu jöle döktüğünüzde Limonlu Cheesecake' iniz olur.
* Yine 1 paket limonlu ve 1 paket vanilyalı Crem Ole kullanıp üzerine konserve mandalin dizip sade jöle dökerseniz mandalinli cheesecake'niz olur.
* Mandalin yerine çilek veya vişne kullanabilirsiniz.
* Ben pastamın biraz daha hacimli olmasını istediğimden iç kısım malzemelerini 2 ölçü kullandım.
* Bu arada en önemli ayrıntıyı belirtmek isterim.Bisküvili-tereyağlı taban yaptığımızda genelde keserken parçalanma olur ve tabağa koyarken cheesecake'in tabanı dağılır. Bunu engellemek adına en önemli ayrıntı o 6 dakika fırınladığımız an. Üzerine çikolata dağıtmamızın sebebi tabanı fırınladığımıyda çikolata erir ve bir tabaka oluşturur, bu da cheesecake'inizin tabanının sulanmasını engeller ve pişirmeniz de tabanın eriyen ve soğuyan tereyağ sayesinde iyice sıkışmasını ve servis esnasında dağılmasını engeller. 

che1

Bence bu liste uzar gider. Tamamen sizin yaratıcılığınıza kalmış...Bence artık bu tarif ile herkes mutfağından bir cheesecake çıkacaktır... kolaylıklar diliyorum...

30 yorum:

  1. Canim,
    etkinligin yorgunlugundan eser kalmamis sende, valla harikasin, bu tarifi de etkinligin sonuna birakmistin bende daha yayinlamasi sürer diye düsünmüstüm ama yanilmisim:))

    Bu cheesecake de dehset denilebilecek güzellikte olmus, ellerine ve emeklerine saglik canim benim. Creme Ole burda sanirim Paradiescreme olarak geciyor.

    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Cheesecake 2 kere denedim ama istediğim sonucu alamadım.Denemeye değer..Cesaret edip yaparım belkide.Elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. Kevsercigim...ben artik kabullendim.Etkinlikler en son katilmazsam olmaz...kendiminkine bile...ama herkes o kadar sahane tarifler yaptilar ki...ben yapamayanlara pratk bir cözüm olsun Arsiv´de dedim. Bu arada crem Ole dedigin gibi Paradise creme... sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Özlem, mutlaka dene,inan cok basit ve leziz...takildigin yerde sorabilirsin, sevgiler

    YanıtlaSil
  5. harika!!!!!
    canım sayende cheesecake delisi oldum onlarca tarif yazdım:) ayy ayy denicem hepsini birbirr:)))

    YanıtlaSil
  6. en sevdiklerimden biri cheesecake
    bu kadar tariften sonra denemeliyim artık : =))

    YanıtlaSil
  7. Canım harika bir görüntü ellerine
    sağlık öpüyorum...

    YanıtlaSil
  8. ozellikle dilimlenmis hali istah acici ellerine saglik

    YanıtlaSil
  9. Vaayy vayy vayy, ben hiç denemedim cheesecake. Bunu denemem lazım :)

    YanıtlaSil
  10. Gerçekten çok pratik bir tarif, hemen çilekli versiyonunu denemek istiyorum. Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. leziz ve pratik olmuş canım. ellerine sağlık

    sevgiler :)

    YanıtlaSil
  12. zehracim, süper...hemen not aldim, cok pratik bir tarif ve bi okadarda leziz görünüyor...mutlaka denemem lazim...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  13. Yine bir tatlı krizine daha girdim işte :( Ellerine sağlık süper olmuş!

    YanıtlaSil
  14. Bence de en pratigi olmus canim eline saglik,hemen deneyecegim.Süper görünüyor.
    Hem pisirmek icin de enerjiden tasarruflu bir cheesecake.

    Sevgilerimle,Serap.

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  16. mrh tarifleriniz ço güzel cheesecake de creme ole toz olarakmı kullanılıyor...

    YanıtlaSil
  17. Ayşe Yaman'ın sponsorluğunda yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizi de etkinliğime davet ediyorum. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. kedinin cigere baktigi gibi baktim fotograflarina...

    YanıtlaSil
  19. Muhtesem olmus canim...
    Sunumunda harika
    Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  20. Ellerine saglik Zehra'cigim, harika olmus. Bayliyorum her tarifine, belki bunu ben de yapabilirim, kolay gibi :)

    Sevgilerimi gonderiyor ve guzel bir hafta sonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  21. Sevgili Deniz...hepinizin sayesinde cheesecake delisi olduk gercekten...sevgiler

    Sevgili Mine..mutlaka dene, cok kolay...sevgiler

    Deryacigim,tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Sevgili Emel, tesekkür ederim, sevgiler

    Sevgili Kirazzade, tesekkürler...

    Sevgili Ege, tesekkürler,

    Sevgili Yasemin, tesekkür ederim...

    YanıtlaSil
  23. Sevimcigim, mutlaka dene, pratik bir lezzet...sevgilerimle

    Sevgili Cikolata agaci, sevgiler

    Sevgili Serap, tesekkür ederim

    YanıtlaSil
  24. Sevgili Hilal, tesekkür ederim,

    Sevgili Fatma, Crem Ole´yi toz olarak kullaniyorsun...sevgiler

    Fulyaciiiigim...bende sana ugrayinca ayni duygulari paylasiyorum...sevgiler

    YanıtlaSil
  25. Sevgili Elif...tesekkür ederim...

    Aybikecigim, tesekkür ediyorum, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  26. Canimmm, yine kacirmisim harika bir tarifi.... Ellerine saglik arkadasim, ne güzel bir cheesecake paylasmissin.. Tam Acelya`lik (kizim). Bu tarifi mutlak deneyecegim... Ayrica ödülün icin de kutluyorum,,,, Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...

    YanıtlaSil
  27. Sevgili Eya, chesecake çok nefis görünüyor.. Benim merak ettiğim bu quark dediğiniz süzme yoğurt olarak mı geçiyor yoksa ben mi karıştırıyorum Bazı malzeme yerine verilen alternatifi aynı lezzeti ve kıvamı veremiyor bu yüzden aslında kullanılanın nasıl bir ürün oldunu öğrenmek. Çünkü hemen bende yapmak istiyorum.. Sevgiler yolluyorum. ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  28. Sıkı bir cheese cake sever olarak,tez zamanda denemeliyim..
    Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  29. selam kaç cm.lik kalıp kullandınız.bildiğimiz süzme yoğurtmu kullanacağız tşkederim

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın