Cheesecake denilince eğer daha önce denememişseniz şöyle bir duraksanır. Pişirmesinde bazı hassas noktalara dikkat etmek gerekir. Bense hiç cheesecake yapmamış veya yapıp başarısız olmuş, bir daha denemem diyen kesimi düşünerek inanılmaz pratik ve isteğe göre çeşitlendirilebilecek bir tarifle etkinliğe katkıda bulunmak istedim. Gerçekten çok pratik ve pişirmeden yapılan bir chhesecake...
Gerekli malzemeler :Tabanı için :
- 130 gr. Ülker petibör veya Eti Burçak
- 70 gr. ince çekilmiş badem
- 2 Çorba kaşığı tozşeker
- 60 gr. eritilmiş tereyağ
- 50 gr. bitter çikolata
- 500 gr. süzme Quark ( alternatif süzme yoğurt)
- 2 x 200 ml. Sahne (sıvı krema)
- 2 paket vanilya
- 2 paket Crem Ole (parça çikolatalı)
- Üzeri için 1 paket Dr.Oetker çikolata sos
- Bisküvileri belenderdan geçirin ve toz haline getirin. Tereyağını eritin.
- Bisküvi + badem + tozşekeri karıştırın.
- Erimiş yağı döküp iyice birbirine yedirin.
- Kek kalıbına eşit bir şekilde döşeyin.Ben pasta spatulası ile bastırarak döşüyorum.Gayet düzgün oluyor.
Önceden ısıtılmış 175 C 'lik fırında 6 dk. pişirin. Sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
İçini hazirlamak için Yoğurt + sıvı krema + vanilyayı karıştırın.
İyice birbirine yedirdiğiniz karışıma Crem Ole' leri ilave edip seri bir şekilde karıştırın.
Hemen katılaşacaktır. Bu karışımı soğumuş tabanın üzerine eşit bir şekilde yayın. Soğumaya bırakın. 1 gece bekletirseniz çok daha kıvamını bulacaktır. Servis öncesi üzerine çikolata sos ile servis yapın.
* Crem Ole' nin limonlusunu kullanıp karışıma limon rendesi ilave edin. Üzerine de limonlu jöle döktüğünüzde Limonlu Cheesecake' iniz olur.
* Yine 1 paket limonlu ve 1 paket vanilyalı Crem Ole kullanıp üzerine konserve mandalin dizip sade jöle dökerseniz mandalinli cheesecake'niz olur.
* Mandalin yerine çilek veya vişne kullanabilirsiniz.
* Ben pastamın biraz daha hacimli olmasını istediğimden iç kısım malzemelerini 2 ölçü kullandım.
* Bu arada en önemli ayrıntıyı belirtmek isterim.Bisküvili-tereyağlı taban yaptığımızda genelde keserken parçalanma olur ve tabağa koyarken cheesecake'in tabanı dağılır. Bunu engellemek adına en önemli ayrıntı o 6 dakika fırınladığımız an. Üzerine çikolata dağıtmamızın sebebi tabanı fırınladığımıyda çikolata erir ve bir tabaka oluşturur, bu da cheesecake'inizin tabanının sulanmasını engeller ve pişirmeniz de tabanın eriyen ve soğuyan tereyağ sayesinde iyice sıkışmasını ve servis esnasında dağılmasını engeller.
Canim,
YanıtlaSiletkinligin yorgunlugundan eser kalmamis sende, valla harikasin, bu tarifi de etkinligin sonuna birakmistin bende daha yayinlamasi sürer diye düsünmüstüm ama yanilmisim:))
Bu cheesecake de dehset denilebilecek güzellikte olmus, ellerine ve emeklerine saglik canim benim. Creme Ole burda sanirim Paradiescreme olarak geciyor.
Sevgiler
Cheesecake 2 kere denedim ama istediğim sonucu alamadım.Denemeye değer..Cesaret edip yaparım belkide.Elinize sağlık
YanıtlaSilKevsercigim...ben artik kabullendim.Etkinlikler en son katilmazsam olmaz...kendiminkine bile...ama herkes o kadar sahane tarifler yaptilar ki...ben yapamayanlara pratk bir cözüm olsun Arsiv´de dedim. Bu arada crem Ole dedigin gibi Paradise creme... sevgiler
YanıtlaSilSevgili Özlem, mutlaka dene,inan cok basit ve leziz...takildigin yerde sorabilirsin, sevgiler
YanıtlaSilharika!!!!!
YanıtlaSilcanım sayende cheesecake delisi oldum onlarca tarif yazdım:) ayy ayy denicem hepsini birbirr:)))
en sevdiklerimden biri cheesecake
YanıtlaSilbu kadar tariften sonra denemeliyim artık : =))
Canım harika bir görüntü ellerine
YanıtlaSilsağlık öpüyorum...
ozellikle dilimlenmis hali istah acici ellerine saglik
YanıtlaSilVaayy vayy vayy, ben hiç denemedim cheesecake. Bunu denemem lazım :)
YanıtlaSilGerçekten çok pratik bir tarif, hemen çilekli versiyonunu denemek istiyorum. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilleziz ve pratik olmuş canım. ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler :)
zehracim, süper...hemen not aldim, cok pratik bir tarif ve bi okadarda leziz görünüyor...mutlaka denemem lazim...
YanıtlaSilellerine saglik canim
Yine bir tatlı krizine daha girdim işte :( Ellerine sağlık süper olmuş!
YanıtlaSilBence de en pratigi olmus canim eline saglik,hemen deneyecegim.Süper görünüyor.
YanıtlaSilHem pisirmek icin de enerjiden tasarruflu bir cheesecake.
Sevgilerimle,Serap.
ellerinize sağlık harika görünüyor
YanıtlaSilmrh tarifleriniz ço güzel cheesecake de creme ole toz olarakmı kullanılıyor...
YanıtlaSilAyşe Yaman'ın sponsorluğunda yaman etkinlikler çerçevisinde KREM ŞANTİLİ TATLILAR aktivasyonunu bu ay ben üstlendim. Krem şantili tüm tatlıları sayfamda paylaşabilirsiniz. Katılım tarihi 15 Mayıs-15 Haziran arası olacaktır. Sizi de etkinliğime davet ediyorum. Ayrıntılar için http://mutfaktayimm.blogspot.com adresim'den bana ulaşabilirsiniz. Nefis tarif ve fotoğrafınızı bekliyorum.
YanıtlaSilSevgiler...
25478
YanıtlaSilkedinin cigere baktigi gibi baktim fotograflarina...
YanıtlaSilMuhtesem olmus canim...
YanıtlaSilSunumunda harika
Ellerine saglik
Ellerine saglik Zehra'cigim, harika olmus. Bayliyorum her tarifine, belki bunu ben de yapabilirim, kolay gibi :)
YanıtlaSilSevgilerimi gonderiyor ve guzel bir hafta sonu diliyorum.
Sevgili Deniz...hepinizin sayesinde cheesecake delisi olduk gercekten...sevgiler
YanıtlaSilSevgili Mine..mutlaka dene, cok kolay...sevgiler
Deryacigim,tesekkür ederim, sevgiler
Sevgili Emel, tesekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Kirazzade, tesekkürler...
Sevgili Ege, tesekkürler,
Sevgili Yasemin, tesekkür ederim...
Sevimcigim, mutlaka dene, pratik bir lezzet...sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Cikolata agaci, sevgiler
Sevgili Serap, tesekkür ederim
Sevgili Hilal, tesekkür ederim,
YanıtlaSilSevgili Fatma, Crem Ole´yi toz olarak kullaniyorsun...sevgiler
Fulyaciiiigim...bende sana ugrayinca ayni duygulari paylasiyorum...sevgiler
Sevgili Elif...tesekkür ederim...
YanıtlaSilAybikecigim, tesekkür ediyorum, sevgilerimle
Canimmm, yine kacirmisim harika bir tarifi.... Ellerine saglik arkadasim, ne güzel bir cheesecake paylasmissin.. Tam Acelya`lik (kizim). Bu tarifi mutlak deneyecegim... Ayrica ödülün icin de kutluyorum,,,, Sevgilerimle, güzel bir hafta sonu diliyorum...
YanıtlaSilSevgili Eya, chesecake çok nefis görünüyor.. Benim merak ettiğim bu quark dediğiniz süzme yoğurt olarak mı geçiyor yoksa ben mi karıştırıyorum Bazı malzeme yerine verilen alternatifi aynı lezzeti ve kıvamı veremiyor bu yüzden aslında kullanılanın nasıl bir ürün oldunu öğrenmek. Çünkü hemen bende yapmak istiyorum.. Sevgiler yolluyorum. ellerine sağlık..
YanıtlaSilSıkı bir cheese cake sever olarak,tez zamanda denemeliyim..
YanıtlaSilEllerinize sağlık :)
selam kaç cm.lik kalıp kullandınız.bildiğimiz süzme yoğurtmu kullanacağız tşkederim
YanıtlaSil