İlginç ama bir o kadar leziz bir pişirme usulü nişasta ile tavuk. Sanırım nişastanın etkisiyle tabiri caizse lokum gibi oluyor. Gerçekten denemenizi tavsiye ederim...
Malzemeleri aslında göz kararı kullanmış olsamda yaklaşık miktarları size ışık tutması açısından yazıyorum.
Gerekli malzemeler :
- 400-500 gr. Tavuk göğüs eti ( yaklaşık 3-4 adet)
- 2-3 kaşık dolu dolu nişasta
- 1/2 veya 1 .ay bardağı soya sosu
- 1-2 diş sarımsak
- 3-4 kaşık sıvıyağ
Yapılış aşamaları :
- Tavuk göğüs etini kuşbaşı doğrayın.
- Çukur bir kabın içersinde soya sosunu ilave edin (miktarını kendi damak yevkinize göre azaltabilir veya çoğaltabilirsiniz)
- Nişastayı ekleyin ve iyice birbirine yedirin.
- Tavayı ateşe koyun. Yağı ekleyin.
- Sarımsakları kabuğu ile birlikte yumrukla bir iki kez vurup ezin.
- Tavanın içine bütün halinde atın. Yağınız kızınca tavuklari 2 porsiyonda kızartın.
- Dışları pembeleşince hemen ateşten alın ve en önemlisi iki porsiyonda kızartın.
- Tek porsiyonda sıkışık olur ve pişene kadar kurur...
Püre, Pilav veya salata yanında servis yapın.
Afiyet olsun....
Eşim tavuğu çok sever bende bu şekilde yapacağım ellerine sağlık
YanıtlaSilNişastalı oluşu çok dikkat çekici. Bende deneyeceklerim listesine aldım. Ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler...
ELLERİNE SAĞLIK GERÇEKTEN LOKUM GİBİ OLUYOR BEN ÜSTÜNE BİRAZDA SUSAM ATIYORUM ENFES SEVGİLERİMLE...
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine sağlık kesinlikle deneyeceğim.
YanıtlaSilsevgiler
Muhteşem zehracım ellerine sağlık deneyeceğim öpüyorum...
YanıtlaSilNişastalı olması değişik,lokum gibi demişsin.. okurken içim gıcıklandı :)) canım istedi resmen... deneyeceğim ilk fırsatta.. ellerine sağlık ...
YanıtlaSiltavuğu sosun içinde enaz 2 saat bekletin ve tekrar deneyin bu şekilde derim.ben bu tarifi belki 10 kez yapmışımdır.gerçekten çok güzel oluyor.bir de kekik koyuyorum ben.
YanıtlaSilAysecigim tesekkür ederim, sevgiler
YanıtlaSilÖzlemcigim tesekkürler, sevgiler
Fikriyecigim, bende bazen susam atarim, tesekkürler, sevgiler
Sevgili Zülbiye, tesekkürler...
YanıtlaSilDeryacigim, benden de sevgiler
Pelincigim, gercekten de lokum oluyor, inan, sevgiler
sevgili Adsiz yorumcum...geldiginiz icin tesekkürler, önerinizi mutlaka dikkate alacagim, yine beklerim ama adinizi da....sevgiler
Tavuk nefis görünüyor. yemek konusunda kendim bizzat yapmasamda çoğu şeyi duyduğumu veya bildiğimi zannederdim hergün yeni birşey duyuyorum yemek içmek konusu hakikatten derya öğren öğren bitmiyor
YanıtlaSilelinize sağlık
hülya
merhaba,
YanıtlaSilmısır ya da buğday nişastası olması fark eder mi?
iyi günler dilerim
Sevgili Hülya...yemek konusunda tecrübe edinmenin sonu yok bencede, annem 65 yasinda hala tarif alir...tesekkürler yorumun icin...
YanıtlaSilSevgili Adsiz...bence fark etmez hangi nisasta olursa...
Harika olmus canim.Ellerine saglik.
YanıtlaSilGörüsmek üzere:))
Bunu bizde çok severiz zehracığım..
YanıtlaSilipek gibi oluyor gerçektende.
afiyetlerle sevgiler canım..
ellerine sağlık.
Tavuk gögsü mutfagimdan pek eksik olmaz ...her türlüsünü yaparim.Nisastalisinida muhakkak deneyecegim.TESEKKÜRLER ZEHRA
YanıtlaSilZehracım gerçekten çok farklı bir yöntem.Bu hafta sonu tavuğu nişastalı yapmayı deneyeceğim ,bakalım evdekiler ne diyecek ?
YanıtlaSilellerine sağlık canım..
Bu yöntem tam Asya usulü olmus, lokum gibi olduguna seve seve inanirim.
YanıtlaSilBen o mutfaklari cok severim, senin de ellerine saglik diyorum.
Tavuk ve salata cok lezzetli görünüyor.
Sevgilerimle
Amanın Zehra canım Zehra;
YanıtlaSilTavukla arası gayet limoni olan beni bile baştan çıkardı bu fotoğraf.
Tavuk sevenleri düşünemiyorum bile :))
Nasıl da yumuş yumuş pamuk gibi görünüyorlar.
Tiz vakitte deneyeceğim :)
Öperim seni:)
Nişastalı olduğu için mi böyle güzel parlıyor bu şahane tavuklar :))) mmmmmmmmm
YanıtlaSilTavuklu salataya bayılırım. Tam aradığım pişirme tarifi bu sanırım. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilMmmmmm... senin tavuk cok istah kabartici görünüyooooo... Ailecek bayiliriz tavuga, ellerine saglik... Aksamki menü belli oldu..
YanıtlaSilSevgilerimle,
merhabalar, nefis bir tarife benziyor, ben de denemek istiyorum, yalnız soya sosu hiç kullanmadım ve kullanmak istemiyorum, alternatif olarak ne kullanabilirim ?
YanıtlaSilElinize sağlık.
merhaba,
YanıtlaSildaha öncede dediğim üzere tavuğu denedim ve bir süredir aradığım tarifi bulmuş oldum. Eğer sultanahmet köftecisinde soslu tavuk yiyenler varsa tadı ona çok benziyor. Eya sana çok teşekkür ederim dün akşam çok lezzetli bir tavuk yedik.
Sevgilerimle,
Zehracımm gerçektenmükemmel görünüyor ben tam bir tavuk hastasıyım..Sabah kahvaltısında dahi yok demem ki dememişimdirde :))) yani sabah kahvaltıda dahi yemişliğim çoktur haftada en az min. 1 kez pişmek zorunda :)) ve bu tarifi şuan muhabbet ettiğim arkadaşımdan duydum netten bakınıyordum ki senin yazınla karşılaştım hemen tarifi not aldım bu haftaki tavuk menüm nişastalı olacak ...Emeğine sağlık canım
YanıtlaSil