Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7.10.2009

KARNIBAHAR

kbahar

Bazı yemekler basittir ama içine atılan bir baharat ile çok farklı bir lezzete dönüşebilir. İşte bu karnıbahar yemeği de böyle bir tarif. Benim için basit bir yemekti ama lezzetini o kadar seviyorum ki sizlere sunmadan edemedim. Sebzeci olmama rağmen Karnıbahar en son tercihlerimdendir fakat bu şekilde keyifle tüketilir evimizde. Püf noktası tarçın ve kuş üzümü... Gerçekten denemenizi tavsiye ederim...

Ölçü verdim ama aslında bu tür yemekleri annemden öğrendiğim gibi göz kararı yapıyorum. Dolayısıyla sizler kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Malzemeler :

  • 1 orta boy karnıbahar
  • 250 gr. kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1 avuç kuş üzümü
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Sıvıyağ veya tereyağ (miktar tercihe göre)
  • Tuz, Karabiber
Yapılışı:

  1. Karnıbaharı ayıklayın ve iri parçalara bölüp pişirmeye hazır hale getirirn.
  2. Yağınızı arzu ettiğiniz miktarda tencereye koyun. Ben genelde kıymalı yemeklerde yağ kullanmıyorum.
  3. Kıymayı koyun ve kavurmaya başlayın. Kıyma renk değiştirince yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
  4. Yıkanmış kuş üzümlerini ekleyin. Bir süre kavurup salçaları ekleyin.
  5. Kıymanın üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuz ekleyin.
  6. Karnıbahar parçalarını bu salçalı suya dizin.
  7. Tarçını üzerine ekin. Tencerenin kapağını kapatın.
  8. Kısık ateşte pişmesini sağlayın. Arada yemeğin suyu azalırsa ilave edebilirsiniz ve arada kaşıkla suyu karnıbaharların üzerine gezdirin.
Afiyet olsun....sevgilerimle

16 yorum:

  1. Zehracım ellerine sağlık sen sezonu
    açmışsın maşallah.Afiey olsun öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  2. zehracım ellerine saglık ben de aldım da yapmak nasip olmadı daha kısmet olursa bu sefer tarcınla deneyeyim baalım nasıl olacak
    ellerin dert görmesin sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Merhaba..

    Evt Derya Ablanın dediği gibi sonbahar sezonunu açmışsınız:)..

    Ben de severim bu yemeği, biraz da pul biber eklerim üzerine iyi gider..

    Ellerinize sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Gördüğüm en ilginç karnabahar yemeklerinden biri bu Zehra'cığım!

    YanıtlaSil
  5. Yemeğin ismini okuyunca kesin bir değişiklik olmalı? dedim kendi kendime.Ve kesinlikle adaşım beni haksız çıkartmadın :)
    Çok değişik.Ben karnıbaharı çok severim ama bizimkiler yemeğini sevmiyor.Hafif ızgarada çevirip kıtır kıtır yiyor baba kız.Ama bu tarifi sırf kendim için yapacağım :)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Hakikaten çok ilginç geldi bana. Kıyma içerisine kuş üzümü tatmıştım. Ama karanıbaharda ilk kez görüyorum.
    Ellerine sağlık.

    Peçeten çok güzel, renkler ve desen tam benlik.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sevgili arkadaslar, yorumlariniz icin cok tesekkür ediyorum, mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum, inan cok degisik bir lezzeti var...sevgilerimle

    zehra

    YanıtlaSil
  8. Zehra'cım bende karnabaharı çok severim sık sıkda yaparım.Ancak,hiç bu şekilde hazırlamadım ve tatmadım:(
    Mutlaka deneyeceğim...
    sevgilerimle,
    http://www.meltemmutfakta.com

    YanıtlaSil
  9. bu şekilde denemek daha güzel olacak sanırım..normalde hiç yemem karnıbahar...farklı ve güzel bir tarif...

    YanıtlaSil
  10. Harika görünüyor..Denenmeli..Haber vereceğim denedikten sonra sevgili Zehra..

    YanıtlaSil
  11. ellerine sağlık arkadaşım çok severim karnıbaharı artık bolca yiyebileceğiz kış geldi sayılır.....öptüm seni canım....

    YanıtlaSil
  12. Cin/ Pekin'den Gercektende tarifi ilgincmis.Seninde dedigin gibi karnibahar tadi biraz yavan gelir.Tarcin ve üzümle muhakkak deneyecegim.
    Zehracim öpüyorum

    YanıtlaSil
  13. ZEHRACIM GERCEKTEN COK DEGISIK OLMUS ELLERINE SAGLIK SEVGILER HAYIRLI CUMALAR

    YanıtlaSil
  14. Zehra'cığım biraz arap usulü gibi olmuş sanki..Bana çok enteresan ve leziz geldi..Karnabahari çok sevdiğimden deneyeceğim..Ayrıca Suriye'li eniştemiz olduğundan, bu tür değişik aromalı yiyeceklere çok yakınım.. Ellerine sağlık...Sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Zehracigim,
    karnibahardan bilindik seylerden baska birsey yapma zorda olsa seviyorum. Bu hafta da curryli birsey yapmak icin aldim. Sende de görünce yorum yazmak istedim:)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  16. denedim bu tarifinizi ilk piştiğinde farklı gelmedi tadı.1-2 gün geçip ısıtınca daha güzel olmuştu.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın