Ölçü verdim ama aslında bu tür yemekleri annemden öğrendiğim gibi göz kararı yapıyorum. Dolayısıyla sizler kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Malzemeler :
- 1 orta boy karnıbahar
- 250 gr. kıyma
- 1 orta boy soğan
- 1 avuç kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvıyağ veya tereyağ (miktar tercihe göre)
- Tuz, Karabiber
- Karnıbaharı ayıklayın ve iri parçalara bölüp pişirmeye hazır hale getirirn.
- Yağınızı arzu ettiğiniz miktarda tencereye koyun. Ben genelde kıymalı yemeklerde yağ kullanmıyorum.
- Kıymayı koyun ve kavurmaya başlayın. Kıyma renk değiştirince yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
- Yıkanmış kuş üzümlerini ekleyin. Bir süre kavurup salçaları ekleyin.
- Kıymanın üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuz ekleyin.
- Karnıbahar parçalarını bu salçalı suya dizin.
- Tarçını üzerine ekin. Tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte pişmesini sağlayın. Arada yemeğin suyu azalırsa ilave edebilirsiniz ve arada kaşıkla suyu karnıbaharların üzerine gezdirin.
Zehracım ellerine sağlık sen sezonu
YanıtlaSilaçmışsın maşallah.Afiey olsun öpüyo
rum...
zehracım ellerine saglık ben de aldım da yapmak nasip olmadı daha kısmet olursa bu sefer tarcınla deneyeyim baalım nasıl olacak
YanıtlaSilellerin dert görmesin sevgiler
Merhaba..
YanıtlaSilEvt Derya Ablanın dediği gibi sonbahar sezonunu açmışsınız:)..
Ben de severim bu yemeği, biraz da pul biber eklerim üzerine iyi gider..
Ellerinize sağlık sevgiler.
Gördüğüm en ilginç karnabahar yemeklerinden biri bu Zehra'cığım!
YanıtlaSilYemeğin ismini okuyunca kesin bir değişiklik olmalı? dedim kendi kendime.Ve kesinlikle adaşım beni haksız çıkartmadın :)
YanıtlaSilÇok değişik.Ben karnıbaharı çok severim ama bizimkiler yemeğini sevmiyor.Hafif ızgarada çevirip kıtır kıtır yiyor baba kız.Ama bu tarifi sırf kendim için yapacağım :)
ellerine sağlık..
Hakikaten çok ilginç geldi bana. Kıyma içerisine kuş üzümü tatmıştım. Ama karanıbaharda ilk kez görüyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Peçeten çok güzel, renkler ve desen tam benlik.
Sevgiler...
Sevgili arkadaslar, yorumlariniz icin cok tesekkür ediyorum, mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum, inan cok degisik bir lezzeti var...sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
Zehra'cım bende karnabaharı çok severim sık sıkda yaparım.Ancak,hiç bu şekilde hazırlamadım ve tatmadım:(
YanıtlaSilMutlaka deneyeceğim...
sevgilerimle,
http://www.meltemmutfakta.com
bu şekilde denemek daha güzel olacak sanırım..normalde hiç yemem karnıbahar...farklı ve güzel bir tarif...
YanıtlaSilHarika görünüyor..Denenmeli..Haber vereceğim denedikten sonra sevgili Zehra..
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım çok severim karnıbaharı artık bolca yiyebileceğiz kış geldi sayılır.....öptüm seni canım....
YanıtlaSilCin/ Pekin'den Gercektende tarifi ilgincmis.Seninde dedigin gibi karnibahar tadi biraz yavan gelir.Tarcin ve üzümle muhakkak deneyecegim.
YanıtlaSilZehracim öpüyorum
ZEHRACIM GERCEKTEN COK DEGISIK OLMUS ELLERINE SAGLIK SEVGILER HAYIRLI CUMALAR
YanıtlaSilZehra'cığım biraz arap usulü gibi olmuş sanki..Bana çok enteresan ve leziz geldi..Karnabahari çok sevdiğimden deneyeceğim..Ayrıca Suriye'li eniştemiz olduğundan, bu tür değişik aromalı yiyeceklere çok yakınım.. Ellerine sağlık...Sevgiler..
YanıtlaSilZehracigim,
YanıtlaSilkarnibahardan bilindik seylerden baska birsey yapma zorda olsa seviyorum. Bu hafta da curryli birsey yapmak icin aldim. Sende de görünce yorum yazmak istedim:)
Sevgiler
denedim bu tarifinizi ilk piştiğinde farklı gelmedi tadı.1-2 gün geçip ısıtınca daha güzel olmuştu.
YanıtlaSil