Neyse ben en iyisi tarife geçeyim yoksa bunalıma girebilirim :)
Kek için malzemeler :
- 3 yumurta
- 125 gr. margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullandım)
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 + 1 su bardağından 2 parmak az Un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı yoğurt (normal boy çay bardağı)
- 1/2 bardak un
- 1/2 bardak şeker
- 2 bardak süt
- 125 gr. margarin veya tereyağ ( ben tereyağ kullandım)
- Fırını ısınmak üzere 175 C ' ye ayarlayın.
- Kelepçeli kek kalıbınızın altına kağıt döşeyip kenarlarını yağlayın.
- Oda sıcaklığındaki tereyağını biraz mikserle çırpın.
- Şekeri ve vanilyayı ekleyip bir süre çırpın.
- Yumurtaları tek tek katıp her bir yumurtayı yaklaşık 1/2 dk. çırpın.
- yoğurdu ekleyin.
- Un + kabartma tozunu bir arada eleyerek ekleyin ve çırpın (uzun süre değil)
- Kek kalıbına döküp eşit şekilde düzeltin.
- Kekinizin üyeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk. pişirin. Bu süreç fırınınızın ayarına göre değişebilir. O yüzden en iyisi kürdan testi ile pişirmektir.
- Keki fırından çıkarınca bir süre soğumaya bırakın ve sonra kelepçesinden çıkarıp iyice soğumaya alın.
Kremanın hazırlanması :
- Kek pişerken kremasını hazırlamak üzere bir tencereye Unu koyun ve orta ateşte kısa bir süre kavurun (bu işlem unun çiğ kokusunu alacaktır)
- Ateşten alınp şekeri ekleyin. Un ile şekeri kuru kuru karıştırın. Bu sütü eklediğinizde topaklanmasını engelleyecektir.
- Soğuk sütü ekleyin ve karıştırma teli ile karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.Ben bazen vanilya. bazen portakal veya limon kabuğu rendesi ekliyorum. Daha leziz bir tadı oluyor.
- Muhallebi kıvamına gelip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. 10-15 dkç soğuyunca oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve kısaca mixerle çırpın ve buzdolabında beklemeye alın.
Kekinizin iyice soğuduna emin olunca ( yoksa krema erir ve sıvılaşır) kekinizi ikiye bölün.
Kremanızı dökün ve kekin kalan kısmını kapatın. Üzerine pudra şekeri ile servis yapın.Ben kışın arasına muz da ekliyorum aklınızda olsun...
Güzel bir haftasonu diliyorum....
muhteşem görünüyor ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilnum num num... ağzımın suyu aktı derler ya. Bizim evden de hiç eksilmeyen bir lezzet. Anneanne klasiği, canım çekti dedin mi hemen hazırlar. Hem kolay, hem de tadına doyum olmuyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilZeynep
nefis görünüyor.mutlaka denicem bu tarifi.ellerinize sağlık
YanıtlaSilBende tam 25 yıl ve hatta daha fazlası vardır,
YanıtlaSilbayılırdım bu pastaya..
bir profiterol bir rulo muzlu pasta,
birde bu zatı kendileri :)))))
bak niceelerdir yapmdım.iyiki hatırlattın zehram..
ellerin dert görmesin canımcım.
Canım benim bende çok uzun zamandan sonra yazbaşı yapmıştım.Arasıra böyle nostalji yapmak harika bir fikir.Ellerine sağlık öpüyorum...
YanıtlaSilZehracım enfes olmuş,bende uzun zamandır yemedim ;) ellerine sağlık...
YanıtlaSilpastanelerde de içine muz koyarlar,çok severim o tadı da..
Afiyet olsun..
ma ma ma miaaa çok severim ellerine sağlık Zehracım...
YanıtlaSilımmmm yanında şöyle tavşan kanı bir çay :)
yemede yanında yat olmuş:)
güzel bir pazar günü geçirmen dileğiyle...
sevgilerimle,
Ankara da yaşarken yerdik, ahh uzun zamandır yemedim.
YanıtlaSilEllerine sağlıkcanım, görüntü inanılmaz !!
fotograflar yne inanılmaz güzel gercekten harikasın!
YanıtlaSilbunalıma girmekmi senmi? o genc ve dinç haline ragmenmi???
keske makinem yanımda olsaydıda seni resimleseydim hiçte oyle değil arkadaslar kusura bakma ama gercekler ortada sen bunalıma gircek yasta değilsin henüz :)))
Ellerinize sağlık Zehra ablacığım.
YanıtlaSilSüper süper işte.Gecenin bu vakti canım çok çekti ama:)))
Sevgilerrrr
Küçük kardeşimi evlendirip Almanya'lara yolladık ya artık buradan O'nu bir alman pastası ile selamlamak iyi olur:))
YanıtlaSilYaş deme Zehra'cığım az önce Pelin (Pelince Lezzetler) 35 yaşından
sonra zaman hızlı geçermiş diyordu...40 lara gelmiş birisi olarak içim sızladı dersem yalan olmaz:((
Çocukluğumuzun Alman Pastası'nı denemenin zamanı geldi galiba.
Sevgiler
Not:Çocukluğum dediysek şurada 5-10 yıl öncesi :)))
Kuş üzümlü ve tarçınlı karnıbahar tarifiniz çok ilginçmiş :)
YanıtlaSilZehracığım,
YanıtlaSilSenin tariflerine zaten bayılıyorum ama fotoğraflarını da çok seviyorum. Alman pastasını daha önce hiç yapmadım ama fotoğraflar beni ikna etti. Not alındı denenecek.
Sevgiler
Teyzem İstanbul'da, Selamiçeşme'de otururken Fenerbahçe'deki bir minik pastanenin Alman pastalarını keşfetmiştim. Öğleden sonra çıkardı ve oradayken sık sık uğrardım. Şimdi yesem aynı tadı alır mıyım merak ediyorum.
YanıtlaSilMmmm müthiş görünüyor :) Bence de boşver sayıları, önümüze bakalım :)
YanıtlaSilsevgiler..
Benim alman pastası tarifim de hemen hemen böyle. Kekin dokusu öyle güzel ki. Çok çekici çok!
YanıtlaSilya ben bu pastayı çok ama çok severimmm
YanıtlaSilellerine saglık
not aldım haberin olsun :)
sevgiler
Bayılırım alman pastasına.. hiç ev yapmadım gerçi, kuzudan fırsat bulsam denemek isterim.
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilBu kek benim anneminde klasiklerinden..
ellerinize sağlık sevgiler
Bu tatli benim cocuklugumun klasiklerindendir... Bu durumda ben cok mu yaslandim yahu? :))))
YanıtlaSilZehracigim ellerine saglik yine harika bir goruntu. Benim cocuklugumda mahallede Civan Pastanesi vardi. Iste onun Alman pastasi...
Senin tariflerin, zayiflama projemi baltalayacak diye korkuyorum :(
Biraz önce denedim gerçekten çok güzel oldu.Elinize sağlık..
YanıtlaSilYarın misafirlerim için denemek istiyorum bu keki ama ikiye bölmesi gözümde büyüyor biraz..
YanıtlaSilBu korkum yüzünden pasta yapmayı unuttum..:(
Bakalım nasıl olucak ..
sevgiler
ben bunu denedim bugün yayınlıyorum
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSil