Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

9.10.2009

ALMAN PASTASI

alm3

Bu pasta annemin klasiklerindendir. Defterimde yaklaşık 25 yıllık bir geçmişi var. Aman allahım insan geçmiş yılları sayıya vurunca ne korkunç rakamlar çıkıyor ! İnanılmaz....

alm5

Neyse ben en iyisi tarife geçeyim yoksa bunalıma girebilirim :)


Kek için malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 125 gr. margarin veya tereyağ (ben tereyağ kullandım)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 + 1 su bardağından 2 parmak az Un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı yoğurt (normal boy çay bardağı)
Krema için malzemeler :

  • 1/2 bardak un
  • 1/2 bardak şeker
  • 2 bardak süt
  • 125 gr. margarin veya tereyağ ( ben tereyağ kullandım)
Yapılış aşamaları :

  1. Fırını ısınmak üzere 175 C ' ye ayarlayın.
  2. Kelepçeli kek kalıbınızın altına kağıt döşeyip kenarlarını yağlayın.
  3. Oda sıcaklığındaki tereyağını biraz mikserle çırpın.
  4. Şekeri ve vanilyayı ekleyip bir süre çırpın.
  5. Yumurtaları tek tek katıp her bir yumurtayı yaklaşık 1/2 dk. çırpın.
  6. yoğurdu ekleyin.
  7. Un + kabartma tozunu bir arada eleyerek ekleyin ve çırpın (uzun süre değil)
  8. Kek kalıbına döküp eşit şekilde düzeltin.
  9. Kekinizin üyeri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk. pişirin. Bu süreç fırınınızın ayarına göre değişebilir. O yüzden en iyisi kürdan testi ile pişirmektir.
  10. Keki fırından çıkarınca bir süre soğumaya bırakın ve sonra kelepçesinden çıkarıp iyice soğumaya alın.

alm8

Kremanın hazırlanması :

  1. Kek pişerken kremasını hazırlamak üzere bir tencereye Unu koyun ve orta ateşte kısa bir süre kavurun (bu işlem unun çiğ kokusunu alacaktır)
  2. Ateşten alınp şekeri ekleyin. Un ile şekeri kuru kuru karıştırın. Bu sütü eklediğinizde topaklanmasını engelleyecektir.
  3. Soğuk sütü ekleyin ve karıştırma teli ile karıştırarak orta ateşte muhallebi kıvamında pişirin.Ben bazen vanilya. bazen portakal veya limon kabuğu rendesi ekliyorum. Daha leziz bir tadı oluyor.
  4. Muhallebi kıvamına gelip bir taşım kaynattıktan sonra ateşten alın. 10-15 dkç soğuyunca oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin ve kısaca mixerle çırpın ve buzdolabında beklemeye alın.

alm15

Kekinizin iyice soğuduna emin olunca ( yoksa krema erir ve sıvılaşır) kekinizi ikiye bölün.

Kremanızı dökün ve kekin kalan kısmını kapatın. Üzerine pudra şekeri ile servis yapın.Ben kışın arasına muz da ekliyorum aklınızda olsun...

alm14

Güzel bir haftasonu diliyorum....

24 yorum:

  1. muhteşem görünüyor ellerinize sağlık :)

    YanıtlayınSil
  2. num num num... ağzımın suyu aktı derler ya. Bizim evden de hiç eksilmeyen bir lezzet. Anneanne klasiği, canım çekti dedin mi hemen hazırlar. Hem kolay, hem de tadına doyum olmuyor. Ellerine sağlık.

    Zeynep

    YanıtlayınSil
  3. nefis görünüyor.mutlaka denicem bu tarifi.ellerinize sağlık

    YanıtlayınSil
  4. Bende tam 25 yıl ve hatta daha fazlası vardır,
    bayılırdım bu pastaya..
    bir profiterol bir rulo muzlu pasta,
    birde bu zatı kendileri :)))))
    bak niceelerdir yapmdım.iyiki hatırlattın zehram..
    ellerin dert görmesin canımcım.

    YanıtlayınSil
  5. Canım benim bende çok uzun zamandan sonra yazbaşı yapmıştım.Arasıra böyle nostalji yapmak harika bir fikir.Ellerine sağlık öpüyorum...

    YanıtlayınSil
  6. Zehracım enfes olmuş,bende uzun zamandır yemedim ;) ellerine sağlık...
    pastanelerde de içine muz koyarlar,çok severim o tadı da..

    Afiyet olsun..

    YanıtlayınSil
  7. ma ma ma miaaa çok severim ellerine sağlık Zehracım...
    ımmmm yanında şöyle tavşan kanı bir çay :)
    yemede yanında yat olmuş:)
    güzel bir pazar günü geçirmen dileğiyle...
    sevgilerimle,

    YanıtlayınSil
  8. Ankara da yaşarken yerdik, ahh uzun zamandır yemedim.
    Ellerine sağlıkcanım, görüntü inanılmaz !!

    YanıtlayınSil
  9. fotograflar yne inanılmaz güzel gercekten harikasın!

    bunalıma girmekmi senmi? o genc ve dinç haline ragmenmi???

    keske makinem yanımda olsaydıda seni resimleseydim hiçte oyle değil arkadaslar kusura bakma ama gercekler ortada sen bunalıma gircek yasta değilsin henüz :)))

    YanıtlayınSil
  10. Ellerinize sağlık Zehra ablacığım.
    Süper süper işte.Gecenin bu vakti canım çok çekti ama:)))

    Sevgilerrrr

    YanıtlayınSil
  11. Küçük kardeşimi evlendirip Almanya'lara yolladık ya artık buradan O'nu bir alman pastası ile selamlamak iyi olur:))

    Yaş deme Zehra'cığım az önce Pelin (Pelince Lezzetler) 35 yaşından
    sonra zaman hızlı geçermiş diyordu...40 lara gelmiş birisi olarak içim sızladı dersem yalan olmaz:((

    Çocukluğumuzun Alman Pastası'nı denemenin zamanı geldi galiba.
    Sevgiler

    Not:Çocukluğum dediysek şurada 5-10 yıl öncesi :)))

    YanıtlayınSil
  12. Kuş üzümlü ve tarçınlı karnıbahar tarifiniz çok ilginçmiş :)

    YanıtlayınSil
  13. Zehracığım,

    Senin tariflerine zaten bayılıyorum ama fotoğraflarını da çok seviyorum. Alman pastasını daha önce hiç yapmadım ama fotoğraflar beni ikna etti. Not alındı denenecek.
    Sevgiler

    YanıtlayınSil
  14. Teyzem İstanbul'da, Selamiçeşme'de otururken Fenerbahçe'deki bir minik pastanenin Alman pastalarını keşfetmiştim. Öğleden sonra çıkardı ve oradayken sık sık uğrardım. Şimdi yesem aynı tadı alır mıyım merak ediyorum.

    YanıtlayınSil
  15. Mmmm müthiş görünüyor :) Bence de boşver sayıları, önümüze bakalım :)
    sevgiler..

    YanıtlayınSil
  16. Benim alman pastası tarifim de hemen hemen böyle. Kekin dokusu öyle güzel ki. Çok çekici çok!

    YanıtlayınSil
  17. ya ben bu pastayı çok ama çok severimmm
    ellerine saglık
    not aldım haberin olsun :)
    sevgiler

    YanıtlayınSil
  18. Bayılırım alman pastasına.. hiç ev yapmadım gerçi, kuzudan fırsat bulsam denemek isterim.

    YanıtlayınSil
  19. Merhaba..

    Bu kek benim anneminde klasiklerinden..

    ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlayınSil
  20. Bu tatli benim cocuklugumun klasiklerindendir... Bu durumda ben cok mu yaslandim yahu? :))))

    Zehracigim ellerine saglik yine harika bir goruntu. Benim cocuklugumda mahallede Civan Pastanesi vardi. Iste onun Alman pastasi...

    Senin tariflerin, zayiflama projemi baltalayacak diye korkuyorum :(

    YanıtlayınSil
  21. Biraz önce denedim gerçekten çok güzel oldu.Elinize sağlık..

    YanıtlayınSil
  22. Yarın misafirlerim için denemek istiyorum bu keki ama ikiye bölmesi gözümde büyüyor biraz..

    Bu korkum yüzünden pasta yapmayı unuttum..:(

    Bakalım nasıl olucak ..

    sevgiler

    YanıtlayınSil
  23. ben bunu denedim bugün yayınlıyorum

    YanıtlayınSil
  24. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından kaldırıldı.

    YanıtlayınSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın