Her ne kadar görüntü harika da olsa ailede şeker hamurlu pastalar pek tercih edilmiyor. Dolayısıyla alternatif kremalı pastalara yönelmek durumunda kalıyorum. Bu pastayı da geçen hafta doğumgünü olan eltim için yaptım. Ama hiç şeker hamursuz olmaz deyip süslemesini şeker hamuru ile yaptım.
İçi çikolatalı pandispanya ve çikolatalı mus+ ahududu dolgulu, dışını ise Dr. Oetker' in hazır vanilyalı pasta kreması ile sıvadım. Pandispanya ilk kez denediğim bir tarifti ve çok memnun kaldım. Güzel kabardı ve ve pufidik bir pandispanya oldu. Çikolatalı Mus için sevgili adaşım Zehra' nın tarifini denedim ve çok memnun kaldım.
Gelelim pandispanya tarifine :
Malzemeler :
- 6 yumurta
- 6 çorba kaşığı sıcak su
- 200 gr. tozşeker
- 1 pk. vanilya
- 100 gr. Un
- 100 gr. Nişasta
- 25 gr. kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Yapılış aşamaları :
- Fırını ısınması için 175 C' ye ayarlayın. 24' lük kek kalıbını yağlayın.
- Yumurtaları şeker ile krema haline gelene dek çırpın. Vanilyayı ekleyin. Sıcak suyu ilave edin ve çırpmaya devam edin.
- Diğer tarafta Un + Nişasta + kabartma tozunu karıştırıp eleyin ve iyice yoğunlaşmış olan sıvı karışıma ekleyin. Bu aşamada çırpma teli ile havalandırarak unlu karışımı yedirin.
- Yağlanmı kek kalıbınıza döküp yaklaşık30-35 dk. pişirin.
- Pişme süresini mutlaka kendi fırınınıza göre ayarlayıp kürdan testi yapmayı ihmal etmeyin.
- Pandispanya pişince soğutun ( ben 1 gün öncesinde pişirmeyi tercih ediyorum).
- 3- e bölün. Arasın çikolatalı mus ve Ahududu doldurun.
- Dışını hazırlmış olduğunuz vanilyalı pastacı kreması ile sıvayın. Buzdolabında 2-3 saat soğutun.
Dışını arzu ettiğiniz şekilde süsleyin...
Zehracım harikasın hemde benim aşık
YanıtlaSilolduğum renkte süslemişsin ellerine
emeğine sağlık öptüm...
Canım sormayı unuttum kremayı nasıl
YanıtlaSilsaç örgüsü şeklinde sıktın öptüm...
Çiçeklerin renkleri süper kremalı pastayada çok yakışmış.Elinize sağlık.
YanıtlaSilZehra'cığım,
YanıtlaSilYine çok zarif bir pastaya imza atmışsın ellerine sağlık.
zehracım canım valla şeker hamursuzda bu kadar güzel pasta olabilir demi ellerine saglık herseyi çok güzel ellerine saglık
YanıtlaSileltinede nice yıllar
sevgiler
derya ablanın sorusunu bende soruyorum :))
YanıtlaSilSevgili Deryacigim tesekkür ederim yorumun icin...Kremayi sıkma ucu en genis ve tırtıllı uç ile sıktım. Alttan başlıyorsun yukarı doğru devam edip yarım daire şekli veriparada biraz boşluk bırakarak zanında altta bitiriyorsun. İkincisini o boşluktan başlayıp üzerinden tekrar çnce yukarı sonra aşağı iniyorsun. Bilemiyorum inşalla anlatabilmişimdir.
YanıtlaSilSevgiler
Goncacigim, cok tesekkür ederim...
YanıtlaSilHülyacigim cok tesekkür ederim....
Sevilcigim, cok tesekkür ederim yorumun icin...umarim Deryaya verdigim yanit yeterli gelir...
YanıtlaSilsevgiler
Zehra'cım görüntüye bakakaldım, sanırım 2-3 dk sonra tarife inip okuyabildim.
YanıtlaSilÇok muntazam, temiz ve kusursuz görünüyor !!
Çikolatalı mus tarifinden memnun kalmana da çok sevindim.Beni hiç üzmeyen bir tariftir.
Bu pastanın aynısını yapmak istiyorum ama aynı şekilde süslenmiş olacak!! senin kadar güzel yaparsam bir foto çeker yollarım sana :)
ellerine sağlık canım
SEN YAPARSIN DA OLMAZMI ZEHRACIĞIM..
YanıtlaSilMENEKŞE BAHÇELERİ GİBİ ADETA....
Zehra'cim, superrrr olmus gercekten. tebrik ediyorum seni. Mor menekselere, icindeki boncuklara bayildim valla. Cok ozenerek yaptigin nasil da belli.
YanıtlaSileya cım, kaplamasız bır pasta ama en az kaplamalı kadar harıka görunuyor.. ellerıne sağlık.. bu arada keske bırde dılım fotosu olsaydı:)) pandıspanyanı denemek ısterım.. nasıl bır kek oldu?? tokça bır kekmı? puf puf bır kek mı?? kaplamaya uygunmudur sence??
YanıtlaSilSevgili adasim...tesekkür edioyrum yorumun icin...eminim sen daha güzelini yaparsin, sevgilerimle
YanıtlaSilNunucugum, tüm menekseler sana olsun, sevgiler
Sevgili Tubacigim, cok tesekkür ederim....
YanıtlaSilFidancigim tesekkür ederim, pasta aksam kesildi, dolayisiyla dilim fotografini cekemedim.Pufidik bir pandispanya oldu ama kaplamaya da kullanilabilir. Cünkü kurs´ta aldigim pandispanya tarifine de benziyor, yagsiz. Bence dene...sevgiler
merhaba eyacim uzun zamandir seni ziyarete gelemedim bu pasta muhtesem bisey olmus ya su seker hamurunu bi türlü beceremedimya bi araya gelip yapmakta kismet olmadi senden bisey istesem acaba kabul edermisin bana renkli seker hamurlari yapip satarmisin baska caresi yok almaya karar verdim bende tabi istersen kendine iyi pastacim berlinden sevgiler
YanıtlaSilbence bu pastanın adı bahar pastası olmalı..
YanıtlaSilbahar gibi, insanın hem içini hem iştahını açıyor:)
ellerine sağlık..
Nurselcigim...tesekkür ediyorum, söz Berline gelirken sana haber verecegim bana mail adresini gönder, seker hamuru getirecegim yanimda.
YanıtlaSilSevgili Anberdan...cok tesekkür ederim
Zehra
YanıtlaSilBende hep seker hamuru ile calismak istiyorum ama tadindan dolayi pek sevilmiyor. Bende hep buttercream ile susleme yapiyorum. kenar suslemesine bayildim. Herzamanki gibi muhtesem bir is cikartmissin. Ellerine saglik canim
Zehra bizde de durum aynı,gerçi çocuklar şeker hamurunun çizgi film kahramanlarına bürünmesini çok seviyorlar ama kimse yemiyor.. birde gidip hazır alıyorum,sonra üzerinden sıyırıp atıyorlar :))bu şekilde süsleme harika olmuş,kremayı bu kadar düzgün yapabilsem mutlaka denerdim...
YanıtlaSilçok şık olmuş,ellerine sağlık..
Sevgiler..
eyacim cok tesekkür ederim cok zarifsin berline geldiginde haberim olursa seker hamurlarindan satin almak isterim cok sagol cok incesin kendine iyi bak .sinem-2003@hotmail.de
YanıtlaSileyacim berline geldiginde seninle bi yerlerde bulusup kahve icmeyi cok isterim sevgiler
YanıtlaSilHarika bir görüntü ellerine sağlık bizdede sevilmiyor şeker hamuru Kremalıda harika bir görüntü
YanıtlaSilÇok şık ve zarif bir pasta olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilVallahi harika görünüyor ellerine sağlık süper...
YanıtlaSilEltinede nice mutlu yıllar..
Canım bana yazdığın yorumu yanlışlıkla sildim tekrar yazabilirmisin:( sevgiler.
harikasınız çiçeklere bayıldım benim kurdele nakışı çiçeklerim gibi çok güzeller ellerinize sağlık
YanıtlaSilslm...pastan cok guzel gorunuyor bakmaya doyamadim inan
YanıtlaSilellerine emegine saglik canim
yalniz benim bir sorum olacakti
vanilyalı pastacı kreması malzemelerini yazabilsen nekadar isime yariycak...
cunku her yerde cesit cesit malzeme listesi var insan sasiriyor...
bende emin olunan tarifi denemek istiyorum
simdiden tesekkurler
www.yenitadlar.blogcu.com
burada da pasta kremasi tarifi yok
YanıtlaSilBu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
YanıtlaSilpastaniz gercekten süper olmus,
YanıtlaSilBenimde bir sorum olacak kremanin üzerine yaptiginiz seker hamurundan süsler kremaya boya vermiyoru veya erimiyormuki benimkiler eriyor boyayi pastaya akitiyorlar :(
Sevgili Pasakizi cok tesekkür ederim. Bu konuda haklisiniz...bu fotograf cekildikten 1 saat sonra tüm ciceklerden boya akti...seker hamuru erime yapti. Yani normal sartlarda kullanamayacagimiz bir yöntem. Bana da tecrübe olmus oldu...
Sil