Mutfağımdaki kurabiye kavanozum mutlaka dolu olmalıdır. Sabahları kahvenin yanına veya akşamüstü çayın yanında eşlik etmelidir bu kurabiyeler. Özellikle boyutlarını küçük tutmaya çalışırım ki tüketirken biraz kar yapayım ... nasıl bir hesapsa bu? Bu kurabiyelerimde sık sık yaptığım bir tarif. En sevdiğim tarafı ne tatlı ne de tuzlu. İçindeki sirkenin dokunuşuyla da tel tel dağılır... eh ne demeliyim... denemeye değer yoksa?
Malzemeler :
- 250 gr. tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta ( sarısı içine, beyazı üzeri için ayrılmalı )
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 1 yemek kaşığı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Susam
Yapılışı :
Fırınınızı 160 °C ye ayarlayıp ısınmaya bırakın. 1/2 su bardağı un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Un hariç tüm malzemeleri karıştırın. Önce elemiş olduğunuz un ve kabartma tozu karışımını ekleyin. Sonra hamur kabınızdan ayrılmaya başlayana kadar elenmiş un ilave etmeye devam edin. Ne zamanki hamur kabınıza yapışmıyor kıvamı tamamdır. Arzu ettiğiniz miktarda parçalar koparıp (ben ceviz büyüklüğünde yaptım) elinizde yuvarlayın. Önce yumurta akına sonra bol susama bulayıp yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Önceden ısınmaya başlamış fırınınızda üzerleri kızarana kadar pişirin.
Saat 3'te benim de fırınımda bundan pişti Zehracım yaa, ne diyeyim ben şimdi :)
YanıtlaSilHarikasın sen :)
Harika görünüyor.Bir zamanlar çok sık yapardık,epeydir unutmuştuk.Hatırlattığın için sağol.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSileline sağlık canım..
YanıtlaSilbana sakızlı lorlu kurabiyelerimi özletti.
ama SIKI DİYETTEYİM.
DÖNMEK YOK.
DELFİNAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!
sana kırmızı kart gösterip, sımıftan dışarı attım :)))))
demek saat 3 te.
delillde var oh süper :)))
HOCAMA SÖYLEMEZSEM !!
:))
ZEHRACIĞIMM SEVGİLER TATLIM.
hehehe nunum :) misafirlere pişirdim pişirdim, nunu yemiyo sen de yemiceksin dedim kendime :)
YanıtlaSilkimbilir nasıldı tadı nunum yaa :) ama hiç umurumda diil :)
Hanimlar bende sizin siniftayim haa ona göre...beni unutmayiiiin....
YanıtlaSilzehra
Zehracığım tarifini merakla bekliyorum. ellerine sağlık canımmm çok lezzetli gözüküyorlar
YanıtlaSilCanımmm ellerine sağlık,tarifi sabır
YanıtlaSilsızlıkla bekliyorum.Kocaman sevgiler.
a... unuturmuyuz zehram.
YanıtlaSilvalla gözüm üzerinde !!!!
:))))))))))))))
Ne diyeyim ki ben şimdi sana? Elaleme verir talkını kendi yutar salkımı :)) Hem beni de çağırın hem de su koyverin. Ara öğünümü de yeni yemiştim ama hiç doymadığımı farkettim kurabiyelere bakınca. Ah Zehra yakacaksın bizi :(
YanıtlaSilÇayın yanına çok güzel eşlik edecekleri kesin.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Sevgiler.
www.semraninmutfagi.com
Ellerine sağlık!
YanıtlaSilTijo
Aksammenusu ne yaptığın ziyaretın ardından iade-i ziyarette bulunayım dedim ... ve bir süredir ilgiyle tıkladığım linklerden biri olduğunu görünce çok sevindim.. :)) Gerçekten yaptıkların göze hitap ettiği kadar ağıza da hitap ettiği belli .. Son derece özenli ve zevkle yapılmış hatta içinede sevgi katılmış.. ::)) İlk fırsatta bu susamlılardan deneyeceğim mesela.. Ellerine sağlık
YanıtlaSilEvet mutlaka deneyeceğim Zehra'cığım.
YanıtlaSilTıpkı diğer tariflerin gibi çok güzel olacağına eminim.
Bu arada Hindistancevizli Muffin'i denedim nefis oldu ilk fırsatta yayınlamak istiyorum.
Sevgiler
Sevgili Zehra Abla,
YanıtlaSilBen de yeni bir blogcuyum.
Türk mutfağından sonra;
İtalyan,Çin ve Fransız mutfakları
favorilerim.
Çok özgün ve değişik bir tarzınız var
ben de beklerim.Sevgilerimle,Ayşegül
Özür dilerim,yazarken telefon geldi,
YanıtlaSilunutmuşum,yakında tariflerim hızla
ard arda gelecek:))
Blog Ödülleri 2009, Windows Live Spaces alanında en iyisi olduğumu düşünüyor, değerli oyunuzu bekliyorum, işte oy vermek için link: http://2009.blogodulleri.com/blog/leothemaster-spaces
YanıtlaSilNot: Üye olmayanlar önce üye olup, üye oldukları mail adresini doğrulamak zorunda!
bir zamanlar bende çok sık yapardım
YanıtlaSilhatırlattın teşekkürler
ellerine sağlık zehra
Zehracınm, kurabiye şahane, fotografı iştah açıcı. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilEllerine saglik canim. Kurabiyeler nefis olmus. Bende bu tarife benzer simit sekli verip yapiyorum. Sayfani inceledim :) cok güzel :) hele incirli kurabiyelere bayildim. Kesinlikle deneyecem! Haber veririm artik...
YanıtlaSil2009 Blog Ödülleri
YanıtlaSil2009 BLOG ÖDÜLLERİ ADI ALTINDA YAPILACAK OLAN YARIŞMAYI (yarışma denilirse tabi) ANLAYABİLMEMİZ İÇİN 2008 DE DÖNEN ''DOLAPLARA''(!) BAKALIM.
ASLA KAZANAMAYACAĞINIZ ve NE OLDUĞU BELLİ OLMAYAN BİR YARIŞMAYA KATILARAK, BİRİLERİNİN SİZİ SÖMÜRMESİNE İZİN VERMEYİN. GEÇEN YIL YAPILAN YARIŞMADA KİM NE KADAR OY ALDIĞINI BİLE ÖĞRENEMEMİŞTİ.
Kendi yandaşlarını seçip, küfürbaz blogculara derece vermişlerdi.
Detaylara geçmeden önce ilk olarak, sözde organizatör Eray Endeş'in düzenleyip, kendi arkadaşlarını birinci seçtiği 2008 Blog Ödülleri hakkındaki yorumlara bir göz atalım.
http://cemologyonuncukoy1.blogspot.com/2009/02/2009-blog-odulleri.html
Zehracığım,
YanıtlaSilGüzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım.
Kurabiyeler çok lezzetli görünüyor. Malzemeleri de okudum ve tadını tahmin etmeye çalıştım. Bence çok lezzetli. Ellerine sağlık
Sevgilerimle
Güzel görünüyor ama bu ölçüdeki kurabiye için 2 çorba kaşığı şeker az değil mi?
YanıtlaSilçok güzel görünüyooo...
YanıtlaSilMerhaba, tarif harika oldu. Tesekkurler.
YanıtlaSil