Sonunda oldu ... uzun süredir aklımda olan makaronlarım başarıyla (kendimce !) yaratıldı. Hiçbir pasta, kurabiye v.s. de bu kadar gerildiğimi hatırlamıyorum.
Düşündüm... bu akşam olsun mu ? Olsun...
Girdim mutfağa.... gerginim !
Malzemeler hazırlandı ... gerginim !
Yumurta akları karıştırıldı... kıvam süper... biraz gerginim !
Kuru malzemeler eklendi ... kıvam oldukça iyi görünüyor... biraz gerginim !
Sıkma torbası dolduruldu... tek tek aynı boyutta tepsiye yerleştirildi... tepsi şöyle bir tezgaha vuruldu... kurumaya bırakıldı... hala gerginim !
ve nihayetinde fırın ile buluşma gerçekleşti... kafada soru dolanmaya başladı !
eteklenecek mi? eteklenmeyecek mi?
Süreç sonunda bir bakıldı ki Makaronlar süper görünüyor ( ilk yapım için tabiii...) hem de ETEKLİ :))))
Artık gerginlik yok... lezzetli bir kahve ile şu anda etekli makaronlar paylaşılıyor ...
Şimdi mevsime uygun farklı kombinasyonlar yaratma vakti... gerilmeden !
Sevgilerimle...
Tarif sevgili Burçin' den, teşekkürler ...!
ÇİKOLATALI MAKARON :
• 110 gram pudra şekeri
• 60 gram toz fındık
• 15 gram kakao
• 80 gram toz şeker
• 2 adet oda sıcaklığında yumurta akı
• 1 çimdik tuz
• arasına sürmek için Nutella ...
Zehracım darısı başıma inşallah ben
YanıtlaSilde denemek istiyorum.Harika olmuş ellerine sağlık kocaman sevgiler...
Muhteşem görünüyor.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilZehracım şahane olmuş bende birtürlü cesaretimi toplayıp yapamadım ama en kısa zamanda yapıcam ellerine sağlık sevgiler...
YanıtlaSilYAPMA BUNU BANA BUNU BE ANNEM :))))
YanıtlaSilNefis olmuş, nefis ötesi muhteşem!
YanıtlaSilİlk denemede gerginliğe değecek bir başarı ile üstesinden gelmişsin Eyacığım. Ellerine sağlık... Öpüyorum...
makaron çok gördüm püf noktalaarı varmı bilmiyorum inş en kısa sürede bende yapacağım
YanıtlaSilwww.mugla48.blogcu.com
valla süper canım.ilk kez için değil her sefer için harika olmuş makaronların.ellerine sağlık.sevgilerimle...
YanıtlaSilZehracığım,
YanıtlaSilÇok başarılı görünüyor. Bakalım ben ne zaman yapacağım? Ben yapmadan geriliyorum:)
Sevgiler
zehra'cigim, merhaba:-)
YanıtlaSilmuhtesem görünüyorlar, vallahi bosuna gerilmissin:-) bende hep denemek istemisimdir yaliniz seninkinler kadar güzel olurlarmi orasi süpheli.
cok öptüm,
sevgiler
nese sahin
zehra eline sağlık makaron her yiğidin harcı değil gerildiğin kadar var ama değimiş:)). yalnız resimler çok profosyonel. Fotoğrafçılığı da düşün bence:))resimlerin de dinleniyorum inan ki.
YanıtlaSilSüper görünüyorlar, hem de ilk denemede. Senden cesaretle ben de deneyeceğim sanırım yakın zamanda. Dediğin gibi mevsimine göre rengarenk :)
YanıtlaSilZehracim gerginligini anliyorum.Ama degmis degil mi??
YanıtlaSilAhh kahvenin yaninda bir isirimlik agzina aldiginda tüm gerginlikler gitmis olmalidir...Geriyede agizda muthis bir tat ve basarmanin mutlulugunu birakmistir.....
Darisi benim ve yapmak isteyen diger blogcularin basina AMIN!
Zehracim cok güzel anlatmisin:)))) Cok gerilmisin ama makaronlar da harika olmus canim. Senden de bu beklenirdi zaten.Ellerine saglik arkadasimm benim.Afiyetler olsun,sevgiyle kal.
YanıtlaSilEllerinize sağlık, çok güzel olmuşlar. Beni de cesaretlendirdiniz.
YanıtlaSilSevgilerimle...
Deryacığım, dene mutlaka...korkma, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Müjde, teşekkür ederim, sevgiler
Sedacığım,hiç korkma,önemli olan ilk adım, sevgiler
Nunucuğum...yaptım bile , sevgilerimle
YanıtlaSilBurçinciğiiiiim...ilk defa birisi bana sanal alemde Eya diye hitap etti, benim için özel bir durum, sevgilerimle
Sevgili Nilaycığım...ben zaten bu yarışmaya davet edilince geri çevirmek istemedim ve katıldım.Ama ne kimselere mesaj attım bana oy verin diye, ne de çevreme tembihledim. Zaten en sonuncuyum şuan sanırım.Desene bunu da gözünü çıkarttılar yani...
YanıtlaSilMerhaba Nalan... püf noktalarını Bizim Pastane- Zinnur ve Burçinin denemeleri- Burçin çok güzel şekilde ifade etmişler, tavsiye ederim, sevgiler
YanıtlaSilSevgili Neslihan, çok teşekkür ederim ,sevgilerimle
Sevgili Pelinciğim, darısı başına arkadaşım, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Neşe, çok teşekkür ederim, sevgiler
Sevgili Güzinciğim, çok teşekkür ediyorum yorumun için, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Zerrinciğim,aynen,artık rengarenk yapma hayalleri kurabiliyorum, mutlaka dene, sevgiler
Sevgili Serapcığım, emin ol o kadar zor değil,denemelisin biran önce, sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Yarenciğim, çok teşekkür ediyorum o güzel yorumun için, sevgilerimle
Sevgili Pınar, inan o kadar zor değilmiş, dene mutlaka, sevgilerimle
YanıtlaSilGüle güle okudum gerilmelerini ama değmiş doğrusu hemen denenecek
YanıtlaSilmerhaba zehracim bu nasil acemilik acaba tamda benim istedigim gibi etekli makaronlar olmus ellerine saglik canim
YanıtlaSilzehracim senin seker ham,urunu yapmaya karar verdim jelatin yerine ayni gram ve ölcüyle bitkisel agar agar kullansam olurmu cevap bekliyorum senden basarilar avusturyadan sevgiler
YanıtlaSilSevgili Ayşeciğim....
YanıtlaSilSevgili Nurselciğim... teşekkür ederim, sevgilerimle
Sevgili Didem, bende zaten Ruf marka Agartıne kullanıyorum. Aynı jelatinin yerini tutuyor.Kolay gelsin,takıldığın yer olursa çekinme sor, sevgiler
Bravo sie harikalar. Benim denemelerim simdilik hep husranla sonuclaniyor. Firinda dolgun olup disari cikinca sonuyorlar ben aglamakli! gerci hepsi afiyetle yeniyor ama soyle gurulanabilecegim gibi olmadilar hic
YanıtlaSil