Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

6.04.2009

KREP VE KREMALI TAVUK

IMG_6899

Bu tarifimle şaşırmış olabilirsiniz çünkü şimdiye kadar bu tarz bir tarifim hiç olmamış. Aslında pasta ve kurabiyeler dışında koymak istediğim tarifler çok oluyor ama ya fotoğrafını çekmeye fırsatım veya uygun ortamım olmuyor ya da çektiğim fotoğraflar içime sinmiyor. Tabii ki tarif ve yakaldığım lezzet son derece önemli ama bana göre sunum ve fotoğrafta aynı derecede önem taşıyor. İşte pastalar,kurabiyeler dışında yayına hak kazanan tavuklu krep tarifimle sizleri başbaşa bırakıyorum...

Malzemeler (4 kişilik )

Krep için :

  • 125 gr. Un
  • 1 yumurta
  • 150 ml. Süt
  • 150 ml. su
  • 1/2 demet taze fesleğen
  • tuz
Tavuk iç için :

  • 4 adet tavuk göğüs eti
  • 2-3 adet havuç
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • 200 gr. sıvı krema
  • tuz, karabiber
    IMG_6903

Yapılış aşamaları :

KREP

  1. Önce kreplerimizi hazırlıyoruz.
  2. Taze Fesleğenleri ince ince kıyıyoruz.
  3. Un + Yumurta + Su + Süt karışımından bir krep hamuru elde ediyoruz.
  4. Kıyılmış fesleğenleri katıyoruz.
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp hamuru hazırlıyoruz.
  6. Tavamızı kızdırıp biraz yağlıyoruz.
  7. Malzememizden 4 adet büyük boy krep çıkıyor.
  8. Kreplerimizi bir kenarda bekletiyoruz.

TAVUKLU HARÇ

  1. Tavuk etimizi kuşbaşı doğruyoruz.
  2. Sıvıyağı kızdırıp etleri soteliyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.
  3. Havuçları ayıklayıp ikiye bölüyoruz ve ince dilimliyoruz.
  4. Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayıp havuç ile birlikte aynı kabımızda kalan yağ ile kavuruyoruz.
  5. Havuçlar biraz kavrulunca pişen etlerimizi ekliyoruz.
  6. Kremamızı ekliyoruz ve tuz, karabiber, bal ile tadlandırıyoruz.
  7. 10 dk. kısık ateşte 1 taşım kaynatıp kenara alıyoruz.
  8. Kreplerimizi 4' e katlıyoruz. Bohça gibi bir kenarına etimizden doldurup taye fesleğen ile birlikte servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.....

24 yorum:

  1. Harikasin, ellerine sagflik Zehra'cigim.

    Sevgilermi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum....

    YanıtlaSil
  2. Zehra,
    Ben de "bu blogda yemek tarifleri de olmali" diye geciriyordum icimden. Cok isabetli bir karar, yemek tariflerini de severek takip edecegim.
    Iffet

    YanıtlaSil
  3. Zehracığım pasta kurabiye türevlerini haftada bir kez yapıyorsak, ana yemekleri hergün yapıyoruz. O nedenle aslında bu tür tariflere daha çok ihtiyaç duyuluyor. Nefis bir fotoğraflama eşliğinde bayıldım tarifine.

    YanıtlaSil
  4. Zehra'cım inanılmaz lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Bu gün öğlen için bana fikir verdin canım.Çok öpüyorum.sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Aybikeciğim, çok teşekkür ediyorum...sevgilerimle

    Sevgili İffet, haklısın galiba, bakalım bundan sonra pasta ve tatlı dışındaki tariflere daha fazla yer vermeye çalışacağım, sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Acemi Şefi'im, çok haklısın, teşekkür ediyorum

    İlkerciğim, dene mutlaka, biz çok beğendik, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. çok güzzeeeel insan yemeye kıyamazz.:)

    YanıtlaSil
  8. Görüntüler çok iç açıcı, çok davetkar... Pasta ve kurabiylerden sonra yemek tarifi görmek beni de mutlu etti... Ellerinize sağlık... Sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Zehracımmm harikasın ellerine sağ
    lık sımsıcak sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Zehracığım nefis bir lezzet.ellerine sağlık canım.harika görünüyor.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Tuzlular her zaman damak zevkime hitap eden tatlar olmuştur.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. eya herzaman ki gibi güzel birsey yaptin ellerine saglik

    BERNA

    YanıtlaSil
  13. Zehracim devami gelmesi dilegi ile sevgiler....

    YanıtlaSil
  14. Nefis görünüyor Zehracığım.Ellerine sağlık.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  15. Harika bir görüntü ellerine sağlık canım.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. bu nasılda bir lezzet böyle..
    enfes görünüyor zehracığımm.
    ellerine sağlık..
    afiyetler olsun canım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  17. krep hamuruna fesleğen koymak ilginç - feslegen herşeye yakışıyor
    fotoğraflar süper
    ellerine sağlık zehra

    YanıtlaSil
  18. nefis görünüyor denemek istiyorum en kısa zamanda sevgiler.....

    YanıtlaSil
  19. Bildiğiniz gibi BLOGobik Blog Ödülleri 2009 (Yarışması)'a katıldı. Bu yarışmada başarılı olabilmem için sizlerin o değerli oylarına ihtiyacım var.
    Bana ve Siteme destek olmak için

    http://2009.blogodulleri.com/blog/blogobik

    oy vermeniz yeterli.

    Desteklerinizi Bekliyorum.
    Teşekkürler!

    YanıtlaSil
  20. Zehracim bence cok iyi olmus, böyle bir tarifi sayfanda yayinlaman.Ellerine saglik canim.Afiyet seker olsun.Sana güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal:)

    YanıtlaSil
  21. Merhaba, blog ödülleri 2009'da kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …

    YanıtlaSil
  22. Merhabalar, blogunu Almanya´da blogcular bannerinden kesfettim. Cok güzel bir blogun ve tariflerin var kutlarim. Ayrica yeni bir gurbet kusunu tanimam cok hosuma gitti. Bende isterdim bulusmaya katilmak fakat Köln bana cok uzak. Stuttgart´da yasiyorum.
    Krepin harika olmus. Ellerine saglik. Mutlu yeni bir hafta diliyorum. sevgiler Atesböcegi Ümmühan

    YanıtlaSil
  23. ellerine sağlık zehracım... gerçekten çok lezzetli görünüyor...tarif defterine yeni bir tarif eklendi sayende. sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  24. selamlar-sevgiler-
    www.yemekkahvekokusu.blogcu.com

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın