Malzemeler (4 kişilik )
Krep için :
- 125 gr. Un
- 1 yumurta
- 150 ml. Süt
- 150 ml. su
- 1/2 demet taze fesleğen
- tuz
- 4 adet tavuk göğüs eti
- 2-3 adet havuç
- 1 soğan
- 2 çorba kaşığı sıvıyağ
- 2 tatlı kaşığı bal
- 200 gr. sıvı krema
- tuz, karabiber
Yapılış aşamaları :
KREP
- Önce kreplerimizi hazırlıyoruz.
- Taze Fesleğenleri ince ince kıyıyoruz.
- Un + Yumurta + Su + Süt karışımından bir krep hamuru elde ediyoruz.
- Kıyılmış fesleğenleri katıyoruz.
- Tuz ve karabiber ile tatlandırıp hamuru hazırlıyoruz.
- Tavamızı kızdırıp biraz yağlıyoruz.
- Malzememizden 4 adet büyük boy krep çıkıyor.
- Kreplerimizi bir kenarda bekletiyoruz.
TAVUKLU HARÇ
- Tavuk etimizi kuşbaşı doğruyoruz.
- Sıvıyağı kızdırıp etleri soteliyoruz ve bir kenara ayırıyoruz.
- Havuçları ayıklayıp ikiye bölüyoruz ve ince dilimliyoruz.
- Soğanı ayıklayıp yemeklik doğrayıp havuç ile birlikte aynı kabımızda kalan yağ ile kavuruyoruz.
- Havuçlar biraz kavrulunca pişen etlerimizi ekliyoruz.
- Kremamızı ekliyoruz ve tuz, karabiber, bal ile tadlandırıyoruz.
- 10 dk. kısık ateşte 1 taşım kaynatıp kenara alıyoruz.
- Kreplerimizi 4' e katlıyoruz. Bohça gibi bir kenarına etimizden doldurup taye fesleğen ile birlikte servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.....
Harikasin, ellerine sagflik Zehra'cigim.
YanıtlaSilSevgilermi gonderiyor, guzel bir hafta diliyorum....
Zehra,
YanıtlaSilBen de "bu blogda yemek tarifleri de olmali" diye geciriyordum icimden. Cok isabetli bir karar, yemek tariflerini de severek takip edecegim.
Iffet
Zehracığım pasta kurabiye türevlerini haftada bir kez yapıyorsak, ana yemekleri hergün yapıyoruz. O nedenle aslında bu tür tariflere daha çok ihtiyaç duyuluyor. Nefis bir fotoğraflama eşliğinde bayıldım tarifine.
YanıtlaSilZehra'cım inanılmaz lezzetli görünüyor.Ellerine sağlık.Bu gün öğlen için bana fikir verdin canım.Çok öpüyorum.sevgiler...
YanıtlaSilAybikeciğim, çok teşekkür ediyorum...sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili İffet, haklısın galiba, bakalım bundan sonra pasta ve tatlı dışındaki tariflere daha fazla yer vermeye çalışacağım, sevgiler
Acemi Şefi'im, çok haklısın, teşekkür ediyorum
YanıtlaSilİlkerciğim, dene mutlaka, biz çok beğendik, sevgilerimle
çok güzzeeeel insan yemeye kıyamazz.:)
YanıtlaSilGörüntüler çok iç açıcı, çok davetkar... Pasta ve kurabiylerden sonra yemek tarifi görmek beni de mutlu etti... Ellerinize sağlık... Sıcacık sevgiler...
YanıtlaSilZehracımmm harikasın ellerine sağ
YanıtlaSillık sımsıcak sevgiler...
Zehracığım nefis bir lezzet.ellerine sağlık canım.harika görünüyor.sevgilerimle...
YanıtlaSilTuzlular her zaman damak zevkime hitap eden tatlar olmuştur.
YanıtlaSilEllerine sağlık
eya herzaman ki gibi güzel birsey yaptin ellerine saglik
YanıtlaSilBERNA
Zehracim devami gelmesi dilegi ile sevgiler....
YanıtlaSilNefis görünüyor Zehracığım.Ellerine sağlık.Sevgiler...
YanıtlaSilHarika bir görüntü ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgiler...
bu nasılda bir lezzet böyle..
YanıtlaSilenfes görünüyor zehracığımm.
ellerine sağlık..
afiyetler olsun canım.
sevgiler.
krep hamuruna fesleğen koymak ilginç - feslegen herşeye yakışıyor
YanıtlaSilfotoğraflar süper
ellerine sağlık zehra
nefis görünüyor denemek istiyorum en kısa zamanda sevgiler.....
YanıtlaSilBildiğiniz gibi BLOGobik Blog Ödülleri 2009 (Yarışması)'a katıldı. Bu yarışmada başarılı olabilmem için sizlerin o değerli oylarına ihtiyacım var.
YanıtlaSilBana ve Siteme destek olmak için
http://2009.blogodulleri.com/blog/blogobik
oy vermeniz yeterli.
Desteklerinizi Bekliyorum.
Teşekkürler!
Zehracim bence cok iyi olmus, böyle bir tarifi sayfanda yayinlaman.Ellerine saglik canim.Afiyet seker olsun.Sana güzel bir hafta sonu diliyorum,sevgiyle kal:)
YanıtlaSilMerhaba, blog ödülleri 2009'da kültür sanat kategorosinde http://2009.blogodulleri.com/blog/aya-merdiven-kurduk-biz ve aile kategorisinde http://2009.blogodulleri.com/blog/minik-yaprak-in-gunlugu desteğinizi bekliyoruz. Selamlar …
YanıtlaSilMerhabalar, blogunu Almanya´da blogcular bannerinden kesfettim. Cok güzel bir blogun ve tariflerin var kutlarim. Ayrica yeni bir gurbet kusunu tanimam cok hosuma gitti. Bende isterdim bulusmaya katilmak fakat Köln bana cok uzak. Stuttgart´da yasiyorum.
YanıtlaSilKrepin harika olmus. Ellerine saglik. Mutlu yeni bir hafta diliyorum. sevgiler Atesböcegi Ümmühan
ellerine sağlık zehracım... gerçekten çok lezzetli görünüyor...tarif defterine yeni bir tarif eklendi sayende. sevgiyle kal...
YanıtlaSilselamlar-sevgiler-
YanıtlaSilwww.yemekkahvekokusu.blogcu.com