Tarifine gelince...
Tart Hamuru için :
- 125 gr.oda sıcaklığında tereyağ
- 250 gr. Un
- 1,5 çorba kaşığı tozşeker
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay bardağı su
- 1 yumurta sarısı
Yapılışı:
- Fırınınızı 180 °C ye ayarlayıp önceden ısınmaya bırakın.
- Tüm malzemeleri karıştırarak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
- Eğer hamurunuz çok yumuşak olursa 10 dk. buzdolabında bekletirseniz toparlamanız kolay olacaktır.
- Tart kalıbınızı veya küçük tart kalıplarınızı yağlayıp hamurunuzu açarak içine yerleştirin.
Önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda kızarana kadar pişirin. - Soğumaya bırakın.
- Kabakları ayıklayıp dilimleyin ve bir tencereye dizin.Üzerini kapatacak kadar tozşekeri ile kaplayıp kısık ateşte pişmesini sağlayin.
- Ilınınca çatalla ezip püre haline getirin.
- Soğuduktan sonra pişip kalıplarından çıkardığınız tartlarınızı bu püre ile doldurun.
- Üzerini ceviz ile süsleyin.
Bu tart hamurunu tüm tartlarınızda ana tarif olarak kullanabilirsiniz. Örneğin kabak püresi yerine vanilyalı pastacı kreması ile doldurup meyve ile süsleyebilir veya çikolata ganaj ile doldurup çikolatalı tart yapabilirsiniz.
Zehracığım,
YanıtlaSilNe şık tartlar bunlar böyle. Ellerine sağlık Nefis görünüyor.
Sevgiler
Zehracığım tartlar harika kabak tat
YanıtlaSillısı en sevdiğim tatlılardan zamanı geçmeden bulursam tartları deniycem sevgiler canım...
bayıldım çok güzeller kabak tatlısını çok severim bu şekilde daha çok sevicem sanki:)))ellerine sağlık,sevgiler....
YanıtlaSilÇok güzeller canım.harika atıştırmalıklar olmuş.ellerine sağlık.bir de çok zarif ve şıklar.sevgilerimle...
YanıtlaSilHaklısın kabak tatlısının lezzetinde kabağın cinsi o kadar farkediyorki, ben de bazen kabakları ezerek kullanırım.
YanıtlaSilTartlar ise muhteşem görünüyor, elimi uzatıp alasım geldi, ellerine sağlık, sevgiler...
Çok güzeller.Ellerine sağlık canım.Dolaptaki kabak tatlısı şekil değiştirecek galiba.Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık iki haftadır buzdolabında tatlı olmak için bekleyen kabağım için düşünebileceğim lezzetli bir tarif. :)
YanıtlaSilsevgilerimle,
Zehra'cığım,
YanıtlaSilÇok şık olmuş bu tartlar..
Kabak tatlısını çok severim.
Ellerine sağlık
Merhaba..Ne kadar güzel bunlar yarebbim...)))
YanıtlaSilBayıldım ellerinize sağlık..sevgiler.
Complimenti per le ricette e il blog.
YanıtlaSilZehrcığım,
YanıtlaSilher zamanki gibi harika görünüyorlar...Ellerine sağlık...Ben de bir kabak severim, özellikle de sütlü kabağa bayılırım...Bu tarifi de muhakkak denemeliyimm....
sevgiyle kal, çok öpüyorum...
Pelin'inde dediği gibi gerçektende cok şık olmuslar.Ellerıne sağlık Zehracım.
YanıtlaSilBu ne güzel bir görüntü böyle!
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Merhaba Zehra,
YanıtlaSilSizden sitenize yerleştirdiğiniz yemekosfer arama kutusu ile ilgili bir ricam olacak.
Fark ettiniz mi bilmiyorum ama son bir haftadır Cafe Fernando kapalıydı. Sitenin alt yapısında birtakım arızalar meydana geldi.
Bu arızanın sorumlusunun da Yemekosfer arama kutuları olduğunu yeni keşfetmiş bulunuyorum.
Sitenize yerleştirdiğiniz kodlarda ufak bir değişiklik yaptım.
Cafe Fernando'nun bundan sonra sorunsuz işleyebilmesi için eski kodların mümkün olan en kısa zamanda yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor.
Yeni kodlara şu sayfadan ulaşabilirsiniz: http://cafefernando.com/yemekosfer/ekle.php
Vaktinizi aldığım için lütfen kusura bakmayın ama acil olarak uğrayıp sitenizdeki kodları yenilemeniz Cafe Fernando'nun sağlam işleyebilmesi için şart.
Şimdiden teşekkür ederim,
Cenk
Zehra bu kadar mı olur? 2 hafta önce kabaklarımı fırında fazla bırakınca benimkler de yayıldı kaldı. Ben de aynı senin gibi çatalla ezdim, üzerine de çırpılmış krema sürdüm. En üste de bol ceviz kırığı. Yaşasın yeni stil kabak tatlılarımız!!!!
YanıtlaSilSevgili Pelinciğim...
YanıtlaSilSevgili Deryacığım...
Sevgili Sedacığım...
Sevgili Neslihancığım...
Sevgili Hatice....
Sevgili Müjdeciğim...
Sevgili Zülbiye...
Sevgili Hülya...
Sevgili Papatya Sofrası...
Sevgili Düş BAhçesi...
Sevgili Serapcığım...
Sevgili Pembeli...
Hepinize çok ama çoook teşekkür ediyorum lezzet dostlarım...iyiki varsınız...
Sevgili Cenk... uyarını hemen değerlendirdim ve yeni haliyle ekledim.Hassasiyetin için teşekkür ederim...
YanıtlaSilSevgili Zeynepciğim...davetin için teşekkür ederim,sevgilerimle
YanıtlaSilCanım Acemi Şefim...bence zaten elindeki tadları baiak şekillere sokarak farklı tadlar yaratmak en güzeli değilmi? Teşekkürler, sevgilerimle
YanıtlaSilBsyılırım kabak tatlısına ve onunla yapılan pasta ve tartlara :)))
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
fotoğraflar harika , çok nefis görünüyorlar ,hiç kabak sevmeyen bende yeme isteği uyandırdılar,eline sağlık ,sevgiler
YanıtlaSilyerim onları ben:)))
YanıtlaSilvalide sultanım bayılıyor özellikle :)ona giderken yapıyorum kabaklısını ve meyvelisini.
çok güzel görünüyorlar zehracığım.ellerine sağlık.,
SEVGİLER...İYİ HAFTALAR.
Zehra Hanım merhaba,
YanıtlaSilZiyaretiniz sayesinde bu güzel blogu tanımış oldum, her şey çok güzel, ellerinize sağlık.
Sevgilerimle...
Sevgili Zehra,
YanıtlaSilHem tart, hem de kabak,ikisine de bayılırım, tariflerin ve fotoğrafların çok keyifli görünüyorlar, ellerine sağlık..
Sevgilerimle,