Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

19.03.2009

KABAKLI MİNİK TARTLAR

kbk5

Kabak tatlısı severminiz? Ben severim, mutfağımda da severek tüketilir. Kabaklar, ince ince dilimlenip üzerini örtecek kadar tozşekeri ile kaplandığında ağır ateşte pişmeye ve kıvamını almaya hazırdır.Fakat bazen tüm çabalara rağmen cinsi itibarı ile istediğiniz sonucu alamazsınız. Geçtiğimiz günlerde benim de başıma geldi.Özenle ağır ateşte pişirmeme rağmen kıvamını tutturamadım.Çözüm yolu ararken farklı bir şekilde değelendirmeye karar verdim ve kabak tatlım oldu kabak püresi.Kabakları,şerbetinden de içine katarak çatalla iyice ezdim.Tüm tartlarımda tereddütsüz uyguladığım Cemal Usta'ya ait tart tarifi ile kabak püresi birleşince minik kabaklı tartlarım ortaya çıktı.Basit ama bir gecede tüketilen bir lezzet yakaldım.

Tarifine gelince...

Tart Hamuru için :
  • 125 gr.oda sıcaklığında tereyağ
  • 250 gr. Un
  • 1,5 çorba kaşığı tozşeker
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yumurta sarısı

kbk8

Yapılışı:

  1. Fırınınızı 180 °C ye ayarlayıp önceden ısınmaya bırakın.
  2. Tüm malzemeleri karıştırarak kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.
  3. Eğer hamurunuz çok yumuşak olursa 10 dk. buzdolabında bekletirseniz toparlamanız kolay olacaktır.
  4. Tart kalıbınızı veya küçük tart kalıplarınızı yağlayıp hamurunuzu açarak içine yerleştirin.
    kbk9

    Önceden ısıtmış olduğunuz fırınınızda kızarana kadar pişirin.
  5. Soğumaya bırakın.
  6. Kabakları ayıklayıp dilimleyin ve bir tencereye dizin.Üzerini kapatacak kadar tozşekeri ile kaplayıp kısık ateşte pişmesini sağlayin.
  7. Ilınınca çatalla ezip püre haline getirin.
  8. Soğuduktan sonra pişip kalıplarından çıkardığınız tartlarınızı bu püre ile doldurun.
  9. Üzerini ceviz ile süsleyin.

Bu tart hamurunu tüm tartlarınızda ana tarif olarak kullanabilirsiniz. Örneğin kabak püresi yerine vanilyalı pastacı kreması ile doldurup meyve ile süsleyebilir veya çikolata ganaj ile doldurup çikolatalı tart yapabilirsiniz.

26 yorum:

  1. Zehracığım,
    Ne şık tartlar bunlar böyle. Ellerine sağlık Nefis görünüyor.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Zehracığım tartlar harika kabak tat
    lısı en sevdiğim tatlılardan zamanı geçmeden bulursam tartları deniycem sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  3. bayıldım çok güzeller kabak tatlısını çok severim bu şekilde daha çok sevicem sanki:)))ellerine sağlık,sevgiler....

    YanıtlaSil
  4. Çok güzeller canım.harika atıştırmalıklar olmuş.ellerine sağlık.bir de çok zarif ve şıklar.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  5. Haklısın kabak tatlısının lezzetinde kabağın cinsi o kadar farkediyorki, ben de bazen kabakları ezerek kullanırım.
    Tartlar ise muhteşem görünüyor, elimi uzatıp alasım geldi, ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Çok güzeller.Ellerine sağlık canım.Dolaptaki kabak tatlısı şekil değiştirecek galiba.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık iki haftadır buzdolabında tatlı olmak için bekleyen kabağım için düşünebileceğim lezzetli bir tarif. :)
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  8. Zehra'cığım,
    Çok şık olmuş bu tartlar..
    Kabak tatlısını çok severim.
    Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. Merhaba..Ne kadar güzel bunlar yarebbim...)))

    Bayıldım ellerinize sağlık..sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Complimenti per le ricette e il blog.

    YanıtlaSil
  11. Zehrcığım,

    her zamanki gibi harika görünüyorlar...Ellerine sağlık...Ben de bir kabak severim, özellikle de sütlü kabağa bayılırım...Bu tarifi de muhakkak denemeliyimm....

    sevgiyle kal, çok öpüyorum...

    YanıtlaSil
  12. Pelin'inde dediği gibi gerçektende cok şık olmuslar.Ellerıne sağlık Zehracım.

    YanıtlaSil
  13. Bu ne güzel bir görüntü böyle!

    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  14. Merhaba Zehra,
    Sizden sitenize yerleştirdiğiniz yemekosfer arama kutusu ile ilgili bir ricam olacak.
    Fark ettiniz mi bilmiyorum ama son bir haftadır Cafe Fernando kapalıydı. Sitenin alt yapısında birtakım arızalar meydana geldi.
    Bu arızanın sorumlusunun da Yemekosfer arama kutuları olduğunu yeni keşfetmiş bulunuyorum.
    Sitenize yerleştirdiğiniz kodlarda ufak bir değişiklik yaptım.
    Cafe Fernando'nun bundan sonra sorunsuz işleyebilmesi için eski kodların mümkün olan en kısa zamanda yenileriyle değiştirilmesi gerekiyor.
    Yeni kodlara şu sayfadan ulaşabilirsiniz: http://cafefernando.com/yemekosfer/ekle.php
    Vaktinizi aldığım için lütfen kusura bakmayın ama acil olarak uğrayıp sitenizdeki kodları yenilemeniz Cafe Fernando'nun sağlam işleyebilmesi için şart.
    Şimdiden teşekkür ederim,
    Cenk

    YanıtlaSil
  15. 39. PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİNİN EV SAHİBİYİM
    SEVGİLİ ARKADAŞLARIM;
    http://porselendemlik.blogcu.com
    http://birdemliksohbet.com
    http://gelibolu17.blogspot.com/
    http://selmahlc.blogcu.com/
    tarafından hazırlanmış olan porselen demlik çay saati için
    23 MART 2009 - 6 NİSAN 2009 TARİHLERİ ARASINDA
    http://pastakur.blogspot.com YANİ BEN YAPACAĞIM.
    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!
    HEP BİRLİKTE ÇOK GÜZEL TARİFLERİ KAZANDIRMIŞ OLACAĞIZ.
    TARİFLERİNİZİ HAZIRLAYARAK.
    VE TARİFİNİZE"PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ 39.HAFTA " BAŞLIĞINI YAZARAK SAYFANIZDA YAYINLAMANIZI VE BANA YORUM BIRAKMANIZI RİCA EDİYORUM.C BOXA BIRAKILAN NOTLAR GÖZDEN KAÇABİLİR LÜTFEN YORUM YAZIN.SENİ VE BU YORUMU OKUYAN HERKESİ DAVET EDİYORUM ZİYARET EDİPTE BİZZAT DAVET EDEMEDİĞİM DOSTLARIM LÜTFEN BU YAZIYI NERDE OKURSANIZ SİZDE KATILIN EMİNİMBU ETKİNLİK SAYESİNDE BİR ÇOK ARKADAŞIMIZ OLUYOR MUTLAKA KATILIMIZI BEKLİYORUM.. ŞİMDİDEN KATILIMCI ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM.
    LÜTFEN ETKİNLİĞE YEMEK GÖNDERMEYİNİZ.SADECE ÇAYIN YANINDA YENEBİLECEK TARİFLER YOLLARSANIZ SEVİNİRİM.
    SEVGİLER

    YanıtlaSil
  16. Zehra bu kadar mı olur? 2 hafta önce kabaklarımı fırında fazla bırakınca benimkler de yayıldı kaldı. Ben de aynı senin gibi çatalla ezdim, üzerine de çırpılmış krema sürdüm. En üste de bol ceviz kırığı. Yaşasın yeni stil kabak tatlılarımız!!!!

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Pelinciğim...
    Sevgili Deryacığım...
    Sevgili Sedacığım...
    Sevgili Neslihancığım...
    Sevgili Hatice....
    Sevgili Müjdeciğim...
    Sevgili Zülbiye...
    Sevgili Hülya...
    Sevgili Papatya Sofrası...
    Sevgili Düş BAhçesi...
    Sevgili Serapcığım...
    Sevgili Pembeli...
    Hepinize çok ama çoook teşekkür ediyorum lezzet dostlarım...iyiki varsınız...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Cenk... uyarını hemen değerlendirdim ve yeni haliyle ekledim.Hassasiyetin için teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Zeynepciğim...davetin için teşekkür ederim,sevgilerimle

    YanıtlaSil
  20. Canım Acemi Şefim...bence zaten elindeki tadları baiak şekillere sokarak farklı tadlar yaratmak en güzeli değilmi? Teşekkürler, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  21. Bsyılırım kabak tatlısına ve onunla yapılan pasta ve tartlara :)))

    Sevgiler,
    Evren

    YanıtlaSil
  22. fotoğraflar harika , çok nefis görünüyorlar ,hiç kabak sevmeyen bende yeme isteği uyandırdılar,eline sağlık ,sevgiler

    YanıtlaSil
  23. yerim onları ben:)))

    valide sultanım bayılıyor özellikle :)ona giderken yapıyorum kabaklısını ve meyvelisini.
    çok güzel görünüyorlar zehracığım.ellerine sağlık.,
    SEVGİLER...İYİ HAFTALAR.

    YanıtlaSil
  24. Tariflerinizi ve sayfanizi cok özlemisim sicacik sevgilerimle.....

    YanıtlaSil
  25. Zehra Hanım merhaba,
    Ziyaretiniz sayesinde bu güzel blogu tanımış oldum, her şey çok güzel, ellerinize sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  26. Sevgili Zehra,

    Hem tart, hem de kabak,ikisine de bayılırım, tariflerin ve fotoğrafların çok keyifli görünüyorlar, ellerine sağlık..
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın