11.11.2008
VANİLYALI PASTA
Bu pastayı elimde kalan mazemeler olunca uydurdum açıkçası.Ama evdekiler bundan tabiiki çok memnun kaldılar. Hem lezzetli hem de hafif bir lezzet çıktı ortaya. Pandispanyası daha önce Derya için yaptığım pandispanyadan kalan pandispanya. Tek kat olarak servis tabağına aldım. Biraz şekerli süt ile ıslattım.Üzerine de yine daha önce verdiğim vanilyalı pasta kreması'ndan kalan krema ile sıvadım.Muz'u dilimledim dizdim. Tekrar krema ile sıvadım. Çikolata parçaları ile süsleyip İki parmak kalınlığında kesip tek kişilik pasta olarak servis yaptım. Hem akşamları çayın yanına ya da sabah kahvelerine yakışacak hafif ve şık bir lezzet oluştu hem de elimde kalan malzemeyi değerlendirmiş oldum....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
karnım mı aç nedir
YanıtlaSilçok canım istedi ellerine sağlık
süper olmuş,eline sağlık,görünüm de harika,valla olsa da yesek:-)))sevgilerimle...
YanıtlaSilBurdan bakınca hiç öyle uydurulmuş bir tarife benzemiyor :) beniö canım çekti valla bunu uydurmayı :))
YanıtlaSilSevgiler
Ellerine sağlık canım ben de çok severim evdekileri değerlendirmeyi.
YanıtlaSilSevgiler,
Evren
Oldukça pratik ve bir o kadar da şık olmuş. Ellerine sağlık Zehracığım.
YanıtlaSilSevgiler
Yaratıcılık çok hoş bir şey..
YanıtlaSilayrıca eline sağlık,çok leziz.
sevgiler NuNu
canim zehram seker hamuruna hangi marka pudra sekeri kullaniyorsun onu ögrenebilirmiyim frankfurttan sevgiler
YanıtlaSilzehra gene ben kusura bakma benim sorum cok su hamurla basim derte olmuyor olmuyor jelatin yerine ben agar agar koyuyorum birde tylose denen seyi nerden temin edicem lütfen blogundan aydinlat bizi kör cahil kaldik bu gurbette yaaa taktim buna ben ama yapamiom canim sorularimla seni bunalttiysam kusura bakma ne edersin iste 45 yasindan sonra böyle seylere merak salarsan olacagi budur iste sevgiler
YanıtlaSilBerrinciğim çok teşekkür ederim ziyaretin için...
YanıtlaSilNeslihancığım, çok teşekkürler uğradığın için...
Sevgili Yasemin... çok teşekkürler ziyaretin için,sevgiler
YanıtlaSilEvrenciğim çok teşekkür ederim uğradığın için,sevgiler
Pelinciğim çok teşşekkür ederim arkadaşım,sevgiler
Sevgili Nunucuğum...mahçup ediyorsun beni,sevgiler
YanıtlaSilSevgili Serap...ben pudra şekerini normal Real' den falan alıyorum.Dış kabı lacıvert olan daha ince...bu arada bende agar agar kullanıyorum aslında olması gerekir.Normal jelatinden bir farkı yok...Ben artık Almanya' da ikamet edenler için kurs vermeyi planlıyorum...sanırım artık zamanı geldi, ne dersin?
YanıtlaSilBu arada Serapcığım...tylose'u kullanmak zorunda değilsin,onsuz da olur,özellikle çiçek yapımında kullanmanda fayda var.Ben TR' den getirdiydim halen onu kullanıyorum ama burada www.tortissimo.de' den aynı yeri tutacak Tragant Pulver alıp kullanabılırsın.
YanıtlaSilcanim evetttttttttt bekliyorum verecegin kursu sabirsizliklaa bilgilerin icinde tesekkür ederim sevgiler
YanıtlaSil