Özellikle memleketten uzak olup gurbette yaşayan dostlar iyi bilirler, Simit bizler için bir özlem. Ama bu tarif ile özlem kalmadı bizim evde. Boş vaktim oldukça yapıp buzluğa atıyorum ve gerektiğinde servis öncesi fırına atıp taze çay- beyaz peynir eşliğinde ziyafet çekiyoruz. Tavsiye ederim...
Malzemeler :
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 1 pk. yaş maya
- ılık su (yaklaşık 3 su bardağı)
- Alabildiği kadar Un
Tüm malzemeyi karıştırarak biraz mayalandırın. Daha sonra arzu ettiğiniz büyüklükte parçalar koparıp elinizde simit şeklini verin. Simitleri önce buz gibi soğuk suya daha sonra bol susama bandırıp fırın tepsinize dizin ve çnceden ısıtılmış orta dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
Canım Zehracım, gerçekten ama gerçekten enfes olmuş simitler :))) Bayıldım ki ne bayıldım...İşin sırrı soğuk su değil senin elinin marifeti vallahi..Ellerin dert görmesin canım benim,
YanıtlaSilKocaman öptüm seni...
Zehra'cığım simiti ben de çok severim. Tarif için teşekkürler. Eline sağlık.
YanıtlaSilZehra'cığımmmm,
YanıtlaSilGurbette değilim ama evde yapılmış simit fikri daha cezbedici geldi bana:))
Ellerine sağlık canikommm,
Sımsıcak sevgiler, öpücükler...
Zehra'cigim,
YanıtlaSilHarika olmus, ellerine saglik. Ama bir soru, hani bu bizim sokaklarda yedigimiz simitlerden mi, yoksa degilse de o kadar buyuk yapilabilir mi?
Guzel bir hafta diliyor, sevgilerimi gonderiyorum.
Zehracığım muhteşem görünüyor simit. En kısa sürede denemek istiyorum. Ellerine sağlık becerikli arkadaşım.
YanıtlaSilKucak dolusu sevgilerimle...
Zehra harikasin cok guzel olmuslar tamda kivaminda gorunuyor ellerine saglik ..sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Zehracigim gercekten cok guzel gorunuyor simitler. Ben de simit cok severim. Turkiyeye gittikce yiyoruz ancak. Ama senin bu tarifi denemek istiyorum mutlaka. Sevgiler
YanıtlaSilçıtır çıtır harika görünüyor, ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevgiler...
Feyzacığım...teşşekkür ederim arkadaşım yorumun için,kocaman öptüm
YanıtlaSilPastalillam...bende teşekkür ederim
Rapunzelim...teşekkürler
Sevgili Aybike...aynen sokaklarda yediğimizden,bende ilk yediğimde inanamamıştım.Ben 4 tane bir tepside pişirdim,yani boyutunu sokak simidi kadar büyük yaptım.Mutlaka dene...sevgiler
YanıtlaSilCanım arkadaşım Burçin,mutlaka dene arkadaşım, senin elinden bir başka leziz olur...
Ferhancığım teşekkür ederim
Haticeciğim teşekkür ederim
YanıtlaSilCanim ne kadar harika görünüyor,mutlaka denemem lazim.Evet haklisin burda ne kadar degisik simitler var ama türkiyemizin simiti bir baska oluyor.Ama bu güzel tarifini denemem lazim,hem hasret gidermis olurum:)ellerine saglik hayatim,sevgiyle kal.
YanıtlaSilNe yalan söyleyim istanbuldayım istediğim zaman simit bulabilirim ama böyle iştah kabartıcısını görmedim enfes duruyor. İnanın kokusu buraya kadar geldi. Sadece ellerinize sağlık demek istiyorum.
YanıtlaSilSevgili Zehra, simit hepimiz için vazgeçilmez galiba. Siz oralarda simit hasreti çekerken, biz de burada "ay ofırınınki güzel değil", "bununki pek bir pastane simidi gibi" deyip duruyoruz. Kızdım şimdi bu kadir kıymet bilmezliğimize. Ellerine sağlık, kocaman sevgiler
YanıtlaSilBir an hazır simit sandım bunları.Tarifi alıyorum hemen.Ellerine sağlık....
YanıtlaSilzehracigim ellerine saglik, goruntu yine harika. Bazen cok ozluyorum simiti. Ayranla cok severim. Bir ara aklimdan hic cikmiyordu, sen hatirlattin simdi tekrar:) yaliz bende yas maya yok. instant maya var. onunla olur mu ne dersin?
YanıtlaSilYarenciğim, mutlaka denemelisin.Ben kendi yaptığım simide bile inanamadım,hazırdan bir farkı olmadı.
YanıtlaSilSevgili İlkay,teşekkür ederim ziyaretin için,herzaman beklerim...
Sevgili Gülriz,gerçekten elinizdekinin kıymetini bilin.Oradakilerin tadı bir başka...sevgiler
Sevgili Hülya,teşşekür ederim ziyaretin için,sevgiler
YanıtlaSilSevgili Fulyacığım, keşke imkan olsa ben sana taze taze yapar getirirdim inan.Yeterki canın çekmesin arkadaşım.İnstant maya ile denemedim ama bence olur.Normalde bende hep instant maya kullanıyorum.Sadece bu tarif yaş maya ile olduğu için kullanmadım ama olur bence...sevgiler
Fotoğrafa bayıldım! Dergi kapağına konuk olabilir bence simit bu haliyle :) Ellerine sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyorlar..tarafımdan mutlaka denenenecektir..sevgilerr
YanıtlaSilMerhaba..
YanıtlaSilBen de tam bir simit hastasıyım ama simit deyip geçmeyin..
Farklı yerlerin simitleri de o kadar farklı oluyor ki, tatları hiç birbirinin kini tutmuyor..
Bu tarifi denemek istiyorum..Sonuçları yazarım..Saat de tam 17:15 ...5 çayı için iyi giderdi şimdi..
SEVGİLER.
Sekerpare tarifi muhtesem , senelerdir cekilen ozlem sayenizde bitti . Tesekkurler . Simit tarifiyle bir ozlem daha bitecek. Ama maya konusunda bir sorum vardi , kuru maya ile aynisi tutturabilirmiyim. Tarifleriniz ve zamaniniz icin cok tesekkurler. Melbournden sevgiler. Nesim:)
YanıtlaSilNesim Hn. merhaba, tariften memnun klamaniza cok sevindim, afiyetler olsun. Simit´te inanin sekerpare kadar güzel, kuru maya da kullanabilirsiniz... bende genelde artik kuru maya kullaniyorum. Kolayliklar dilerim..
YanıtlaSilzehra
coook guzl grunuyorlar
YanıtlaSilhamurun kivami nasil olmali?