Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

14.04.2008

ÇİLEKLİ PASTA

cileklipasta
Doğumgünüm için yapmış olduğum pastayı ancak bugün yayınlama fırsatım oldu. Baharın habercisi kabul ettiğim çileği çok sevdiğimden bol çilekli bir pasta oldu.Pandispanyasını ilk kez denedim ve kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Malzemenin azlığına rağmen çok kabardı ve rahatlıkla 3 kata bölündü.Arasına çilekli kremşanti ve bol çilek kullandım.

cilek

Tekrar bana kutlama mesajı bırakma inceliğinde bulunanan tüm lezzet dostlarıma çoook ama çoook teşekkür ediyorum.

Pandispanyayı ben 1 gün öncesinden hazırlamayı tercih ediyorum ki katlara ayırması daha kolay oluyor.

Pandispanya :

  • 3 Yumurta
  • 3 çorba kaşığı sıcak su
  • 150 gr.tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 100 gr.Un
  • 3 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 100 gr. Nişasta
  • ıslatmak için portakal suyu

Krema :

  • 2 paket toz kremşanti
  • 500 ml. çilekli soğuk süt
  • 2 paket krema sertleştirici
Üzerine yaklaşık 500 gr. çilek
1/2 paket pasta jölesi ( Dr.Oetker)

Fırınınızı 180 °C ye ayarlayın ve ısınmaya başlasın. 26 cm.lik kek kalıbınızı veya çemberinizi yağlayın.Şimdi pandispanyamızı hazırlayabiliriz.

Yumurtaları bir kaba kırın ince hafifçe çırpın.Çırparken tek tek kaşıkla sıcak suyu ekleyin.Yani yumurtaları çırparken bir taraftan da 1 kaşık sıcak su ekleyin ve çırpmaya devam edin.Tekrar 1 kaşık sıcak su ve çırpma.Bu şekilde 3 kaşık suyu ekleyip 1 dk. kadar çırpın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyip tekrar 2 dk. çırpın. Yumurta + şeker karışımı iyice birbirine kaynaşınca elenmiş un + nişasta + kabartma tozu karışımını ekleyin. Çırpma teli ile karıtırarak hamurunuzu hazır hale getirin. Yağlanmış kalıbınıza döküp çnceden ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 25-30 dk. pişirin.

Pandispanyanız pişince fırından çıkarıp biraz dinlendirip kalıbınızdan çıkarın ve soğumasını bekleyin.

Pastanızı krema ile kaplayacağınız zaman 500 ml. soğuk süt ile 2 paket kremşanti' yi ve krema sertleştiriciyi çırpın ve kısa bir süre buzdolabında bekletin. Çileklerinizi arzu ettiğiniz şekilde ister ince dilimleyerek, ister küp küp doğrayarak hazırlayın.

Pandispanyanızı 3' e bölün. Katları portakal suyu ile ıslatın. Krema ile sıvayın ve çilek ile döşeyin.Katları bu şekilde üst üste dizin ve en sonunda her tarafını krema ile kaplayın.Arzu ettiğiniz şekilde krema sıkma torbası ile süsleyin ve üzerine çilekleri yerleştirin.

1/2 paket renksiz pasta jölesini hazırlayın ve ılınınca bir fırça yardımı ile çileklerin üzerine sürün.Bu çileklerinizin parlamasını sağlayacaktır.

31 yorum:

  1. Zehracim dogum gunun kutlu olsun, nice mutlu yillara..ben diğer yazına da doğum günün kutlu olsun mesajı bıraktım sanıyorum hatta cicekler sekerden mı demiştim ama dalgınlık işte her halde göndermeyi unuttum..
    Canım pasta çok güzel, kremasına cilekli süt kullanmıssın pek hoşuma gitti..ellerine sağlık..
    sevgilerle

    YanıtlaSil
  2. Tam yemelik nefis bir pasta. Dogrusu hem gozume hem damak tadima uyacak bir pasta olmus bu :)
    Ellerine saglik canim...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canimmm pastan harika görünüyor.Cilegi cok severim,pastada da süper oluyor.Ellerine saglik canim benim.Güzel bir hafta diliyorum sana.Sevgiyle kal canim.

    YanıtlaSil
  4. Zehrammm, canım ciğerimmm bu ne muhteşem bir görüntüüüü, inanılmaz bir pasta olmuş..Çileklerin dizilişi, kremanın sıkılışı tam bir görsel şölen, lezzetine hiç değinmiyorum bile, kesinlikle harikadır..Canım benim geçmiş doğum günün kutlu olsun :)) Ellerin dert görmesin..Çok öpüyorum seni...

    YanıtlaSil
  5. Bu lezzet fışkıran pastadan yemek istiyorum beeeeeennnn !

    YanıtlaSil
  6. nefis olmuş
    bol çilekli harika!

    doğumgününüzü bende geç kutlamış olacağım:( ama..

    doğumgününüzü kutlarım,güzel olsun seneniz size huzurlu gülücükler getirsin..

    YanıtlaSil
  7. Zehra'cim öncelikle dogum günün kutlu olsun canim nice senelere insallah...

    pasta harika görünüyor tam bir yaz pastasi olmus cilek zaten cok yakisir her pastaya sende cok güzel süslemissin, ellerine saglik canim sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. fusununmutfagi14 Nisan 2008 18:17

    pastanız harika olmuş ellerinize sağlık beğenerek takip ettiğim bloglar arasındasınızllikle pastalarınız süper doğum gününüz kutlu olsun hoşcakalın

    YanıtlaSil
  9. Zehracim bende bir pandispanya tarifi ariyordum.Eh madem sen denemissin ve tavsiye ediyorsun hemen not aldim.Tesekkürler.Bu arada pastanda tablo gibi masallah.Ellerine saglik

    YanıtlaSil
  10. Görünüş ve sunum harika,lezzetide
    kimbilir nasıldır?Müsadenizle efem
    bi dilim alıp koklayabilir miyim?
    Baay
    Özlem Su

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Ayşem...teşekkür ederim,mesajını almadım ama önemli diil,yok çiçekler evimdeki güzeliikti. Çilekli süt konusunda gelince bence çok lezzetli oldu.Başka tatlar da kullanılabilir,muzlu veya hindistancevizli gibi.Tavsiye ederim

    sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Nilgüncüğüm teşekkür ederim,

    Yarenciğim teşekkür ederim,

    Feyzam, teşekkür ederim...

    Burçinciğim,sevgili arkadaşım,sana bir dilim değil pastayı göndereyim...

    YanıtlaSil
  13. Zeynepciğim teşekkür ederim,hep birlikte güzel bir sene olsun

    Sevgili Seval,çook teşekkür ederim

    Sevgili Füsun çoook teşekkür ediyorum,herzaman beklerim

    YanıtlaSil
  14. Serapcığım, kesinlikle tavsiye ederim arkadaşım, ben çok memnun kaldım bu tarıften hem çok yumurta da yok içinde.Mutlaka dene arkadaşım

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Özlem Su, teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  16. geçmiş doğum günün kutlu olsun hep mutlu hep huzurlu yıllar yaşa insallah.Pastaya gelince vayyyyy neffis diyorumm

    YanıtlaSil
  17. Zehra dogum gunun kutlu olsun. Kusura bakma pek bloglari gezemiyorum. Bugun guzel yorumunu alinca bir ugrayayim dedim. O da ne cipcilekli bir pasta karsimda. Masallah nasil guzel gorunuyor oyle cok cekici. Ellerine saglik. Yalniz her seyi cilekten de neden portakal suyu ile islattin keki? Onu da cilek suyu ile islatsaydin tam cilek pastasi olurdu :) Guzel yorumun icin de tesekkurler bu arada.

    YanıtlaSil
  18. Canım geçmiş doğum gününü kutlarım nice yaşlara sevdiklerinle birlikte girersin inş.Pasta çok şık olmuş çok beğendim ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  19. Merhaba Zehra, oncelikle sunu belirteyim pasta yine super, cok zevklisin, ellerine saglik. Yorumun icin tesekkurler, tortissimo yu aksam kit almancamla gezdim, esim de iste oldugu icin bazi yerlerde takilmadim degil. cocuk dogurmaktan almanca ogrenecek vaktim olmadi :) Gida boyalarini bulabildim, isime cok yarayacak bir site. En onemlisi de seker hamuru sekillendirme seti bulamiyordum, onuda oradan buldum. Kucuk bir yerde yasayinca bunlari bulmakta cok zorlanmistim. Yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim. Sevgiyle kal...

    YanıtlaSil
  20. Bu ne muhteşem bir pasta böyle, ağzımın suyu aktı resmen. Çilekli süt detayı da süper, aklıma hiç gelmemişti. Doğum günün de kutlu olsun canım, nice sağlıklı yıllara...

    YanıtlaSil
  21. Ayşeciğim teşşekkürler uğradığın için,

    Sevgili Minik Kuş,teşekkür ederim iade-i ziyaretin için.Gelelim portakal suyuna...pastayı neli yaparsam yapayım genelde portakal suyu ile ıslatmayı tercih ediyorum çünkü portakalın tadını almıyorsun ve taze,mayhoş bir tat bırakıyor.Herkesin damak tadı farklı tabii,ama benim en çok bu hoşuma gidiyor.

    Mebruleciğim, verdiğim bilgilerin işine yaramasına sevindim.Herzaman sorabilirsin

    Esracığım...Teşekkür ediyorum dileklerin için, dene mutlaka, herhangi başka aromalı bir sütle de deneyebilirsin,muz- hindistancevizi gibi.Tadı süper oluyor...

    YanıtlaSil
  22. Zehracim canim sana hazirladigim dogum günü süprizi görmüsmüydün?:)Degistirmedim daha görmedigini düsünerek,ayyachat.blogspot.com dan görebilirsin.Sevgiyle kal canim.

    YanıtlaSil
  23. Zehracigim tam bir goz ziyafeti bu. Cilekleri fotograftan tutup alasim geldi vallahi.Bir yutkundum ki sorma :)
    Ellerine saglik canim, tekrar nice senelere.

    YanıtlaSil
  24. Zehracım,
    benden gecikmiş bir kutlama... Doğum günün kutlu olsun:)
    Pastan bir harika. Çileği sevmeyen var mıdır acaba?

    YanıtlaSil
  25. pastan enfes görünüyor, ben de çok severim çilekli pastaları:) ellerine sağlık canım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  26. Ah canimm benimm ben görmedimm,mesajini okuduktan sonra gördüm güzel sicacik cevabini:)Bende sayfasi güncellicektim ama iste emin degildim görüp görmedigine,o yüzden sordum:))Sevinmen beni cooook mutlu etti.Seni cok cook öpüyorum güzel arkadasim benim,sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  27. Zehra'cigim,
    Dogum gununu kutlarim oncelikle.

    Pasta ise bir harika, ellerine saglik, cok guzel olmus.

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  28. canikom doğum günün kutlu olsun sağlkılı mutlu huzurlu uzun bir hayat diliyorum sana...pastanda harika görünüyor elciklerine sağlık...sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  29. PASTA MÜTHİŞ... EMİNİM TADIDA MÜTHİŞTİR... VE EMİNİMKİ ANINDA KAPIŞILMIŞTIR...

    TEKRAR MUTLU YILLARA...

    ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  30. Nice yaşlara Zehra'cığım!
    Çilek mevsiminde doğmak da başka bir ayrıcalık değil mi ama?

    YanıtlaSil
  31. Zehrammmm,
    Doğum gününü geç de olsa kutlarım canımcım..Kusuruma bakma malum bu pasta işine daldıktan sonra, tüm vaktimi alan oğluma bir de pasta işi eklenince hiççç komşucuklarımı dolaşamaz yorum yazamaz oldum..Öpüyorum güzel yanaklarından..Bu çilekli pasta da öldürdü beni harikaaa :)
    Kucak dolusu sevgiler canım

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın