Doğumgünüm için yapmış olduğum pastayı ancak bugün yayınlama fırsatım oldu. Baharın habercisi kabul ettiğim çileği çok sevdiğimden bol çilekli bir pasta oldu.Pandispanyasını ilk kez denedim ve kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Malzemenin azlığına rağmen çok kabardı ve rahatlıkla 3 kata bölündü.Arasına çilekli kremşanti ve bol çilek kullandım.
Tekrar bana kutlama mesajı bırakma inceliğinde bulunanan tüm lezzet dostlarıma çoook ama çoook teşekkür ediyorum.
Pandispanyayı ben 1 gün öncesinden hazırlamayı tercih ediyorum ki katlara ayırması daha kolay oluyor.
Pandispanya :
- 3 Yumurta
- 3 çorba kaşığı sıcak su
- 150 gr.tozşeker
- 1 paket vanilya
- 100 gr.Un
- 3 silme tatlı kaşığı kabartma tozu
- 100 gr. Nişasta
- ıslatmak için portakal suyu
Krema :
- 2 paket toz kremşanti
- 500 ml. çilekli soğuk süt
- 2 paket krema sertleştirici
1/2 paket pasta jölesi ( Dr.Oetker)
Fırınınızı 180 °C ye ayarlayın ve ısınmaya başlasın. 26 cm.lik kek kalıbınızı veya çemberinizi yağlayın.Şimdi pandispanyamızı hazırlayabiliriz.
Yumurtaları bir kaba kırın ince hafifçe çırpın.Çırparken tek tek kaşıkla sıcak suyu ekleyin.Yani yumurtaları çırparken bir taraftan da 1 kaşık sıcak su ekleyin ve çırpmaya devam edin.Tekrar 1 kaşık sıcak su ve çırpma.Bu şekilde 3 kaşık suyu ekleyip 1 dk. kadar çırpın. Tozşekeri ve vanilyayı ekleyip tekrar 2 dk. çırpın. Yumurta + şeker karışımı iyice birbirine kaynaşınca elenmiş un + nişasta + kabartma tozu karışımını ekleyin. Çırpma teli ile karıtırarak hamurunuzu hazır hale getirin. Yağlanmış kalıbınıza döküp çnceden ısıtılmış fırınınızda yaklaşık 25-30 dk. pişirin.
Pandispanyanız pişince fırından çıkarıp biraz dinlendirip kalıbınızdan çıkarın ve soğumasını bekleyin.
Pastanızı krema ile kaplayacağınız zaman 500 ml. soğuk süt ile 2 paket kremşanti' yi ve krema sertleştiriciyi çırpın ve kısa bir süre buzdolabında bekletin. Çileklerinizi arzu ettiğiniz şekilde ister ince dilimleyerek, ister küp küp doğrayarak hazırlayın.
Pandispanyanızı 3' e bölün. Katları portakal suyu ile ıslatın. Krema ile sıvayın ve çilek ile döşeyin.Katları bu şekilde üst üste dizin ve en sonunda her tarafını krema ile kaplayın.Arzu ettiğiniz şekilde krema sıkma torbası ile süsleyin ve üzerine çilekleri yerleştirin.
1/2 paket renksiz pasta jölesini hazırlayın ve ılınınca bir fırça yardımı ile çileklerin üzerine sürün.Bu çileklerinizin parlamasını sağlayacaktır.
Zehracim dogum gunun kutlu olsun, nice mutlu yillara..ben diğer yazına da doğum günün kutlu olsun mesajı bıraktım sanıyorum hatta cicekler sekerden mı demiştim ama dalgınlık işte her halde göndermeyi unuttum..
YanıtlaSilCanım pasta çok güzel, kremasına cilekli süt kullanmıssın pek hoşuma gitti..ellerine sağlık..
sevgilerle
Tam yemelik nefis bir pasta. Dogrusu hem gozume hem damak tadima uyacak bir pasta olmus bu :)
YanıtlaSilEllerine saglik canim...
Sevgiler...
Canimmm pastan harika görünüyor.Cilegi cok severim,pastada da süper oluyor.Ellerine saglik canim benim.Güzel bir hafta diliyorum sana.Sevgiyle kal canim.
YanıtlaSilZehrammm, canım ciğerimmm bu ne muhteşem bir görüntüüüü, inanılmaz bir pasta olmuş..Çileklerin dizilişi, kremanın sıkılışı tam bir görsel şölen, lezzetine hiç değinmiyorum bile, kesinlikle harikadır..Canım benim geçmiş doğum günün kutlu olsun :)) Ellerin dert görmesin..Çok öpüyorum seni...
YanıtlaSilBu lezzet fışkıran pastadan yemek istiyorum beeeeeennnn !
YanıtlaSilnefis olmuş
YanıtlaSilbol çilekli harika!
doğumgününüzü bende geç kutlamış olacağım:( ama..
doğumgününüzü kutlarım,güzel olsun seneniz size huzurlu gülücükler getirsin..
Zehra'cim öncelikle dogum günün kutlu olsun canim nice senelere insallah...
YanıtlaSilpasta harika görünüyor tam bir yaz pastasi olmus cilek zaten cok yakisir her pastaya sende cok güzel süslemissin, ellerine saglik canim sevgiler...
pastanız harika olmuş ellerinize sağlık beğenerek takip ettiğim bloglar arasındasınızllikle pastalarınız süper doğum gününüz kutlu olsun hoşcakalın
YanıtlaSilZehracim bende bir pandispanya tarifi ariyordum.Eh madem sen denemissin ve tavsiye ediyorsun hemen not aldim.Tesekkürler.Bu arada pastanda tablo gibi masallah.Ellerine saglik
YanıtlaSilGörünüş ve sunum harika,lezzetide
YanıtlaSilkimbilir nasıldır?Müsadenizle efem
bi dilim alıp koklayabilir miyim?
Baay
Özlem Su
Sevgili Ayşem...teşekkür ederim,mesajını almadım ama önemli diil,yok çiçekler evimdeki güzeliikti. Çilekli süt konusunda gelince bence çok lezzetli oldu.Başka tatlar da kullanılabilir,muzlu veya hindistancevizli gibi.Tavsiye ederim
YanıtlaSilsevgiler
Nilgüncüğüm teşekkür ederim,
YanıtlaSilYarenciğim teşekkür ederim,
Feyzam, teşekkür ederim...
Burçinciğim,sevgili arkadaşım,sana bir dilim değil pastayı göndereyim...
Zeynepciğim teşekkür ederim,hep birlikte güzel bir sene olsun
YanıtlaSilSevgili Seval,çook teşekkür ederim
Sevgili Füsun çoook teşekkür ediyorum,herzaman beklerim
Serapcığım, kesinlikle tavsiye ederim arkadaşım, ben çok memnun kaldım bu tarıften hem çok yumurta da yok içinde.Mutlaka dene arkadaşım
YanıtlaSilSevgili Özlem Su, teşekkür ederim
YanıtlaSilgeçmiş doğum günün kutlu olsun hep mutlu hep huzurlu yıllar yaşa insallah.Pastaya gelince vayyyyy neffis diyorumm
YanıtlaSilZehra dogum gunun kutlu olsun. Kusura bakma pek bloglari gezemiyorum. Bugun guzel yorumunu alinca bir ugrayayim dedim. O da ne cipcilekli bir pasta karsimda. Masallah nasil guzel gorunuyor oyle cok cekici. Ellerine saglik. Yalniz her seyi cilekten de neden portakal suyu ile islattin keki? Onu da cilek suyu ile islatsaydin tam cilek pastasi olurdu :) Guzel yorumun icin de tesekkurler bu arada.
YanıtlaSilCanım geçmiş doğum gününü kutlarım nice yaşlara sevdiklerinle birlikte girersin inş.Pasta çok şık olmuş çok beğendim ellerine sağlık..
YanıtlaSilMerhaba Zehra, oncelikle sunu belirteyim pasta yine super, cok zevklisin, ellerine saglik. Yorumun icin tesekkurler, tortissimo yu aksam kit almancamla gezdim, esim de iste oldugu icin bazi yerlerde takilmadim degil. cocuk dogurmaktan almanca ogrenecek vaktim olmadi :) Gida boyalarini bulabildim, isime cok yarayacak bir site. En onemlisi de seker hamuru sekillendirme seti bulamiyordum, onuda oradan buldum. Kucuk bir yerde yasayinca bunlari bulmakta cok zorlanmistim. Yardimlarin icin tekrar tesekkur ederim. Sevgiyle kal...
YanıtlaSilBu ne muhteşem bir pasta böyle, ağzımın suyu aktı resmen. Çilekli süt detayı da süper, aklıma hiç gelmemişti. Doğum günün de kutlu olsun canım, nice sağlıklı yıllara...
YanıtlaSilAyşeciğim teşşekkürler uğradığın için,
YanıtlaSilSevgili Minik Kuş,teşekkür ederim iade-i ziyaretin için.Gelelim portakal suyuna...pastayı neli yaparsam yapayım genelde portakal suyu ile ıslatmayı tercih ediyorum çünkü portakalın tadını almıyorsun ve taze,mayhoş bir tat bırakıyor.Herkesin damak tadı farklı tabii,ama benim en çok bu hoşuma gidiyor.
Mebruleciğim, verdiğim bilgilerin işine yaramasına sevindim.Herzaman sorabilirsin
Esracığım...Teşekkür ediyorum dileklerin için, dene mutlaka, herhangi başka aromalı bir sütle de deneyebilirsin,muz- hindistancevizi gibi.Tadı süper oluyor...
Zehracim canim sana hazirladigim dogum günü süprizi görmüsmüydün?:)Degistirmedim daha görmedigini düsünerek,ayyachat.blogspot.com dan görebilirsin.Sevgiyle kal canim.
YanıtlaSilZehracigim tam bir goz ziyafeti bu. Cilekleri fotograftan tutup alasim geldi vallahi.Bir yutkundum ki sorma :)
YanıtlaSilEllerine saglik canim, tekrar nice senelere.
Zehracım,
YanıtlaSilbenden gecikmiş bir kutlama... Doğum günün kutlu olsun:)
Pastan bir harika. Çileği sevmeyen var mıdır acaba?
pastan enfes görünüyor, ben de çok severim çilekli pastaları:) ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilsevgiler...
Ah canimm benimm ben görmedimm,mesajini okuduktan sonra gördüm güzel sicacik cevabini:)Bende sayfasi güncellicektim ama iste emin degildim görüp görmedigine,o yüzden sordum:))Sevinmen beni cooook mutlu etti.Seni cok cook öpüyorum güzel arkadasim benim,sevgiyle kal.
YanıtlaSilZehra'cigim,
YanıtlaSilDogum gununu kutlarim oncelikle.
Pasta ise bir harika, ellerine saglik, cok guzel olmus.
Sevgiler.
canikom doğum günün kutlu olsun sağlkılı mutlu huzurlu uzun bir hayat diliyorum sana...pastanda harika görünüyor elciklerine sağlık...sevgilerimle öpüyorum
YanıtlaSilPASTA MÜTHİŞ... EMİNİM TADIDA MÜTHİŞTİR... VE EMİNİMKİ ANINDA KAPIŞILMIŞTIR...
YanıtlaSilTEKRAR MUTLU YILLARA...
ELLERİNE SAĞLIK... SICACIK SEVGİLER...
Nice yaşlara Zehra'cığım!
YanıtlaSilÇilek mevsiminde doğmak da başka bir ayrıcalık değil mi ama?
Zehrammmm,
YanıtlaSilDoğum gününü geç de olsa kutlarım canımcım..Kusuruma bakma malum bu pasta işine daldıktan sonra, tüm vaktimi alan oğluma bir de pasta işi eklenince hiççç komşucuklarımı dolaşamaz yorum yazamaz oldum..Öpüyorum güzel yanaklarından..Bu çilekli pasta da öldürdü beni harikaaa :)
Kucak dolusu sevgiler canım