Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10.01.2008

Spiderman

4 yaşına basan bir oğlan, doğumgünü var ve Spiderman hastası... eh bu ipuçları beni aşağıda gördüğünüz pastaya yönlendirdi ve Adnan neredeyse pastasını kesmeden doğumgünü kutlaması yapacaktı.



İçeriği herzamanki gibi çikolatalı pandispanya+ çikolatalı buttercreme+ frambuaz üçlüsü idi.Pandispanya için daha önce tarifini verdiğim sevgili Pastacı Burcu'nun pandispanyasını kullandım. Ama boyutu büyük olduğu için 2 ölçü kullandım. İç krema olarak çok lezzetli bulduğum ve asla yerken yağ tadını almadığınız bir buttercreme kullandım.

Tarifi şöyle:
  • 400 ml.süt
  • 1 paket çikolatalı puding
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
  • 100 gr. Çikolata
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • 150- 200 gr.pudra şekeri
  • 200 gr. tereyağ
  • 100 gr. margarin

Pudingi üzerinde yazan süt miktarından 100 ml.eksilterek ,toz karışıma kakao katarak pişiriyorsunuz. Ocaktan alıp parçalanmış Çikolata' yı katıp erimesini sağlıyorsunuz .Eridikten sonra soğumaya bırakıyorsunuz. Oda sıcaklığına geldiğinde; önce pudra şekeri ile oda sıcaklığındaki tereyağ ve margarini ekleyerek mixerle çırpıyorsunuz.Daha sonra soğumuş olan pudingi ekliyor ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyorsunuz.Kremanız hazırdır. İstediğiniz şekilde pastalarınızda kullanıyorsunuz.

19 yorum:

  1. merhaba zehra, pasta harika olmuş. doğum günü olan oğlan :-) senin mi anlayamadım eğer öyleyse ona sağlıklı uzun bir ömür dilerim. ahh bi de ben yapabilsem böyle güzel pastalar...

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. Yok Seçilciğim,

    Benim oğlum değil, siparişi veren kişinin oğlu, ama yine de çok incesin,teşekkürler.
    Sende yaparsın böyle pastalar hiç merak etme,soruların olursa şeker hamuru ile ilgili, herzaman burdayım.

    Zehra

    YanıtlaSil
  4. merhaba Zehra, pastan harika görünüyor, ellerine sağlık... benim ufaklık da ister böyle bir pasta ama nerde...bir de ben pek şeker hamuru da tercih etmediğimden kremayla da olur mu bilmiyorum, denemek lazım...
    sayfan yeni sanırım, hayırlı olsun, çok güzel bir siteye benziyor, paylaşımlarının uzun yıllar devam etmesi dileğiyle...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ZEHRACIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK. SPİDERMAN DE ÇOK BAŞARILI OLMUŞ. SEVGİLERİMLE.....

    YanıtlaSil
  6. Blogunuz hayırlı olsun.Herşey çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Zehra'cım,
    Harika olmuş, ellerine sağlık:))
    Böyle güzel pastaların maalesef kesilememe riski oluyor:)Ben de yaşadım buna benzer birşey. En son arabayı üzerinden alıp d. günü çocuğuna verdik de herkes paata yiyebildi:))

    Sevgiler......

    YanıtlaSil
  8. Harika olmus Zehracim,cok güzel.Üzerindeki resime cocuklar ne kadar cok sevinir.Böyle görünce ne kadar cok üzülüyorum seker hamurunun burda olmamasina.Ellerine saglik canim süper olmus.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Zehra Hanım,

    Dengede Reiki (http://dengede-reiki.blogspot.com/) icin yorumlarınıza, görüşlerinize teşekkür ederiz. Sevgili Brajabanita size uzunca bir cevap yazdı, göndermek istedi, bu nedenle e-mail adresinize ulaşmaya çalışırken blogunuza ulaştım ve çok hoş bir sürprizle karşılaştım... Zaman zaman yazdığım yazılarımın içinden çıkarıp sürekli kullandığım, yaşam düsturum halina gelen ve tüm arkadaşlarımın da benimseyerek kullandığı bir sözümü blogunuzun başlığında görmekten çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim :))

    Buarada blogunuzun keyifli bir takipçisi olacağımı sanıyorum ve kendi listeme de eklemekten zevk duyacağım.

    Ben de ziyaretinizden mutluluk duyarım http://nilambara.blogspot.com/

    Sevgilerimle,
    Nilambara

    YanıtlaSil
  10. Zehra Hanım, bir de lütfen e-mail adresinizi Sevgili Brajabanita'ya şu adresten iletebilirseniz lütfen: brajabanitavezeynep@gmail.com

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Zehra ellerine sağlık.Süper olmuş.Ben 1 kez şeker hamurlu pasta yaptım.Sanırım benim problemim içinin kekini yapmakta.Onu yaptıktan sonra gerisi zevkli geliyor.Tekrar ellerine sağlık..
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Teşekkürler Serpil...

    Aslında keki kolay,benim tariflerden deneyebilirsin.önemli olan 1 gece önceden kremalayıp buzdolabında veya balkonda bekletmen.İyice donduğunda kaplaman çok daha kolay olur.Soruların olursa seve seve yardımcı olurum.

    Zehra

    YanıtlaSil
  13. Zehra'cığım,
    Yemeklerde zeytinyağı kullanmaya cesaretim yok demişsin ya, neden? Oysa en güzel, en sağlıklı yağ zeytinyağıdır. Tek başına alışkın değil evdekiler dersen de yavaş yavaş, karıştırarak zeytinyağına geç derim. Tabii tercih senin ama inan diğer yağların hiç biri zeytinyağının yanına yaklaşamaz...

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Tijen'e katılıyorum, uzun yıllardır mutfağımızdan çıkan yemeklerin tümü (pilav dahil) sadece zeytinyağı ile pişiyor ve lezzet biryana, inanılmaz hafif ve kolay hazmedilir yemeklere dönüşüyorlar zeytinyağı ile...

    Buarada, sevgili Zehra pastalarının herbiri birbirinden güzel sanat eseri, ellerine sağlık... doğumgünüm yakın ama ne yazık ki biz çok uzağız, keşke yakın olsaydık... :)))

    YanıtlaSil
  15. Zehra'cım,
    Nasıl bir maharet böyle,ellerin dert görmesin..Spiderrrrman erkek çocukların idolü belliki :)) Benim yeğenimde (Nilay'ın oğlu) bir spiderrrmeeen fanatiği..

    Tekrar ellerine sağlık,
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  16. Merhaba Zehra mailini simdi gordum, sitenide simdi gordum cok memnun oldum. Basarilarinin devamini dilerim, Izmirli olmak bir ayricaliktir derler :-) Izmiri sevdigine sevindim. Bende boyoz'u cok ozluyorum.. Bir gun tarifini uygulamak istiyorum tarifi var fakat ayni lezzet olmayacak diye uygulamaya tereddutleniyorum. Gorusmek uzere kendinize iyi bakiniz..

    YanıtlaSil
  17. Çok güzel bir pasta. Benim oğlum da bayılır örümcek adama. Ellerinize sağlık. İyi geceler.

    YanıtlaSil
  18. merhaba
    ben ilk kez şeker hamuru ıle pasta denıcem;) 3 gun sonra eşimin dogum günü.oda örümcek adamı cok sevıyor. sürpriz için bu pastayı denemek istiyorum ama örümcek adamı nasıl yapıyorsunuz acaba. yardımcı olursanız cok sevınırım.ilk kez denıcem,çok heyecanlıyım;) tesekkur ederım şimdiden

    YanıtlaSil
  19. normal ebatlarda bir yaş pasta için yarım ölçü mü uygulamamız gerekiyor kremayı.Pastanın Dışını da aynı kremayla kaplayabilirmiyiz.teşekkürler.sevilay

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın