Lavantalı - Kuru İncirli - Pirinçli Tart
Hamuru:
- 150 gr.Un
- 1/2 tatlı kaşığı Kabartma Tozu
- 75 gr. Tozşeker
- 1 tutam tuz
- 1 Yumurta
- 75 gr. Tereyağ veya Margarin
İç Dolgusu:
- 150 gr.Pirinç
- 750 ml. Süt
- 2 yumurta
- 50 gr. Tereyağ veya Margarin
- 30 gr. Tozşeker
- 2 çorba kaşığı Lavanta Balı
- 1 çorba kaşığı kurutulmuş Lavanta Çiçeği ( Hazır satılan çay çiçeği de olabilir)
- 200 gr. kuru incir
İncirleri 4' e bölüp akşamdan ıslatın veya aynı gün kullanacaksanız kaynatın. İyice şiştiklerinde suyunu süzün ve bir kenara alın. Sütü Lavanta çiçekleri ile kaynatın,süzün ve yıkanmış pirinci ilave edin.Bir taşım kaynatıp altını kısın, Lavanta Balını ilave edin ve çok kısık ateşte yaklaşık 40 dk. demlemeye bırakın. Diğer tarafta hamur malzemelerini bir kapta yoğurun ve kurabiye hamuru kıvamında bir hamur elde edin.Eğer hamur çok yumşarsa 5-10 dkç buzdolabında bekletin.Yuvarlak kelepçeli kalıbınızı kelepçesini takmadan yağlayın. Hamurun 2/3 'ünü merdane yardımı ile kalıbın boyutunda açın ve kelepçeye yerleştirin. Çatalla bikaç yerinden deldikten sonra önceden ısıtılmış orta hararetli fırında 10 dk. ön pişirme yapın. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta yumurta beyazlarını ayırın ve kşpük haline getirin. Yumurta sarılarını şeker ve yağ ile krema haline gelene kadar çırpın. Ilınmış sütlü pirince ilave edin.En son yumurta beyazlarını da ilave edin. Kalan hamuru parmak kalınlığında uzun bir şerit haline getirin ve pişen hamurun kenarına yerleştirin. Parmaklarınız yardımı ile yaklaşık 3 cm. kadar bir kenar oluşturun. İncirleri hamurun üzerine dizin.Pirinç karışımını da güzelce tüm kalıbın içine doldurun. Önceden ısıtılmış fırında (daha düşük ayar olmalı) 20-25 dk. pişirin.Sonra fırınınızın üst ızgara kısmını açıp tartın üzerinin kızarmasını sağlayın. Soğutup aryu ederseniz üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz.
D A V E T I Y E
YanıtlaSilMerhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.
Aynur Yaren
www.ayyachat.blogspot.com
cok degısık bır tarıf lavanta denemedım emınım nefıstır. ellerınıze saglık ıyı haftalar..
YanıtlaSilçok güzel görünüyor,aynı zamanda da enteresan bir tarif. Hemen lavanta balı siparişi vermem lazım:)) ellerine sağlık..
YanıtlaSilSevgiler...
Ellerinize sağlık,nefis görünüyor...
YanıtlaSilSevgiler
Bahriye
Fotoğraflar çok profesyonel çekilmiş, Tebrik ederim Zehra'cığım, Ellerine sağlık şefim.
YanıtlaSilZehracığım walla bayıldım hem resimlere hem yaratıcılığına..Tebrik ederim hayatım.Öpüyorum sevgiler
YanıtlaSilzehra oldukça değişik bir tarif olmuş lavantanın lezzetini merak ettim vallahi ellerine sağlık hoşçakal
YanıtlaSilBeni ziyaret eden tüm lezzet dostlarim ;
YanıtlaSilTeşşekkürler ediyorum, sevgiyle kalin
Zehra
selam
YanıtlaSilharika bir tarif olmus bu gördügüm ikici lavantali tarif daha önce hic lavantali tarif görmemistim ellerine saglik sevgiler
Lavanta Balını ilk defa duyuyorum ve acil bulmaliyim cok merak ettım.Ayrıca deneme degil cok özel bir çesni olmus.
YanıtlaSilSevgili Nihancığım...
YanıtlaSilİnan Lavanta Bal'ını bende ilk kez aldım. Lavanta ile ilgili alternatif ararken buldum.Ama çiçeğini kullandığında daha fazla aroma elde ediyorsun.
Sevgiler
zehra
Zehra'cım,
YanıtlaSilAyın Şefi tarifleri içinde en beğendiğim tariflerden biri de seninkiydi..Sayfan, tariflerin, resimlerin hepsi çok güzel..
Seni linklerime kaptım bacım..
Sevgiler
Ne hoş, ne şık bir tarif olmuş.
YanıtlaSilellerinize sağlık.
sıcacık sevgiler.
www.misssgibi.com
Bence harika olmuş. En güzeli dostların, komşuların kendi yaratılarını sunmaları. Afiyetle yemişsinizdir herhalde Zehra!
YanıtlaSilSevgili Zehra,
YanıtlaSilLavanta ve incir, çok değişik ve harika bir tarif. Ellerine sağlık.
Sevgilerimle.