MALZEMELER:
- 2 çay bardağı irmik
- 2 çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay bardağı yoğurt
- 125 gr margarin
- 5 su bardağı un (yinede kendiniz ayarlayın)
- 1'er pkt kabartma tozu ve vanilya
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- bir kaç damla limon suyu
Margarin, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya ve irmiği güzelce karıştırın.Kaşıkla azar azar un ilave edin, aynı zamanda hamuru karıştırın.
Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin. Hamuru 5 dakika dinlendirin.Hamurdan istediğiniz büyüklükte parçalar kopartarak merdane ile incecik açın.Çaydanlık kapağı ile daireler kesin
Karşılıklı kenarlarından 4 çizik atın.Çiziklerin ortasına istediğiniz kadar ceviz koyun.Her çentiği dairenin ortasına doğru gül yaprağı gibi kapatarak kenarlardan hafif bastırın.Yağlı tepsiye dizdiğiniz gülleri 180 dereceli fırında iyice kızarana kadar pişirin.Pişmesine yakın şerbetini hazırlamaya başlayın.
Su ve şekeri kaynayana kadar ocakta tutun ve kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika kısık ateşte pişirip ocaktan alın. Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün. Şerbetini çekene kadar dinlendirip toz fıstıkla süsleyerek servis edin.
Tatlı harika görünüyor. Ellerine sağlık. Blogunda çok güzelmiş. Linklerin arasında yer almak isterim. Hoşçakal.
YanıtlaSilşerbetli tatlıları pek sevmem ama bu bir harika
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgilerr
Zehracığım,
YanıtlaSilYeniyim diyorsun ama maşallah pek güzel tariflerin pek şık sunumların var..Ellerine sağlık hayatım..öpüyorum sevgiler
ps:dostlarıma eklendin bile :)
*Busem, tesekkür ediyorum ziyaretin icin, tabiki takiptekiler arasindasin...
YanıtlaSil* Yesimcigim, bende sevmem ama görüntü cok hosuma gitti benim de...
* Nilaycigim, iade-i ziyaretin icin tesekkür ediyorum...
Bundan sonra takiptesiniz lezzet dostlarim
ellerine sağlık zehra çok güzel olmuş sevgilerimle bay
YanıtlaSilTatlı çok güzel görünüyor ellerine sağlık Zehra'cığım. Senin çay ısıtıcı burdan mı aldın diye soracaktım. Sevgiler...
YanıtlaSilzeynepcigim..
YanıtlaSilBen burada yani almanya´dan aldim... ama sanirim Mudo´da veya pabetland gibi yerlerde bulunur.Artik TR´de hersey var...
Sevgiler
zehra
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilBu nasıl lezzetli bir görüntüdür, bayıldım, ellerine sağlık Zehracığım.
YanıtlaSilAyrıca sayfadaki diğer tarifler ve fotoğraflarda gösterdiğin özenli sunum için de seni çok tebrik ediyorum.
Sevgiler,
Tatlı nefis. Mutlu yıllar demek için uğramıştım. Sevgiler...
YanıtlaSilEvet evet, hiç birimiz sevgisiz kalmayalım Zehra'cığım! Sevgiler...
YanıtlaSilTüm lezzet dostlarima sonsuz tesekkürler...Henüz 1 ay oldu acali bu blogu ama iyiki acmisim..iyi ki varsiniz...
YanıtlaSilZehra
Zehra'cigim,
YanıtlaSilgoruntu cok hos, serbetli tatlilarla basim hos degil ama o kadar duzgun, guzel bir goruntusu var ki, hani olsa tadina baksam dedim:)
sevgiler
Zehra'cığım,
YanıtlaSilEllerine sağlık, çok hoş bir sayfa hazırlamışsın kendine. Sakın acemiyim falan deme bence:))
Sevgiler.....
Not:Sevdiğim dostlarıma ekliyorum seni canım.
İyi ki gelmişsin de tanımışım seni Zehra :)
YanıtlaSilNe cici şeyler var sayfalarında :)
Gerçi ne yalan söyleyeyim ben şeker hamurlu pastaları sevemedim bir türlü. Görüntü pasta olarak değerlendirmezsem çok güzel; ama ne bileyim işte... Pasta gibi bakamıyorum onlara :)
Fakat o pembe beyaz şekerli kalp kurabiyelere bayılıyorummmmm :)))
Ellerine sağlık...
Sevgiler..
İçtenlikle..
tatlı ve şurup ikisi de sıcak mı olacak acaba ,
YanıtlaSil