İçeriği herzamanki gibi çikolatalı pandispanya+ çikolatalı buttercreme+ frambuaz üçlüsü idi.Pandispanya için daha önce tarifini verdiğim sevgili Pastacı Burcu'nun pandispanyasını kullandım. Ama boyutu büyük olduğu için 2 ölçü kullandım. İç krema olarak çok lezzetli bulduğum ve asla yerken yağ tadını almadığınız bir buttercreme kullandım.
Tarifi şöyle:
- 400 ml.süt
- 1 paket çikolatalı puding
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 100 gr. Çikolata
- 1 çorba kaşığı kakao
- 150- 200 gr.pudra şekeri
- 200 gr. tereyağ
- 100 gr. margarin
Pudingi üzerinde yazan süt miktarından 100 ml.eksilterek ,toz karışıma kakao katarak pişiriyorsunuz. Ocaktan alıp parçalanmış Çikolata' yı katıp erimesini sağlıyorsunuz .Eridikten sonra soğumaya bırakıyorsunuz. Oda sıcaklığına geldiğinde; önce pudra şekeri ile oda sıcaklığındaki tereyağ ve margarini ekleyerek mixerle çırpıyorsunuz.Daha sonra soğumuş olan pudingi ekliyor ve pürüzsüz hale gelene kadar çırpıyorsunuz.Kremanız hazırdır. İstediğiniz şekilde pastalarınızda kullanıyorsunuz.
merhaba zehra, pasta harika olmuş. doğum günü olan oğlan :-) senin mi anlayamadım eğer öyleyse ona sağlıklı uzun bir ömür dilerim. ahh bi de ben yapabilsem böyle güzel pastalar...
YanıtlaSilBu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSilYok Seçilciğim,
YanıtlaSilBenim oğlum değil, siparişi veren kişinin oğlu, ama yine de çok incesin,teşekkürler.
Sende yaparsın böyle pastalar hiç merak etme,soruların olursa şeker hamuru ile ilgili, herzaman burdayım.
Zehra
merhaba Zehra, pastan harika görünüyor, ellerine sağlık... benim ufaklık da ister böyle bir pasta ama nerde...bir de ben pek şeker hamuru da tercih etmediğimden kremayla da olur mu bilmiyorum, denemek lazım...
YanıtlaSilsayfan yeni sanırım, hayırlı olsun, çok güzel bir siteye benziyor, paylaşımlarının uzun yıllar devam etmesi dileğiyle...
sevgiler...
ZEHRACIM ÇOK GÜZEL OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK. SPİDERMAN DE ÇOK BAŞARILI OLMUŞ. SEVGİLERİMLE.....
YanıtlaSilBlogunuz hayırlı olsun.Herşey çok güzel görünüyor,ellerinize sağlık...
YanıtlaSilZehra'cım,
YanıtlaSilHarika olmuş, ellerine sağlık:))
Böyle güzel pastaların maalesef kesilememe riski oluyor:)Ben de yaşadım buna benzer birşey. En son arabayı üzerinden alıp d. günü çocuğuna verdik de herkes paata yiyebildi:))
Sevgiler......
Harika olmus Zehracim,cok güzel.Üzerindeki resime cocuklar ne kadar cok sevinir.Böyle görünce ne kadar cok üzülüyorum seker hamurunun burda olmamasina.Ellerine saglik canim süper olmus.
YanıtlaSilSevgili Zehra Hanım,
YanıtlaSilDengede Reiki (http://dengede-reiki.blogspot.com/) icin yorumlarınıza, görüşlerinize teşekkür ederiz. Sevgili Brajabanita size uzunca bir cevap yazdı, göndermek istedi, bu nedenle e-mail adresinize ulaşmaya çalışırken blogunuza ulaştım ve çok hoş bir sürprizle karşılaştım... Zaman zaman yazdığım yazılarımın içinden çıkarıp sürekli kullandığım, yaşam düsturum halina gelen ve tüm arkadaşlarımın da benimseyerek kullandığı bir sözümü blogunuzun başlığında görmekten çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim :))
Buarada blogunuzun keyifli bir takipçisi olacağımı sanıyorum ve kendi listeme de eklemekten zevk duyacağım.
Ben de ziyaretinizden mutluluk duyarım http://nilambara.blogspot.com/
Sevgilerimle,
Nilambara
Zehra Hanım, bir de lütfen e-mail adresinizi Sevgili Brajabanita'ya şu adresten iletebilirseniz lütfen: brajabanitavezeynep@gmail.com
YanıtlaSilSevgili Zehra ellerine sağlık.Süper olmuş.Ben 1 kez şeker hamurlu pasta yaptım.Sanırım benim problemim içinin kekini yapmakta.Onu yaptıktan sonra gerisi zevkli geliyor.Tekrar ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevgiler...
Teşekkürler Serpil...
YanıtlaSilAslında keki kolay,benim tariflerden deneyebilirsin.önemli olan 1 gece önceden kremalayıp buzdolabında veya balkonda bekletmen.İyice donduğunda kaplaman çok daha kolay olur.Soruların olursa seve seve yardımcı olurum.
Zehra
Zehra'cığım,
YanıtlaSilYemeklerde zeytinyağı kullanmaya cesaretim yok demişsin ya, neden? Oysa en güzel, en sağlıklı yağ zeytinyağıdır. Tek başına alışkın değil evdekiler dersen de yavaş yavaş, karıştırarak zeytinyağına geç derim. Tabii tercih senin ama inan diğer yağların hiç biri zeytinyağının yanına yaklaşamaz...
Sevgili Tijen'e katılıyorum, uzun yıllardır mutfağımızdan çıkan yemeklerin tümü (pilav dahil) sadece zeytinyağı ile pişiyor ve lezzet biryana, inanılmaz hafif ve kolay hazmedilir yemeklere dönüşüyorlar zeytinyağı ile...
YanıtlaSilBuarada, sevgili Zehra pastalarının herbiri birbirinden güzel sanat eseri, ellerine sağlık... doğumgünüm yakın ama ne yazık ki biz çok uzağız, keşke yakın olsaydık... :)))
Zehra'cım,
YanıtlaSilNasıl bir maharet böyle,ellerin dert görmesin..Spiderrrrman erkek çocukların idolü belliki :)) Benim yeğenimde (Nilay'ın oğlu) bir spiderrrmeeen fanatiği..
Tekrar ellerine sağlık,
Sevgiler,
Merhaba Zehra mailini simdi gordum, sitenide simdi gordum cok memnun oldum. Basarilarinin devamini dilerim, Izmirli olmak bir ayricaliktir derler :-) Izmiri sevdigine sevindim. Bende boyoz'u cok ozluyorum.. Bir gun tarifini uygulamak istiyorum tarifi var fakat ayni lezzet olmayacak diye uygulamaya tereddutleniyorum. Gorusmek uzere kendinize iyi bakiniz..
YanıtlaSilÇok güzel bir pasta. Benim oğlum da bayılır örümcek adama. Ellerinize sağlık. İyi geceler.
YanıtlaSilmerhaba
YanıtlaSilben ilk kez şeker hamuru ıle pasta denıcem;) 3 gun sonra eşimin dogum günü.oda örümcek adamı cok sevıyor. sürpriz için bu pastayı denemek istiyorum ama örümcek adamı nasıl yapıyorsunuz acaba. yardımcı olursanız cok sevınırım.ilk kez denıcem,çok heyecanlıyım;) tesekkur ederım şimdiden
normal ebatlarda bir yaş pasta için yarım ölçü mü uygulamamız gerekiyor kremayı.Pastanın Dışını da aynı kremayla kaplayabilirmiyiz.teşekkürler.sevilay
YanıtlaSil