Bayram için çok planlarım vardı yayınlanmak üzere. Ama yaşadığımız acı dolu günlerde ne yazık ki içimden gelmedi. Ama yine yeniden devam diyerek Bayrama girelim dedim...
Bu tatlı' nin tarifini sevgili Aylin' den aldim. Arşivimde olması açısından aynen kayda geçiyorum.
Uygularken Hindistancevizi koymadım.
Malzemeler :1 paket margarin,(oda sıcaklığında ben genelde tereyağ kullanıyorum)
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
2 yumurta
4 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
yarım limonun suyu
1 paket yumuşak tereyağ, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin. (unu her zamanki gibi azar azar ekleyin.)
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbeti için 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin. Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Şerbeti için 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 3 dakika bekletin. 3 dakika sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Aslında tarifte tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis zamanına kadar şerbetini iyice çekmesini sağlayın diyor ama ben o şekilde tatlıyı çok hamurumsu bulduğum için üzerini kapatmıyorum.
sevgili zehra cok seker bir sekerpare olmus bu nasil lezzetli gorunuyor.ellerine saglik.sevgilerle.iyi bayramlar simdiden.
YanıtlaSiloy oy oyyy en sevdiğim tatlılardan biridir şekerpare... Nefis görünüyor, belki annemle yarın yaparız bile biz bunu:) Çok sağol..
YanıtlaSilVe iyi bayramlar....
Ellerine sağlık canım,çook güzel olmuşlar..
YanıtlaSilAfiyet şifa olsun..
Hayırlı bayramlar diliyorum..
Sevgilerimle..
Cok severim,bayilrim sekerpareye,ellerinize saglik,simdiden iyi bayramlar diliyorum,sevgiler size...
YanıtlaSilEn sevdiğim şerbetli tatlıdır. Hatta tek yediğim şerbetli tatlıdır. Ellerine sağlık canım;) Hayırlı bayramlar . sevgiler
YanıtlaSilZehrammm, ellerine saglik, bilirsin ilece bayiliriz sekerpareye... Hadi bayramda beraber yiyelim.....::))
YanıtlaSilSevgilerimle, öpüyorum...
ÇOK LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNİZE SAĞLIK HAYIRLI BAYRAMLAR.
YanıtlaSilellerine sağlık cicim nefis görünüyor çatalı uzanıp alasım geldi:))afiyetle
YanıtlaSiliyi bayramlar
eline sağlık olsun
YanıtlaSilresme dalıp yiyesim geldi :D
Ellerinize saglik. Benim de favorimdir sekerpare. Iki once yaptim ve bugun bitti iki tepsi:)
YanıtlaSilSevgiler
Canim sanada iyi hayirli bayramlar .Seker paren cok güzel görünüyor ellerine saglik sevgiler öptüm.
YanıtlaSilennn sevdiğim tatlıdır nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSiliyi bayramlar dilerim arkadaşım
Ellerine saglik Zehracim, tatlin c ok lezzetli görünüyor. Seker tadinda bir bayram diliyorum.
YanıtlaSilSevgiler
tarifi denedim cok guzel oldu paylasim icin tesekkurler
YanıtlaSil