Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

7.07.2011

BABY SHOWER

Siz bu pastaya bakarken arkadaşımın kızı Yaren dünyaya geldi bile... İçini kahve kremalı ve kakaolu pandispanya olarak yaptım.


Bir önceki yayındaki Hello Kitty pastamin tarifini kısaca yazmak istedim...sağolsun beğenen ve isteyen arkadaşlarıma bilgi vermek istedim...

Pandispanyası kakaolu pandispanya

Ara kat kreması tarifi :

2 x paket crem ole (vanilyalı)
4 x 200 ml. sıvı krema (sahne) 
2 kutu ekşi krema (schmand)

Kırmızı tart jölesi
Çilek

Üzerini kaplamaya : 2 ğaket Başak marka kremşanti
  • Ara krema malzemelerinin hepsini kariştirin. Nefis bir krema oluyor.
  • Pandispanyaları çilekli süt ile ıslatın. Bir kat krema sürün. 
  • Çilekleri blenderdan geçirin. 
  • Tart jölesini üzerindeki tarife göre hazirlayin ve çilekleri de katın. 
  • Kremanın üzerine bir kat dökün. Biraz donmasını sağlayın. Sonra ince bir kat krema daha sürün. İki katı da bu şekilde katlandırın. 
  • Pastanın dış kaplaması için kremşantiyi hazırlayın ve arzu ettiğiniz şekilde süsleyin.
En üstü için şeker hamurunu pastanın boyutunda yuvarlak kestim. Üzerini süsledim ve 1 gece beklettim. Ertesi gün servisten 1-2 saat önceden pastanın üzerine yerleştirdim ve kenarlarını kremşanti ile süsledim.

15 yorum:

  1. Ne büyük zevk böyle bir güzelliği ortaya çıkartmak kimbillir... Bayıldım pastaya..

    YanıtlaSil
  2. Zehracigim, pastaya bayildim, hele de arka fonun pasta ile uyumu harika... Ellerine saglik arkadasim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  3. Zehracım elleine sağlık..Üzerindeki coçuk arabası cok hoş olmus...
    Tr den selam ve sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Nohutcugum...sorma o keyif bambaska...tesekkürler

    Filizim tesekkür ederim arkadasim...detaylarla ugrasmayi severim biliyorsun :)))

    Serapcigim...canim arkadasim...bizden de kocaman sevgiler TR´ye...Annemize,babamiza hürmetler....

    YanıtlaSil
  5. Zehracım seninle damak zevklerimiz de benziyor :)bende uzun süredir cremole ve kremanın uyumuna bayılıyorum.geçen hafta yeğenimin diş buğdayı pastasına da sadece krema ve kremşanti birleştirdim.Muzla birlikte gayet hafif oldu :)Keşke Türkiye de olsan da uzun uzun konuşsak..öpüyorum

    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  6. merhaba zehracim,

    bu ne cici bir pasta yine böyle :) renklerin uyumumu desem, pastanin zarifligimi.. hersey müthis görünüyor! yine harikasin yine cok profesyonel..

    Rabbim yavrucagi anali babali büyütsün hayirli bir ömür nasip etsin insallah..

    sicacik sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Ne kadar zarif bir pasta olmuş. Yalnız aklıma bir şey takıldı, kremşanti şekerhamurunun altında olmaz diyorlar. Erime yaparmış. Bir de bekletme işini nerde yaptınız, oda sıcaklıgında mı buzdolabında mı? Sevgilerle.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba sevgili Özlem.... haklisin, seker hamurunun altina kremsanti olmaz deniyor ama 1-2 pastada ben deniyorum...simdiye kadar erime olmadi. Tabii sürec te önemli.Servisten 2 saat kadar önce koydum pastanin üzerine ve hemen kenarlarini süsledim. Jöleli katmani buzdolabinda beklettim...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  9. Hasretcigim...cok tesekkürler canim...sevgiler

    zehra

    YanıtlaSil
  10. Renkler nasıl da güzel olmuş. Çok beğendim. Bu arada pesto soslu tavuk için hazır pesto sos kullanılabilir tabiki.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Adaşım çok güzel bir pasta bu! bende münster gibi fonla uyumuna bayıldım.Ama bebek arabasıda harika durmuş!
    eline emeğine sağlık canım

    YanıtlaSil
  12. Şahane, harika, muhteşem:)

    YanıtlaSil
  13. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  14. Elerinze Saglik hepsi birbirinden güzel. Seker Hamurunun Tarifini alabilirmiyiz? Cok Tesekürler

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın