Ne zamandır aklımda olan ve henüz denemeye fırsat bulamadığım, sevgili Filiz' in Revanisini sonunda denedim. İyiki de denemişim...pek bir hafif...pek bir leziz.... sadece üzeri için değişiklik yaptım. Limonun Revani' ye çok yakıştığını düşünerek yoğurtlu limonlu bir krema yaptım süslemesi için....
REVANİ için malzemeler :
1,5 kahve fincanı (Türk kahvesi) Un
1,5 kahve fincanı İrmik
1,5 çorba kaşığı tereyağ
5 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker
ŞERBETİ için :
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılış aşamaları :
- Tereyağını eritip bir kenarda bekletin.
- Yumurtaların beyazını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın.
- Başka bir tarafta yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpın ,tereyağını ekleyin.Sonra un- irmik karışımını ekleyin,bu aşamada tahta kaşıla karıştırın ve yumurta aklarını ekleyin.
- Yağlanmış,unlanmış bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk. sonra ısıyı 170 dereceye düşürüp yaklaşık 25-30 dk.pişirin. Bu aşamada kürdan testi yapmak en doğrusu...
- Revani fırında pişerken şerbetini kaynamaya koyun.
- Fırından çıkan Revaniyi kısa bir sğre dinlendirin...kaynar hali geçince sıcak şerbeti üzerine dökün...
Burada benim tecrübemden edindiğim bir dip not ,bir daha ki sefere şerbeti biraz daha bol yapmam gerektiğini düşünüyorum. Biraz kuru geldi...
Üzerine de limon kreması yaptım...
LİMONLU KREMA:
200 ml. sıvı krema (sahne)
250 gr. Quark ( süzme yoğurt)
1 paket Quark Fein- limon aromalı
Tüm malzemeyi karıştırıp arzu ettiğiniz şekilde tatlıyı süsleyebilirsiniz...Quark Fein sanırım TR' de yok...onun yerine limonlu krem ole kullanabilrsiniz diye düşünüyorum...
Tarifin orjinali için TIK !
Iki gün önce de sevgili Cahide'nin sayfasını dolaşırken pratik kandil simidi tarifini görünce, bugünde deneme fırsatı da hazır doğmuşken hemen uygulandı...gerçekten TR' deki kandil simitlerini aratmadı....
PRATİK KANDİL SİMİDİ
Malzemeler için:
1 yumurta sarısı
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında yumşamış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Türk kahve fincanının çeyreği sirke
1 yemek kaşığı tozşeker
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çaybardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep
1 çay kaşığı Tuz.
Üzerine
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Bol Susam-çörekotu
Yapılışı
- Tereyağ ve şekeri karıştırın
- Yumurta sarısını tereyağına yedirin
- Un hariç, diğer malzemeleri de ilave ederek yoğurun
- Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin ve yumuşak ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edin
- Hamurunuzun üzerine streç film örterek 15dk. buzdolabında dinlendirin
- 1. çukur bir tabağa, yumurta akı ve pekmezi çatalla çırpın
- 2. çukur tabağa, susam çörek otunu karıştırın
- Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmak kalınlığında uzun şeritler hazırlayın
- Şeritlerden 5 parmak eninde (avucunuzun eninde) şeritler kesin, halka yapıp uçlarını birleştirin
- Hazırladığınız halkaları ister altlı üstlü, ister tek tarafını, önce yumurtalı sosa, sonra susam karışımına batırın
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1er parmak aralıklarla dizin
- 170 Derece/340F fırında 15 dk. pişirin. (çok fazla kızartırsanız biraz sert ve kuru olacağı için, gevrekliği ağızda dağılan bir kıvam olmaz.)
Buradan payalaşımları için sevgili Filiz' e ve Cahide'ye tekrar teşekkür ederim..
Çok nefis bi görüntü.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgilerimle;
Canim seninde kandilin kutlu olsun....AMIN....
YanıtlaSilBir yayinda iki tarif ve Filizin su meshur revanisi....
Ama arkadasim cokta güzel olmus yani...Üzerindeki lezzetli beyazlarla farkli bir süsleme...Yani pastaci elinden gectigi belli oluyor
ah ah sanki limonlu creme ole var mı:( puf..
YanıtlaSilçok nefis görünüyorlar canım, ellerine sağlık.
dualarına amin diyorum, hayırlı ve bereketli kandillir ve üç aylar..
ellerıne sağlık ne güzel süslenmiş bu tatlı,ellerınıze sağlık
YanıtlaSilhayırlı akşamlar canım kandil simitleri ve tatlın çok nefis ellerine sağlık
YanıtlaSilgüzel günlerin bereketi feyzi üzerinize olsun canım daha nice kandillere
Ellerine saglik Zehra'cigim,harika bir tatli olmus, harika.
YanıtlaSilBen de kutluyorum kandilini, nicelerine sasglikla...
ikiside harika görünüyor ellerine sağlık hayırlı kandiller....
YanıtlaSilaminn canım hayırlı kandiller hepimize
YanıtlaSilRabbim dualarımızı kabul eylesin.
Tarifler denenecekler listesine alındı.
Sana da hayirli kandiller. Kandil simiti cok guzel gorunuyor. Keske usenmesem de yapiversem simdi. Bir onceki posttaki dogum gunu pastan da harika olmus bu arada. Ellerine saglik. Sevgiler...
YanıtlaSilellerine sağlık arkadaşım her ikiside pek nefis görünüyor
YanıtlaSilkandilin mübarek olsun
çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı kandiller.
YanıtlaSilseninde kandilin hayirli olsun canim...kandil simitlerden aldim bir iki tane...;-))
YanıtlaSilellerine saglik canim
Zehracigim, kandilin mubarek olsun. Ellerine saglik. Cok güzel tam kararinda görünüyor her ikisi de.
YanıtlaSilsağol canım sanada iyi kandiller ettiğim tüm duaların kabul olsun canım
YanıtlaSilrevaninin sunumu çok güzel olmuş ellerinize sağlık..
YanıtlaSilCanim arkadasim benim, senin de gecmis kandilini tüm kalbimle kutluyor, ellerine saglik diyorum... Öpüyorum en kocamanindan yanaklarindan...::))
YanıtlaSil