Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

2.06.2011

HAYIRLI KANDİLLER

Kandil sayesinde pasta dışı bir tarifle merhaba hepinize.... Öncelikle başta tüm İslam alemi  olmak üzere hepinizin kandili müübarek olsun. Allah hayırlısıyla Ramazan ayına girmeyi nasip etsin... 
revani
Ne zamandır aklımda olan ve henüz denemeye fırsat bulamadığım, sevgili Filiz' in Revanisini sonunda denedim. İyiki de denemişim...pek bir hafif...pek bir leziz.... sadece üzeri için değişiklik yaptım. Limonun Revani' ye çok yakıştığını düşünerek yoğurtlu limonlu bir krema yaptım süslemesi için....


REVANİ için malzemeler :


1,5 kahve fincanı (Türk kahvesi) Un
1,5 kahve fincanı İrmik
1,5 çorba kaşığı tereyağ 
5 yumurta
1/2 su bardağı tozşeker


ŞERBETİ için :


2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu


Yapılış aşamaları :
  1. Tereyağını eritip bir kenarda bekletin.
  2. Yumurtaların beyazını bir tutam tuz ile kar haline gelene kadar çırpın.
  3. Başka bir tarafta yumurta sarılarını şeker ile iyice çırpın ,tereyağını ekleyin.Sonra un- irmik karışımını ekleyin,bu aşamada tahta kaşıla karıştırın ve yumurta aklarını ekleyin.
  4. Yağlanmış,unlanmış bir borcama dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dk. sonra ısıyı 170 dereceye düşürüp yaklaşık 25-30 dk.pişirin. Bu aşamada kürdan testi yapmak en doğrusu...
  5. Revani fırında pişerken şerbetini kaynamaya koyun. 
  6. Fırından çıkan Revaniyi kısa bir sğre dinlendirin...kaynar hali geçince sıcak şerbeti üzerine dökün...
Burada benim tecrübemden edindiğim bir dip not ,bir daha ki sefere şerbeti biraz daha bol yapmam gerektiğini düşünüyorum. Biraz kuru geldi...

Üzerine de limon kreması yaptım...

LİMONLU KREMA:

200 ml. sıvı krema (sahne)
250 gr. Quark ( süzme yoğurt)
1 paket Quark Fein- limon aromalı 

Tüm malzemeyi karıştırıp arzu ettiğiniz şekilde tatlıyı süsleyebilirsiniz...Quark Fein sanırım TR' de yok...onun yerine limonlu krem ole kullanabilrsiniz diye düşünüyorum...

Tarifin orjinali için TIK !

kandilsimidi
Iki gün önce de sevgili Cahide'nin sayfasını dolaşırken pratik kandil simidi tarifini görünce, bugünde deneme fırsatı da hazır doğmuşken hemen uygulandı...gerçekten TR' deki kandil simitlerini aratmadı....
kandilsimidi1
PRATİK KANDİL SİMİDİ


Malzemeler için:


1 yumurta sarısı
200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında yumşamış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Türk kahve fincanının çeyreği sirke
1 yemek kaşığı tozşeker
1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 çaybardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tepeleme mahlep
1 çay kaşığı Tuz.


Üzerine
1 yumurta akı
1 tatlı kaşığı pekmez
Bol Susam-çörekotu


Yapılışı




  • Tereyağ ve şekeri karıştırın
  • Yumurta sarısını tereyağına yedirin
  • Un hariç, diğer malzemeleri de ilave ederek yoğurun
  • Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya devam edin ve yumuşak ama ele yapışmayan kıvamlı bir hamur elde edin
  • Hamurunuzun üzerine streç film örterek 15dk. buzdolabında dinlendirin
  • 1. çukur bir tabağa, yumurta akı ve pekmezi çatalla çırpın
  • 2. çukur tabağa, susam çörek otunu karıştırın
  • Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp parmak kalınlığında uzun şeritler hazırlayın
  • Şeritlerden 5 parmak eninde (avucunuzun eninde) şeritler kesin, halka yapıp uçlarını birleştirin
  • Hazırladığınız halkaları ister altlı üstlü, ister tek tarafını, önce yumurtalı sosa, sonra susam karışımına batırın
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1er parmak aralıklarla dizin
  • 170 Derece/340F fırında 15 dk. pişirin. (çok fazla kızartırsanız biraz sert ve kuru olacağı için, gevrekliği ağızda dağılan bir kıvam olmaz.)

Buradan payalaşımları için sevgili Filiz' e ve Cahide'ye tekrar teşekkür ederim..

16 yorum:

  1. Çok nefis bi görüntü.Ellerinize sağlık.


    Sevgilerimle;

    YanıtlaSil
  2. Canim seninde kandilin kutlu olsun....AMIN....

    Bir yayinda iki tarif ve Filizin su meshur revanisi....
    Ama arkadasim cokta güzel olmus yani...Üzerindeki lezzetli beyazlarla farkli bir süsleme...Yani pastaci elinden gectigi belli oluyor

    YanıtlaSil
  3. ah ah sanki limonlu creme ole var mı:( puf..

    çok nefis görünüyorlar canım, ellerine sağlık.

    dualarına amin diyorum, hayırlı ve bereketli kandillir ve üç aylar..

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık ne güzel süslenmiş bu tatlı,ellerınıze sağlık

    YanıtlaSil
  5. hayırlı akşamlar canım kandil simitleri ve tatlın çok nefis ellerine sağlık
    güzel günlerin bereketi feyzi üzerinize olsun canım daha nice kandillere

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik Zehra'cigim,harika bir tatli olmus, harika.
    Ben de kutluyorum kandilini, nicelerine sasglikla...

    YanıtlaSil
  7. ikiside harika görünüyor ellerine sağlık hayırlı kandiller....

    YanıtlaSil
  8. aminn canım hayırlı kandiller hepimize

    Rabbim dualarımızı kabul eylesin.

    Tarifler denenecekler listesine alındı.

    YanıtlaSil
  9. Sana da hayirli kandiller. Kandil simiti cok guzel gorunuyor. Keske usenmesem de yapiversem simdi. Bir onceki posttaki dogum gunu pastan da harika olmus bu arada. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. ellerine sağlık arkadaşım her ikiside pek nefis görünüyor
    kandilin mübarek olsun

    YanıtlaSil
  11. çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. hayırlı kandiller.

    YanıtlaSil
  12. seninde kandilin hayirli olsun canim...kandil simitlerden aldim bir iki tane...;-))
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  13. Zehracigim, kandilin mubarek olsun. Ellerine saglik. Cok güzel tam kararinda görünüyor her ikisi de.

    YanıtlaSil
  14. sağol canım sanada iyi kandiller ettiğim tüm duaların kabul olsun canım

    YanıtlaSil
  15. revaninin sunumu çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  16. Canim arkadasim benim, senin de gecmis kandilini tüm kalbimle kutluyor, ellerine saglik diyorum... Öpüyorum en kocamanindan yanaklarindan...::))

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın