Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

24.11.2010

DOĞUMGÜNÜ PASTASI

cano

Yine Bayram öncesi, haftasonu doğumgününü kutladığımız eltimin pastası. Kendisi marzipan' ı (badem ezmesi) çok sevdiğinden ve bende hiç denemediğimden ,bu kez pastayı marzipan ile kaplamayı denedim. Ama yine de şeker hamurunun yerini tutmadı. Sadece ieker hamurundan daha lezzetliydi...hatta gülleri bilr yendi.

İçeriği çikolatalı pandispanya + çikolatalı buttercreme ve kavrulmuş fısıtıtan oluştu.

24 yorum:

  1. Canım muhteşem bir pasta olmuş elle
    rine,emeğine sağlık öpüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Zehra'cığım,
    Güzel dileklerin için çok teşekkür ediyorum. Ellerin dert görmesin güzel pastan için. Bir gün gelirsem bana da yap bir pasta olur mu?

    YanıtlaSil
  3. Marzipan'a bayılırım sevgili Zehra..Eltin ağzının tadını iyi biliyormuş..Pastan harika olmuş..Eltine de mutlu yaşlr diliyorum..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. off off off nasıl bir pasta bu, canım nasıl çekti anlatamam, süperrr:))

    YanıtlaSil
  5. Cok zarif olmus. Ellerine saglik. berlinegel artik da tanisalim. sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. canım ne kadar sade ve şık bir pasta olmuşş eltin eminim ki bayılmıştır:))
    ağzınızın tadı bozulmasınn:))
    öpüyorumm:))

    YanıtlaSil
  7. Zehra'cım marzipanlı yenmez mi?? çokta güzel olmuş. Tijen'le gelsek hani topluca sende bize 1 pasta yapar kurtulursun :))

    YanıtlaSil
  8. Şeker hamuru lezzet olarak marzipanın yerini asla tutmaz... Mükemmel bir pasta olmuş, ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. He zamanki gibi zarif,abartisiz mükemmel bir pasta cikmis ellerinden.
    O ellere sagliklar..!
    Sevgiler Zehracim

    YanıtlaSil
  10. zehracim pastan coook güzel olmus, sende benim gibi abartiyi sevmiyorsun galiba...
    ellerine saglik canim

    dedigin gibi seker hamuru ve marzipan arasinda fark, sekerhamuru ile calismak dahada bir farkli herseyi daha güzel sekilendire biliyorsun...marzipanda biraz daha ugrastirici...
    bizim evdede marzipan favorimizdir dedigin gibi süsleri bile yeniyor...geriye kalan bir kac kek kirintilari...

    YanıtlaSil
  11. ellerinize sağlık,bende marzipanı çok severim,pasta muhteşem görünüyor...bir sorum var,çikolatalı buttercreme şeker hamurunun pandispanyaya yapışması için uygun bir krema mı?
    sevgiler aysel c.

    YanıtlaSil
  12. Deryacigim cok tesekkür ederim...sevgiler

    YanıtlaSil
  13. Tijencigim...ah ne olur gel yeterki,sana pasta yapayim...sevgiler

    Sevgili Gül...cok tesekkürler

    Sevgili Lolipu,sana bir dilim gönderdim hemen...

    YanıtlaSil
  14. Nesrincigim ilk firsatta Berlin´deyim insallah, sevgiler

    Denizcigim tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Zehracigim...diyorum ya...hadi topluca geliiiin, kactane pasta yaparim...ah bir biraraya gelebilsek....

    Bence de Aslicigim...seker hamurunda calisma imkani sonsuz ama marzipanda da lezzet harika, sevgiler

    YanıtlaSil
  16. Serapcigim, cok tesekkür ederim, sevgiler

    Sevimcigim galiba haklisin, ben daha az ayrintili ve sade olanlari tercih ediyorum...ama tekrar denemek istesem de marzipan daha cok emek istiyor galiba...sevgiler

    YanıtlaSil
  17. Aysel Hn. seker hamurunun altina ya ganaj veya buttercreme kullanmaniz gerekiyor,aksi takdirde kremsanti veya pastaci kremasi seker hamurunun erimesini, terlemesini veya deforme olmasina sebep olabiliyor...

    YanıtlaSil
  18. Zehracim

    Yine harikalar yaratmissin. Ellerine saglik. Bu arada blogumda Alerjen gidalara karsi tarifler etkinligim basladi. Katilirsan cok mutlu olurum.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  19. harika olmuş ellerine sağlık canım
    sevgiylekal

    YanıtlaSil
  20. Muhteşem görünüyor eltiniz çok şanslı
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  21. DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN

    HOBİDÜNYAM YEMEK ETKİNLİĞİ BAŞLIYOOOR!!

    http://hobidunyam.womanforum.net tarafından düzenlenen
    yemek etkinliklerinin 8.si olan "KURBAN BAYRAMI SOFRALARI" Etkinliğine
    ben yesilmutfaktantarifler- özlem ev sahibeliği yapacağım

    30 KASIM -20 ARALIK tarihleri arasında düzenlenen etkinliğimize katılmak için dilediğiniz çeşitte lezzetler hazırlayıp resmiyle birlikte tariflerinizi blogunuzda yayınlayıp bana haber bırakmanız yeterli olacaktır. Blogu olmayan arkadaşlar da omeoz@hotmail.com.tr adresine mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyorum.

    Ayrıca bu davetiyeyi ulaştırabildiğim, ulaştıramadığım herkes etkinliğimize davetlidir.Davetiyeyi ulaştıramadığım arkadaşlarım lütfen şimdiden kusuruma bakmasınlar.

    NOT:hobidünyam etkinliklerine ev sahibeliği yapmak isteyenler
    http://papatya68.blogspot.com/ adresine başvurabilirler...

    Hepimize kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  22. Icerigine bayildim pastanin.Bende denicem insallah. Fotograflari daha yeni görüyorum biliyomusun. Cok güzel cikmis fotograflar. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  23. yine oldukça zarif bir pasta bir kez daha ellerine sağlık :))

    YanıtlaSil
  24. ellerinize, emeğinize sağlık çok harika yapmışsınız.sevgiler...

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın