Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

24.08.2010

KARIŞIK MEYVE KOMPOSTOSU

hos

Bu komposto, Ramazan boyunca annemin buzdolabında hep hazır durur. Sahurda genellikle peynirli börekle tüketilir. Bende çok severek yapıyorum. Hafif ekşimsi tadı ve sevmediğim elmayı severek tüketebileceğim bir lezzet yakalıyorum. Yine iftar sofrasından bir tarif...

komp

Malzemeler (miktarı arzu ettiğiniz kadar arttırabilirsiniz)

  • 1 elma
  • 1 portakal
  • 1 su bardağı kuru kayısı
  • 1/2 su bardağı kabuğu temizlenmiş badem
  • 3-5 tane karanfil
  • 1/2 limon suyu
  • 1- 1,5 su bardağı tozşeker
  • yeterince su
Yapılışı :

  1. Bademleriniz kabukluysa akşamdan ılık suda bekletin ve ertesi gün kabuklarını soyun.
  2. Kayısıları küp küp doğrayın. Bir tencerede su ile haşlamaya koyun.
  3. Diğer tarafta elmaları küp küp doğrayın ve suyun içinde bekletin.
  4. Portakalı fileto şeklinde doğrayın.
  5.  Kayısılar kaynayan suda yumuşamaya başlayınca elmaları ve portakalı katın. Limon suyunu katın.
  6. Şekeri ilave edin. Su ve şeker ayarını malzeme miktarına ve damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.
  7. Bir taşım kaynatıp karanfilleri atın ve altını kapatın.
  8. İsterseniz soğuduktan sonra küp küp doğranmış muz ilave edebilirsiniz.

12 yorum:

  1. Bildigimiz kompostalardan daha farkli duruyor, bademli.
    Hic görmemistim simdiye kadar. Hemen denemek lazim kesin cok lezzetlidir.
    ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. Pek leziz ve iştah açıcı görünüyor.Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir serin görüntüsü var. Börege gercekten yakisir. Ellerine saglik. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görüünyor canım ellerin dert görmesinn..
    ferah, serinrahatlatıcı bir havası var bana öyle hissettirdi en azından..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. Zehracim güllac gibi kompostoda bir ramazan tatlisidir.
    (Ramazan bitincede hic akla gelmez nedense)
    Bende cocuklugumdan hatirlarim.Sahurda börek ve kompostu yenirdi.Iftradada pilavin yanina eslik ederdi.
    Halbuki diger günlerde yenilmesi gerekir.
    Her seferinde ramazandan sonrada yapmaliyim derim ondan sonrada 11 ay aklima gelmez.
    Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  6. Zehracığım nasılda güzel görünüyor
    küçüklüğümde kompostosuz iftar açıl
    mazdı.Ellerine sağlık bereketli iftarlar öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Zehracım bizim evde de vaz geçilmezdir.Derine az şekerli hazırlıyorum, meyve suyu diye içiyor.Meyvelerini de tabağa koyup ayrı veriyorum ( yani komposto her zaman ikiye bölünüyor) kaşıkla yiyor.

    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. zehra görüntüsü bile enfes hele benim gibi yıllardır içmemiş biri için. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  9. İftar sofralarınız için lezzetli tariflerini hazırlarken, iftar sofralarınızı süsleyen tariflerinizi bizlerle de paylaşmaya ve birbirinden değerli hediyeler kazanmaya ne dersiniz?

    Çünkü biz bu Ramazan, Hamarat Abla olarak sofralarınızın lezzet ortağı MAGGI® sponsorluğunda lezzetli ve besleyici Fırında Tavuk tariflerimizi birbirimizle paylaşacağımız bir etkinlik düzenledik ve tarifleriyle bu etkinliği zenginleştirecek katılımcılara bazı hediyeler vermek istedik.

    Ayrıntılar için http://www.hamaratabla.com/

    YanıtlaSil
  10. Zehracım hımm şahane görünüyor ellerine sağlık tatlım
    ramazanda sofrada en çok aradığım tat ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  11. Zehra'cığım ne güzel duruyor. Bir de gün kurusu kayısılarla yapsan lezzeti daha da katlanırdı emin ol. (Ben kükürtle ağartılmış kuru meyveleri almıyorum hiç!)

    YanıtlaSil
  12. çok farklı bir komposto çeşidi hemde kolay elinize sağlık çok hoş olmuş

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın