Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

6.04.2010

ÇİKOLATALI JÖLELİ PASTA

jöle

Bu pasta en sevdiğimiz lezzetlerden biri.Çikolata ve muz ikilisinin hani derler ya '' ahenkle dans edişi...''
jöle1

Sizi bu dansla başbaşa bırakıyor ve tarifine geçiyorum ...

Malzemeler :

Pandispanya
  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı sıcak su
  • 80 gr. tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 60 gr. Un
  • 20 gr. Kakao
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Jöleli katman
  • 5-6 adet Muz
  • 1 paket sade jöle (ben Dr.Oetker marka kullandım)
  • 250 ml. Elma suyu (hazır meyve suyu kullandım)
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 3 yaprak jöle ( ben 1/2 paket Ruf marka Agartine kullandım)
  • 400 ml. sıvı krema
  • 2 çorba kaşığı tozşeker
Çikolata katmanı
  • 1 yaprak veya 1 çorba kaşığı toz jöle
  • 125 ml. sıvı krema
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 125 gr. sıvı krema
  • 24 adet çikolatalı çubuk kraker (ben Mikado kullandım)
Yapım aşamaları :
  1. Un + Kakao + kabartma tozu bir kabın içersine birlikte elenir ve karıştırılır.
  2. Pandispanya için yumurtalar + sıcak su ile 1 dk.çırpılır. Şeker ve vanilya eklenir.kabarana kadar çırpılır.
  3. Yumurta karışımına unlu karışım eklenir ve çırpma teli ile birbirine dikkatlice yedirilir.
  4. yağlı kağıt serili fakat kenarları yağlanmamış kek kalıbına hamur dökülür ve 170 C de önceden ısıtılmış fırındayaklaşık 20 dk. pişirilir.(bu aşamada kürdan testini yapmanızı tavsiye ederim, her fırının ayarı farklı olacağı için)
  5. Pandispanyanız pişince kalıptan ayırıp soğumaya bırakılır.
  6. Soğuduktan sonra kelepçenin iöine yerleştirilir.
  7. Muzlar soyulur, uyunlamasına 2' ye ayrılır ve pandispanyanın üzerine dizilir.
  8. Jöleyi paket üzerinde yazdığı gibi 3 çorba kaşığı tozşeker ve elma suyu ile karıştırarak pişirilir. Muzların üzerine eşit bir şekilde dökülür. Jelatin suda eritilir. Krema toz şeker ile çırpılır ve jelatin eklenir.
  9. Soğumuş olan Muzlu jöleli katmanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılır.
  10. Krema ısıtılır. Kaynama noktasına gelince çikolata eklenir. karıştırılır.1 çorba kaşığı jelatin 2 kaşık su ile eritilir.Çikolataya katılıp karıştırılır. Pastanın üzerine dökülür.en az 2-3 saat buzdolabında soğutulur.
  11. Kalan krema çırpılır. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine 12 adet çubuk şeklinde dekor yapılır ve çikolatalı çubuk kraker ile süslenir
Bu pastamla sevgili Narince' nin Yaman etkinliğine katkıda bulunmak istiyor ve etkinliğinde kolaylıklar diliyorum....

21 yorum:

  1. herzamanki gibi harıkalaar yaratmıssınız ellerınıze saglık :)
    sevgilerimle
    Neslihan..

    YanıtlaSil
  2. canim bu dansa kesinlikle hayir diyemiycem bende dr.oetkerin modern pastalar kitabinda görmüstüm bu tarifi ama bir türlü cesaret edememistim ee senin dans dan sonra yapariz artik:))
    ellerine saglik zehracim sevgiler öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. pasta gerçekten tam bir sanat eseri olmuş, dans, şiir aşk herşey içinde.. tebrik ederim..

    YanıtlaSil
  4. Bende bayilirim cikolata ve muz ikilisine ama maalesef ailede tek bayilan benim digerleri pastada muzu pek sevmiyorlar. Yanima bir iki kisi bulursam bu pastayi yapacagim kesin.Ellerine saglik.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. hııımmm nefis gözüküyor yine zehraaaa :))

    YanıtlaSil
  6. Zehram muhteşem bir pasta ellerine
    sağlık.Ahhhh uzanıp almak mümkün ol
    sa keşke kocaman öpüyorum...

    YanıtlaSil
  7. Ahh ahhh bakmak yetmiyor ki,kalkıp yapsam böyle güzelinide yapamam biliyorum... şahane olmuş,süslemesi çok hoş... ellerine sağlık...

    Sevgiler yolluyorum...

    YanıtlaSil
  8. hangi bir lezzete yorum yazsam bilemedim, hersey nefis görünüyor...
    ama ben çiçekler için seni dansa davet etmek istiyorum ;P

    YanıtlaSil
  9. Zehracim bu güzel pasta ile degil dans etmek göbek bile atarim...Eline saglik

    YanıtlaSil
  10. muh-te-şem!
    tablo gibi olmuş, her bir katı ayrı keyif olmalı.

    YanıtlaSil
  11. Zehra'cığım bu ne güzel bir çalışma olmuş. Çok teşekkür ederim katılımın için, harikasın sen!

    YanıtlaSil
  12. Ellerinize sağlık. Nefis görünüyor. Görüntüsü böyle ise tadını tahmin bile edemiyorum:)

    YanıtlaSil
  13. cok güzel ve leziz görünüyor, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  14. ellerinize sağlık, muhteşem görünüyor...

    YanıtlaSil
  15. Canim arkadasim, ellerine saglik... Nefis bir pasta olmus.... En sevdigim tatlar bir arada.... Afiyetler olsun... Ayrica seni senen de hayirli,ugurlu olsun arkadasim... Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  16. narincenin sitesinde gördüm nu pastayı ve çok ilgimi çekti. ne kadar özenle çalışmışısınız. enfes birşey çıkmış ortaya. bayıldım resmen. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Neclanın etkinliğinde görünce hemen geldim:)
    Çok beğendim ellerinize sağlık:)
    kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Eya blogunuzdaki hangi pastaniza yorum yapacagimi bilemedim..Kisacasi harikasiniz..
    Ellerinize saglik..
    Sevgiler
    Cali

    YanıtlaSil
  19. ellerinize sağlık muhteşem görünüyor, ama mikadoları nerden b uldunuz acaba?

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın