Bu pasta en sevdiğimiz lezzetlerden biri.Çikolata ve muz ikilisinin hani derler ya '' ahenkle dans edişi...''
Sizi bu dansla başbaşa bırakıyor ve tarifine geçiyorum ...
Malzemeler :
Pandispanya
- 2 yumurta
- 2 çorba kaşığı sıcak su
- 80 gr. tozşeker
- 1 paket vanilya
- 60 gr. Un
- 20 gr. Kakao
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 5-6 adet Muz
- 1 paket sade jöle (ben Dr.Oetker marka kullandım)
- 250 ml. Elma suyu (hazır meyve suyu kullandım)
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 3 yaprak jöle ( ben 1/2 paket Ruf marka Agartine kullandım)
- 400 ml. sıvı krema
- 2 çorba kaşığı tozşeker
- 1 yaprak veya 1 çorba kaşığı toz jöle
- 125 ml. sıvı krema
- 100 gr. bitter çikolata
- 125 gr. sıvı krema
- 24 adet çikolatalı çubuk kraker (ben Mikado kullandım)
- Un + Kakao + kabartma tozu bir kabın içersine birlikte elenir ve karıştırılır.
- Pandispanya için yumurtalar + sıcak su ile 1 dk.çırpılır. Şeker ve vanilya eklenir.kabarana kadar çırpılır.
- Yumurta karışımına unlu karışım eklenir ve çırpma teli ile birbirine dikkatlice yedirilir.
- yağlı kağıt serili fakat kenarları yağlanmamış kek kalıbına hamur dökülür ve 170 C de önceden ısıtılmış fırındayaklaşık 20 dk. pişirilir.(bu aşamada kürdan testini yapmanızı tavsiye ederim, her fırının ayarı farklı olacağı için)
- Pandispanyanız pişince kalıptan ayırıp soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra kelepçenin iöine yerleştirilir.
- Muzlar soyulur, uyunlamasına 2' ye ayrılır ve pandispanyanın üzerine dizilir.
- Jöleyi paket üzerinde yazdığı gibi 3 çorba kaşığı tozşeker ve elma suyu ile karıştırarak pişirilir. Muzların üzerine eşit bir şekilde dökülür. Jelatin suda eritilir. Krema toz şeker ile çırpılır ve jelatin eklenir.
- Soğumuş olan Muzlu jöleli katmanın üzerine eşit bir şekilde yayılır.Buzdolabına kaldırılır.
- Krema ısıtılır. Kaynama noktasına gelince çikolata eklenir. karıştırılır.1 çorba kaşığı jelatin 2 kaşık su ile eritilir.Çikolataya katılıp karıştırılır. Pastanın üzerine dökülür.en az 2-3 saat buzdolabında soğutulur.
- Kalan krema çırpılır. Krema sıkma torbası ile pastanın üzerine 12 adet çubuk şeklinde dekor yapılır ve çikolatalı çubuk kraker ile süslenir
herzamanki gibi harıkalaar yaratmıssınız ellerınıze saglık :)
YanıtlaSilsevgilerimle
Neslihan..
canim bu dansa kesinlikle hayir diyemiycem bende dr.oetkerin modern pastalar kitabinda görmüstüm bu tarifi ama bir türlü cesaret edememistim ee senin dans dan sonra yapariz artik:))
YanıtlaSilellerine saglik zehracim sevgiler öpüyorum...
pasta gerçekten tam bir sanat eseri olmuş, dans, şiir aşk herşey içinde.. tebrik ederim..
YanıtlaSilBende bayilirim cikolata ve muz ikilisine ama maalesef ailede tek bayilan benim digerleri pastada muzu pek sevmiyorlar. Yanima bir iki kisi bulursam bu pastayi yapacagim kesin.Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler...
hııımmm nefis gözüküyor yine zehraaaa :))
YanıtlaSilZehram muhteşem bir pasta ellerine
YanıtlaSilsağlık.Ahhhh uzanıp almak mümkün ol
sa keşke kocaman öpüyorum...
Ahh ahhh bakmak yetmiyor ki,kalkıp yapsam böyle güzelinide yapamam biliyorum... şahane olmuş,süslemesi çok hoş... ellerine sağlık...
YanıtlaSilSevgiler yolluyorum...
hangi bir lezzete yorum yazsam bilemedim, hersey nefis görünüyor...
YanıtlaSilama ben çiçekler için seni dansa davet etmek istiyorum ;P
Zehracim bu güzel pasta ile degil dans etmek göbek bile atarim...Eline saglik
YanıtlaSilmuh-te-şem!
YanıtlaSiltablo gibi olmuş, her bir katı ayrı keyif olmalı.
Zehra'cığım bu ne güzel bir çalışma olmuş. Çok teşekkür ederim katılımın için, harikasın sen!
YanıtlaSilEllerinize sağlık. Nefis görünüyor. Görüntüsü böyle ise tadını tahmin bile edemiyorum:)
YanıtlaSilcok güzel ve leziz görünüyor, ellerine saglik.
YanıtlaSilbu pasta gerçekmi:(
YanıtlaSilben dansa varim..varım..
YanıtlaSilellerinize sağlık, muhteşem görünüyor...
YanıtlaSilCanim arkadasim, ellerine saglik... Nefis bir pasta olmus.... En sevdigim tatlar bir arada.... Afiyetler olsun... Ayrica seni senen de hayirli,ugurlu olsun arkadasim... Sevgilerimle,
YanıtlaSilnarincenin sitesinde gördüm nu pastayı ve çok ilgimi çekti. ne kadar özenle çalışmışısınız. enfes birşey çıkmış ortaya. bayıldım resmen. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgili Neclanın etkinliğinde görünce hemen geldim:)
YanıtlaSilÇok beğendim ellerinize sağlık:)
kucak dolusu sevgiler...
Sevgili Eya blogunuzdaki hangi pastaniza yorum yapacagimi bilemedim..Kisacasi harikasiniz..
YanıtlaSilEllerinize saglik..
Sevgiler
Cali
ellerinize sağlık muhteşem görünüyor, ama mikadoları nerden b uldunuz acaba?
YanıtlaSil