Bu pasta aslında çok oldu arşivime gireli ama bugün yayınlanma zamanıymış.Yakın arkadaşım ve aynı zamanda adaşımın küçük oğlunun doğumgünü için yaptığım pastanın içeriği çikolatalı pandispanya + çikolata ganaj ve muz' dan oluştu.
Zehracim yine muhtesem bir pastayla karsi karsiyayim...Yine ince detaylari incelemekten ekrana yapismis bir durumdayim, yine renkelre bayildim... yine seninle gurur duyuyorum ve yine ellerine saglik diyorum....
Patikleride ben yaptim deme simdi......!sonra agzim yine acik kalsin...
ZEHRACIĞIM BAHSETTİĞİNDE DE ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU HAYAL ETMİŞTİM..... AMA GÖRÜNCE DAHA MUHTEŞEM OLDUĞUNU ANLADIM.... ÇOK ÇOK ÇOK CİCİ OLMUŞ... SÜPER..... ÖPÜYORUM SENİ...
Seker hamurunu kendim yapiyorum. Kaplama olarak marshmallowluyu kullaniyordum ama son zaman biraz canimi sikti... bu hafta baska bir tarif denedim, modelleme hamuru olarakda cok memnun kaldim... istersen tarifini verebilirim canim...
Ayy...o mavi ayakkabıları yerim ben. Kompozisyon filan muhteşem olmuş. Mavi zaten en sevdiğim renklerden biri. Çoook çook beğendim. Keşke 1 yaşında olsam diyorum..:)
Pastalarima biraktigin güzel yorumuna cok tesekkür ediyorum canim benim... Insallah bir gün görüsebilmeyi ben de isterim... Belki de Mayis ayi icin bir organizasyon daha düzenleyebiliriz... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
merhaba zehra .Kursum bitti yakinda pastalarimi koyarim insallah ama fondan i hazir mi alsam kendim mi apsam diye düsünüyorum. Sen kendin mi yapiyosun ? Eger yaiyorsan jelatinlemi? hayvansal degilde bitkisel jelatin olsa dha iyi olur benim icin acaba nerde bulabilirim biliyormusun.Cok soru oldu herhalde. Sevgiler...Hoscakal.
sana biraz gec donebildim, kusura bakma... bugunlerde ust uste sipars aliyorum, nete pek bakamadim :)
seker hamuru tarifini Hanimis arkadasimizin sayfasindan aldim. Toba Garret`in tarifi... seker hamuru sayfasinda yaklasik 160 yorumun hepsini okudum, gliserine gerek olmadigini ogrendim. Malum yagmuru bol yerdeyiz, hamur kuruma yapmiyor...jelatini 30 sn. mikrodalgada veyahut benmari usulu eritmek lazimmis, isiya direk konmayacakmis. Bir de toz jelatin ( agar agar ) daha iyi sonuc veriyormus...
3 tatli kasigi toz jelatin 60 ml soguk su 165 gr glikoz 900 gr pudra sekeri 1/2 tatli kasigi margarin
soguk suyu bir kaba koydum ve jelatini ekledim. 2 dk. bekleyip mikrodalgada 30 sn isittim. Ardindan glikozu ekledim ve iyice karistirdim, glikoz tamamen erimeli... eger erimezse 15 sn. mikrodalgaya katabilirsin. ardindan pudra sekerinin yarisi ile kabin icerisinde yogurdum ve katilasmaya baslayinca tezgahta devam ettim yogurmaya... en son ele yapismayan hale gelince de margarinle biraz daha yogurup strecfilme sardim. modelleme hamuru olarak cok begendim, umarim seninde isine yarar...
Glycosu esim dun koydeki Bäckerei den almis... fiyat konusunda birsey soyleyemeyecegim cunku eleman fiyatini bilmedigi icin persembe odememizi soylemis... Tortissimo gibi yerlerde de var ama pahaliya geliyor...
Daha once baska yorumlardada okumustum, pek cok arkadasimiz Bäckerei den almisti glycuso... Umarim sende bu sekilde temin edebilirsin...
Zehracım öncelikle güzel mesajın için teşekkür ederim.. Sende tekrar hoşgeldin.. TR. ziyareti güzel geçmiş,sizide biraz hastalık vurmuş... vallahi istanbulun havası bir acayip,çok geçmiş olsun... kurabiyeler,pastalar ve özellikle çiçek buketini çok ama çok beğendim... marifet sende,bana bir yıl kurs verseler yinede bunları yapamam :)
Ellerine sağlık...
YanıtlaSilRenk uyumu muhteşem..
Sevgiler
Pınar
insan bu pastaya kıyıp yiyemez.Yemede yanında yat misali.
YanıtlaSilElinize sağlık çok güzel görünüyor.
Zehracim yine muhtesem bir pastayla karsi karsiyayim...Yine ince detaylari incelemekten ekrana yapismis bir durumdayim, yine renkelre bayildim... yine seninle gurur duyuyorum ve yine ellerine saglik diyorum....
YanıtlaSilPatikleride ben yaptim deme simdi......!sonra agzim yine acik kalsin...
ZEHRACIĞIM BAHSETTİĞİNDE DE ÇOK GÜZEL OLDUĞUNU HAYAL ETMİŞTİM..... AMA GÖRÜNCE DAHA MUHTEŞEM OLDUĞUNU ANLADIM.... ÇOK ÇOK ÇOK CİCİ OLMUŞ... SÜPER..... ÖPÜYORUM SENİ...
YanıtlaSilZehra'cığım,
YanıtlaSilSüper olmuş hele renklere bayıldım.
Sevgiler
Selam Zehra, bende de pembe ayakkabili pasta var bugun :) Cok begendim pastani, ellerine saglik...
YanıtlaSilsevgiler...
Sevgili Pinar...cok tesekkür ederim yorumun icin...sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Impossible...tesekkür ederim ugradigin icin...sevgiler
Serapcigim....mahcup ediyorsun valla...cok tesekkür ederim arkadasim bu arada ayakkabilari da tabiiki kendim yaptim...sevgilerimle
Canim Nesrincigim...cok tesekkür ederim, begenmene sevindim... sevgilerimle
YanıtlaSilSevgili Hülyacigim...cok tesekkürler, sevgiler
Sevgili Mebrule, hemen sana da ugruyorum, tesekkürler....
Tekrar selam :)
YanıtlaSilSeker hamurunu kendim yapiyorum. Kaplama olarak marshmallowluyu kullaniyordum ama son zaman biraz canimi sikti... bu hafta baska bir tarif denedim, modelleme hamuru olarakda cok memnun kaldim... istersen tarifini verebilirim canim...
iyi geceler...
Cok tatli olmus ya ayakkabilar falan sanki gercek. Ellerine saglik.
YanıtlaSilSevgiler...
zehracim pasta süüüüper olmus ayakabilara hele bayildim
YanıtlaSilellerine saglik canim
Zehracim coook güzel olmus.Ellerine saglik.
YanıtlaSilPatiklerde muhtesem:))
Sevgilerle.
zehracim tek kelime ile süper canim
YanıtlaSilellerine saglik
truff icin sade pandispanya ilede olurmu demissin bence olur canim deneyebilirsin sevgiler iyi haftasonlari...
Ayy...o mavi ayakkabıları yerim ben. Kompozisyon filan muhteşem olmuş. Mavi zaten en sevdiğim renklerden biri. Çoook çook beğendim. Keşke 1 yaşında olsam diyorum..:)
YanıtlaSilPastalarima biraktigin güzel yorumuna cok tesekkür ediyorum canim benim... Insallah bir gün görüsebilmeyi ben de isterim... Belki de Mayis ayi icin bir organizasyon daha düzenleyebiliriz... Sevgilerimle, güzel bir hafta diliyorum...
YanıtlaSilKesinlikle süper:))) Ellerine sağlık! Çok cici ve güzel bir pasta:)))
YanıtlaSilmerhaba zehra .Kursum bitti yakinda pastalarimi koyarim insallah ama fondan i hazir mi alsam kendim mi apsam diye düsünüyorum. Sen kendin mi yapiyosun ? Eger yaiyorsan jelatinlemi? hayvansal degilde bitkisel jelatin olsa dha iyi olur benim icin acaba nerde bulabilirim biliyormusun.Cok soru oldu herhalde.
YanıtlaSilSevgiler...Hoscakal.
Canımm nasıl zar4if nasılda şık bir pasta ellerine sağlık. renkler tasarım hepsi harika
YanıtlaSilHayran hayran pastayı seyrediyorum Zehra'cığım..Harikasın yine!
YanıtlaSilSevgiler..
Hayran hayran pastayı seyrediyorum Zehra'cığım..Harikasın yine!
YanıtlaSilSevgiler..
Selam zehra,
YanıtlaSilsana biraz gec donebildim, kusura bakma... bugunlerde ust uste sipars aliyorum, nete pek bakamadim :)
seker hamuru tarifini Hanimis arkadasimizin sayfasindan aldim. Toba Garret`in tarifi... seker hamuru sayfasinda yaklasik 160 yorumun hepsini okudum, gliserine gerek olmadigini ogrendim. Malum yagmuru bol yerdeyiz, hamur kuruma yapmiyor...jelatini 30 sn. mikrodalgada veyahut benmari usulu eritmek lazimmis, isiya direk konmayacakmis. Bir de toz jelatin ( agar agar ) daha iyi sonuc veriyormus...
3 tatli kasigi toz jelatin
60 ml soguk su
165 gr glikoz
900 gr pudra sekeri
1/2 tatli kasigi margarin
soguk suyu bir kaba koydum ve jelatini ekledim. 2 dk. bekleyip mikrodalgada 30 sn isittim. Ardindan glikozu ekledim ve iyice karistirdim, glikoz tamamen erimeli... eger erimezse 15 sn. mikrodalgaya katabilirsin. ardindan pudra sekerinin yarisi ile kabin icerisinde yogurdum ve katilasmaya baslayinca tezgahta devam ettim yogurmaya... en son ele yapismayan hale gelince de margarinle biraz daha yogurup strecfilme sardim. modelleme hamuru olarak cok begendim, umarim seninde isine yarar...
sevgilerimle...
Selam canim,
YanıtlaSilGlycosu esim dun koydeki Bäckerei den almis... fiyat konusunda birsey soyleyemeyecegim cunku eleman fiyatini bilmedigi icin persembe odememizi soylemis... Tortissimo gibi yerlerde de var ama pahaliya geliyor...
Daha once baska yorumlardada okumustum, pek cok arkadasimiz Bäckerei den almisti glycuso... Umarim sende bu sekilde temin edebilirsin...
sevgiyle...
Canim,
YanıtlaSilben özellikle o ayakkabilara bayildim, nasil ince detaylar bunlar, valla bravo ve ellerine saglik diyorum.
Sevgilerimle
Zehracım öncelikle güzel mesajın için teşekkür ederim.. Sende tekrar hoşgeldin.. TR. ziyareti güzel geçmiş,sizide biraz hastalık vurmuş... vallahi istanbulun havası bir acayip,çok geçmiş olsun...
YanıtlaSilkurabiyeler,pastalar ve özellikle çiçek buketini çok ama çok beğendim... marifet sende,bana bir yıl kurs verseler yinede bunları yapamam :)
ellerine sağlık..
Sevgiler yolluyorum..
bloguma gelip bıraktığınız güzel doğumgünü mesajınız için çok teşekkür ederim :) sevgiler..
YanıtlaSil