Neyse ki bir hamle ile ara verdiğim yeni denemelerimden birini yazmak için bastım tuşlara. Peynir ile çikolatanın uyumu nasıl olur diye diye bir merakla pişirdim ama tükenmesi o kadar uzun sürmedi. Nefis çikolata tadında bir cheesecake oldu.
Tarif kitabını çok severek kullandığım Cynthia Barcomis'e ait. İki kattan oluşuyor. Çikolatalı bisküvi taban ve peynirli dolgu.
Gelelim tarifine....
Çikolatalı bisküvi taban için malzemeler :
- 90 gr. blender'dan geçirilmiş etimek
- 75 gr. fındık veya badem ( kavrulmuş ve ince dövülmüş)
- 60 gr. tereyağ (erimiş)
- 2 çorba kaşığı kakao
- 75 gr. bitter çikolata (rendelenmiş)
Peynirli dolgu için gerekli malzemeler :
- 200 ml. sıvı krema
- 3 çorba kaşığı türk kahvesi
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 470 gr. bitter çikolata (iri parçalara kıyılmış)
- 165 ml. sıvı krema
- 870 gr. krem peynir ( ben Philedelphia kullandım)
- 200 gr. toz şeker
- 4 yumurta
- üzerine sürmek için siyah frenk üzümü marmeladı (dut, vişne de kullanılabilir)
Yapılış aşamaları :
Taban :
- Fırınınızı 190 C' ye açarak ısınmasını sağlayın.Taban için gerekli olan tüm malzemeyi çikolata hariç karıştırın.
- 26 cm' lik kelepçeli kalıbınızın tabanına eşit bir şekilde yerleştirin.İyice sıkıştırın ve bastırın.9 dk. ön pişirme yapın ve fırından çıkarıp soğuması için kenara alın.
- Tam soğumadan rendelenmiş çikolatayı eşit bir şekilde tabana yayın. Çikolata eriyecektir.Bu dolgusu eklendiğinde tabanın ıslanmasını ve yumuşamasını engelleyecektir.
- Üzerini alüminyum folio ile örtüp buzdolabına kaldırın.İyice soğuması gerekmektedir.
Peynirli dolgu :
- Fırının derecesini 180 C ye getirin.Büzük bir tencerede 200 gr. sıvı krema, kahve,kakao ve tuz' u birlikte karıştırın ve kaynama noktasına gelince ateşten alın.
- Çikolatayı yavaş yavaş ekleyerek karıştırın ve erimesini sağlayın.
- Biraz soğumaya bırakın. Ilınınca kalan kremayı ekleyin.
- Başka bir kapta Sürme peynir, şeker ve yumurtaları çırpın. Krema haline getirin.
- İyice ılınmış olan çikolatalı karışımı porsiyon porsiyon ekleyerek karıştırın.
- Bu karışımı buydolabında beklettiğiniz soğuyup katılaşmış olan tabanın üzerine ekleyin.
- Kek kalıbını biraz daha büyük ve derin bir tepsiye yerleştirin. Tepsiye 3 cm. kadar sıcak su doldurun .
- 60 dk. pişirin.Fırından çıkarın. Izgara üzerinde kendi halinde soğumaya bırakın. Geceden pişirip bekletmenizi tavsiye ederim. Kıvamı daha iyi tutacaktır.
- Servisten önce hangi marmeladı kullanacaksanız fırça yardımı ile üzerine sürün. Cheesecake' inizin parlak görünmesini sağlayacaktır.
- Arzu ederseniz kenarlarını yeşil fıstık ile süsleyebilirsiniz...
Afiyet olsun...
Tek kelimeyle muhteşem görünüyor.Ellerine sağlık Zehracığım.Sevgiler...
YanıtlaSilturk kahvesi nasılda farklı bir tat katmıstı dusundukce agzım sulanıyor ;)
YanıtlaSilZehracığım, muhteşem görünüyor...Yanında 1 fincan nescafeyle ne de güzel gider...
YanıtlaSilEllerine sağlık!
Sevgişyle kal,
özellikle o dilim fotoğrafı beni benden aldı resmen :)
YanıtlaSilharika görünüyor.dilimin fotoğrafı da muhteşem.ellerine sağlık...işte şu internetin bi eksiği varsa o da böyle güzel şeylerin tadına bakamamak :-)
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık muhteşem olmuş.
YanıtlaSilSon günlerde gördüğüm en güzel çikolatalı cheesecake!
YanıtlaSilİçeriğide çok değişik, hemen denemek isterim, evde krem peynir olsaydı sıcağa rağmen inan mutfakta yapıyor olurdum bu yazıyı yazarken ama maalesep peynir almayı bekleyecek..
Ellerine sağlık
sevgiler
AKAN SULAR DURURRRR....
YanıtlaSilBENDE ZEHRACIĞIMA KATILIYORUM..
TEK GEÇERR :) !!!!!!!
SEVGİLER İYİ HAFTASONLARI CANIM BENİM.
Sevgili Lezzet dostlarim...ugradiginiz ve yorumlariniz icin cok tesekkür ederim...sevgilerimle
YanıtlaSilzehra
Tarif harika:) Böylesini hiç yemedimmmm...ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAman allahim, o dilim cheescake insanin agzini nekadarda sulandiriyor :) harika görünüyor, ellerine saglik zehracim.
YanıtlaSilResimler ve tarif süper eline sağlık Eya.
YanıtlaSilMerhabalar ellerinize saglik, harika pastalar yapmissiniz, bu cikolatalida cok güzel olmus denemeyi isterim, sevgiler....
YanıtlaSilCanım bu ne güzel bir fotoğraf ve sunum.
YanıtlaSilSevgiler...