Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

9.05.2009

TÜM ANNELERİN GÜNÜ KUTLU OLSUN !

" Sabah bulaşık yıkarken ellerimin annemin ellerine ne kadar benzediğini fark ettim. Benzemekten de öte; tıpatıp aynısı olmuşlar..

Ergenlik çağlarımda (hakikaten çekilmez bir yeniyetmeydim) annemin ellerine sinir olurdum. Ya da şöyle diyelim: Sinir olduğum bir milyon sekiz yüz kırk altı şeyden biri de annemin elleriydi.

Kadıncağızın beni sinir etmek için ellerine özel olarak yaptığı bir şey de yoktu. Uzun kırmızıya boyanmış cadı tırnakları falan veya lime lime olmuş tırnak etleri gibi bir durum da yoktu.

Sadece şekilsizdi.
Yani güzel değildi. Ve ben buna sinir olurdum.
'Hah' dedim kendi kendime 'şimdi senin de bir sıpan olsaydı o da sinir olacaktı ellerine. Yeterince güzel değilmiş diye..

Şimdi ise o eller biraz daha elimin içinde kalsın diye ne numaralar çekiyorum...Yok üşüdüm, tutsana elimi, yok kremi fazla sürdüm, alsana birazını, tırnakların uzamış, törpüleyeyim mi..

Aslında düşününce, eller dışında da anneme her geçen gün daha çok benziyorum.

Eskiden çok umurumda olmazdı şimdi evde ufacık bir dağınıklık olsa sıkılıyorum. Sabah kalkar kalkmaz temizlik yapmaya başlıyorum. Hesapça çay demleninceye kadarki vakti değerlendirmiş olacağım. Çay zift oluyor, ben hâlâ bir yerleri siliyorum.

Aynı annem gibi ben de masa örtülerini düzeltmeden yanlarından geçmiyor, hoh yapıp silmeden aynalara bakmıyor, yerden gübür toplamadan ilerleyemiyorum artık.

Aynı onun gibi sabah kalkınca uzun uzun camdan dışarıya bakmadan güne de başlayamıyorum. Esnafla iki kelimenin beli kırmazsam aynı onun gibi eksik iş yapmış sayıyorum kendimi.

Daha az süsleniyor ama tıpkı onun gibi daha çok bakım yapıyorum. Eskiden tek bir nemlendiriciyi üç kereden fazla kullanamayan ben artık her gün sabah akşam sürüyorum.

Üstelik fındık tanesi kadar miktar, oldu artik ceviz tanesi kadar! Rimel ise kurumak üzere..

Bu kadarla kalsa yine iyi.. Arkadaşlarımdan çok bitkilerimle konuşmama ne diyorsunuz? Ya da yalnızsam on iki dedi mi en şahane filmi bile seyrediyor olsam kapatıp cup yatağa giriyor olmama? Veya çantamda vızıldayan bir çocuğa verilmek üzere BONBON taşımaya başlamama?

Ben de şaşırıyorum ama gerçek. Annemde dalga geçtiğim ne kadar şey varsa hepsini ben de yapıyorum artik!...

Tek kaygım şu: Bir gün ben de YOĞURT KAPLARINI biriktirmeye başlayacak mıyım acaba? Aklımın almadığı tek şey bu. Bütün dolap içleri yıkanmış, kurulanmış yoğurt kaplarıyla dolu. Hepsi küçük kuleler şeklinde üst üste dizilmiş, kuzu kuzu bekliyorlar. . Kapakları da elbette mevcut.Onlarca değil yüzlerce! Ne diyeyim...

Bir gün elimdeki yoğurt kabını deterjanlarken anlarım herhalde kap biriktirmenin esbab-ı mucibesini.. .

*** Bu yazıyı geçen sene yine bu günlerde yazmıştım.. 'Anneler günü' vesilesiyle biraz değiştirerek yeniden yayınlamak istedim..

Çünkü hatırlatmak istedim ki annelerimizde kızdığımız, kırıldığımız, dalga geçtiğimiz, hafife aldığımız, lüzumsuz gördüğümüz, saçma bulduğumuz ne kadar huy, alışkanlık, arzu, istek varsa bir gün hepsini kendimiz de edineceğiz . şakanızı, siteminizi yaparken bunu unutmayın istedim.

Üstelik bazen sadece alışkanlıklar değil bahtlar da annelerden kızlara miras kalabiliyor. İyi veya kötü.. Onları eleştirirken, yargılarken bunu da düşünün istedim..

Çünkü.. Ben.. Artık.. Yoğurt kaplarını biriktirmeye başladım... "

TÜM LEZZET DOSTLARIMIN ANNELER GÜNÜNÜ DÜN MAİL KUTUMA DÜŞEN BU GÜZEL VE ANLAMLI YAZI İLE KUTLAMAK İSTEDİM...SEVGİLERİMLE

9 yorum:

  1. ne guzel bır yazı bu boyle:)) haklısınız wallahı, daha dun kardesıme bır soz soyledım; ayy ablaaa yaaa aynı annem gıbı konustun dedı:)) galıba ben de annem gıbı oluyorum:))

    sevgıler
    fıdan

    YanıtlaSil
  2. Yazınızı çok beğendim. Bende gün geçtikçe anneme benzediğimi bazı nefret ettiğim huylarının maalesef bendede olduğunu fark ediyorum.
    Şimdi o huylardan daha az mı nefret ediyorum sadece sevmiyor muyum hayır maalesef hala sevimsiz geliyor :) ama anneme daha ılımlı davranıyorum orası kesin :)
    Anne olanların anneler günü kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bir yazı Zehracım,iyi ki muhteşem annelerimize benziyoruz...

    Senin de anneler gününü kutluyor,şeker yanaklarınan öpüyorum...

    YanıtlaSil
  4. Çok ama çok güzel olmuş. İnanılmaz noktalarla can evinden vurulan cinsten. Keşke ben yazsaydım dediğim bir yazı... İsterdim önceden haberimin olmasını. Bundan sonra kaçmak gerekiğinde saklanacağım başka bir yazar arkası buldum. Teşekkür ederim bütün kalbimle...

    YanıtlaSil
  5. ah ne tatli bir annen varmis( TIPKI BENIMKI GIBI), sen de iyi ki ona benziyormussun...

    YanıtlaSil
  6. Muhtesem bir yazi :)) Anneler gunun kutlu olsun sevgili Eya :))

    YanıtlaSil
  7. Offf yaaa harrika yazmışsınız.
    Anneler gününüzü kutlar, ellerinizden perim efendim:)Sevgilerrrr

    YanıtlaSil
  8. :)))))))
    çok şekersin çok :)))
    CANIM ZEHRACIĞIM..
    SEVGİLİ ANNECİĞİNİN ANNELER GÜNÜNÜ BERABERCE KUTLUYORUM CANIM.
    ÇOKK SEVGİLERİMLE.

    YanıtlaSil
  9. Önce dergi ile ilgili güzel mesajına çok teşekkür ederim. Bende senin blogunu izliyor ve çok beğeniyorum.
    Anneler günü için yayınladığın bu yazıda çok ama çok güzel. Okurken gözlerim dolu dolu oldu. Gerçekten pek çoğumuz annelerimize benzemeye başladık git gide. Hatta annemin öne çıkan evham huyu için arada bir ablamla atışırız. "Hah şimdi annem gibi konuştun...." "hadi canım asıl sen annem gibi konuşmaya başladın..." diye.
    Tüm annelerimizle beraber, seninde annenin anneler günü kutlu olsun. Sevgilerimle.....

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın