Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

10.01.2009

PUDİNGLİ ÇÖREK

pud1

Merhaba sevgili lezzet dostlarım. Oldukça uzun bir aradan sonra tekrar sizlerle paylaşımlara devam edebildiğim için çok mutluyum. Yaklaşık 15 günlük bir hastalık döneminden sonra nihayet sağlığıma kavuştum ve yine normal hayatıma devam ediyorum.2008' in son haftası ve yeni yılın ilk haftası olmak üzere maalesef ağır bir grip virüsünü evimizde ailece ağırlamak durumunda kaldık.İlk kez bu yılbaşında pijamalarla, sadece tavuk suyu çorba içerek ve Antibiyotik takviyesi ile bir yılbaşı gecesi geçirdik. İnanın öksürüğüm o kadar siddetliydi ki kimselerle yeni yıllarını kutlamak için konuşamadım bile. Değil bloguma uğramak, bilgisayarın uzağından bile geçemedim. O yüzden gecikmeli olarak hepinizin yeni yılını tekrar kutluyorum ve içtenlikle hepinize sağlıklı bir yıl diliyorum.Gerisi boş... insanın sağlığı olmayınca ne para, ne eşya...hiçbirşeyi gözü görmüyor.

Yeni yılda açılışı sevgili Seçil'in etkinliği için hazırladığım bir tarif ile yapmaya karar verdim. Oldum olası sütlü tatlıları ve pudingli lezzetleri sevdiğimden hem mayalı olan hem de pudingin hafif vanilyalı aromasının dokunduğu bir lezzeti siz sevgili dostlarıma sevgiyle sunuyorum.

Sevgili Seçilciğim, sana da etkinliğinde kolaylıklar diliyorum....

pud3-horz

Malzemeler

Hamuru için :

125 ml.(1/8) süt
100 gr. tereyağ veya margarin
500 gr. Un
1 paket kuru maya
50 gr. tozşeker
1 paket vanilya
2 yumurta

Dolgu kreması için :

2 paket Dr.Oetker vanilyalı puding
750 ml. (3/4) süt
80 gr. tozşeker
100 gr. kuru üzüm

Üzeri için :

4 Çorba kaşığı Şeftali veya kayısı marmeladı
2 çorba kaşığı su

Yapılışı :

  1. Hamurunuzun hazırlanması için sütü bir tencerede kaynama noktasına gelmeyecek şekilde ısıtın. Ateşten indirin,Tereyağ veya Margarini içine koyun.Erimesi için bir kenarda bekletin.
  2. Hamur kabınızın içine Unu eleyin. Kuru maya+ tozşeker+ vanilya+ yumurtayı ekleyin. Yağın erimiş olduğu ılık sütü de katın. Mixerin hamur karıştırma ucu ile önce yavaş hızda daha sonra normal çırpın.Hamurunuz katılaşınca elinizle yoğurup pürüzsüz bir hamur haline getirin ve üzerini örterek sıcak bir ortamda mayalanması için bekletin.Ben mayalamak için kabın üzerini önce alüminyum folyo ile kapatıyorum ve sonra bir torbaya geçirip bekletiyorum. Her zaman kabarması açısından iyi sonuçlar almamı sağlıyor.
  3. 1-2 saat içersinde hamurunuz istediğiniz kıvama gelecektir. İç dolgu kremasını hazırlamak için sütü bir tencereye koyun.Başka bir kapta puding + tozşekeri karıştırın. Daha sonra sütten yarım su bardağı kadar alıp pütürsüz bir karışım elde edin. Bu arada kalan sütü kaynama noktasına getirip ocaktan indirin ve hazırladığınız karışımı katıp çırpma teli ile çırpın,1 taşım kaynatıp soğumaya bırakın.Arada bir kabuk tutmamaı için karıştırmanızda fayda olacaktır.
  4. Pudinginiz soğuyunca, hamurunuz da yeterli kabarıklığa gelmiş olacaktır. Hamurunuzu hafif unlanmış bir zeminde fırın tepsisi büyüklüğünde ince bir dikdörtgen şeklinde açın.
  5. Soğumuş olan pudingi hamurun üzerine eşit bir şekilde yayın.Kıvırdığınızda dışta kalacak kenarda 1 cm. kadar mesafe bırakın ki katladığınızda puding dıiarı taşmasın.
  6. Ayıklanmış,yıkanıp kurumuş olan üzümleri de eşit bir şekilde dağıtın.Hamuru uzun kenarından dikkatlice ve fazla bastırmadan rulo pasta gibi kıvırın. Büyük bir silindir elde etmiş olacaksınız.Yaklaşık 1 cm. kalınlığında dilimler kesip yatay şekilde yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Yaklaşık 20 adet çıkıyor ve 2 tepsi pişiriyorsunuz.
  7. Fırınınızı 180 °C ye açın. Isınmasını beklerken çörekleriniz de tepside biraz daha mayalanmayı bekleyecekler ki bu daha güzel pişmelerini sağlayacaktır.
  8. 10-15 dk. bekledikten sonra tesideki çöteklerinizi ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dk. pişirin.Pişme sürecini kendi fırın ayarınıza göre belirlemenizde fayda var. Çünkü her fırının ayarı ve pişirme derecesi farklıdır.
  9. Çörekler pişerken marmeladınızı bir cezvede veya küöük bir tencerede 2 kaşık su ile 1 taşım kaynatın.Pürüzlü olursa süzgeçten geçirmenizi tavsiye ederim.
  10. Çörekleriniz fırından çıkar çıkmaz fırça yardımı ile marmelat karışımını üzerlerine yumurta sarısı sürer gibi sürün ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.....

26 yorum:

  1. canım merhaba,
    harıka gorunuyor cok nefıstır tadı emınım ellerıne saglık mutlu hafta sonları sevgıler..

    YanıtlaSil
  2. Zehracığım,
    Sağlına kavuşmana çok sevindim.Tekrar geçmiş olsun.
    Çörekler çok nefis görünüyor. Çok değişik bir tarif.
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Geçmiş olsun diliyorum. Umarım yeni yıla hasta girmene rağmen, kalanı sağıklı ve mutlu bir yıl olur.
    Çörekler harika...
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Zehra'cığım,
    Geçmiş olsun .
    Çörekler çok güzel görünüyor mis gibi de kokmuşlardır eminim.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Hobidünyam woman forum yemek etkinliği #3 kurabiye ye

    http://hobidunyam.womanforum.net


    edaca30 ve papatya68 in birlikte hazırladığı;
    hobidünyam womanforum için hazırladığımız yemek etkinliğimizin "3."sü olan" kurabiye ye" etkinliğine sizleri de bekliyoruz.
    10 ocak 2009 dan 30 ocak 2009 a kadar sürecek olan etkinliğimizde sizleri ev sahibesi olarak ben (papatya68) ağırlamak istiyorum sizler kurabiyeleri yapın gelin birlikte paylaşalım.
    yapmanız gereken şey o güzel ellerinizle yaptığınız muhteşem kurabiyelerinizi bloğunuzda yayınlayıp benim bloğuma yorum bırakarak hazır olduğunu bildirmeniz sonra ben bloğunuza gelip kopyalayıp kendi bloğuma ve hobidünyam womanforuma ekleyip yayınlayacağım artık hepimizin zengin bir kurabiye arşivimiz olacak ne güzel bir paylaşım değilmi?haydi herkes kurabiyelerini yapıp gelsin çaylar da benden lezzet paylaşımı için bekliyoruuuuuuuuz.
    Eda & Aynur

    Not: blog sahibi olmayanlarda katılabilirler (sahrayolu@gmail.com) adresime yaptığınız leziz kurabiyelerinizi resmiyle birlikte isminizi de yazıp yollayın bizde yayınlayalım lezzetli paylaşımlarda buluşalım bekliyoruuuuuuuz:)

    YanıtlaSil
  6. Merhabalar,
    sizlere gecmis olsun arkadasim, simdi sira burda, bende grip virusu ile savasiyorum. Ates, bas agrisi burun, bogaz feci. illaclarin tesiri baslayinca yatagin icinde leptopla hemen gezinti yapiyorum, yoksa yatmaktan patliyorum.
    Canim ellerine saglik, cörekler mükemmel olmus.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Geçmiş olsun canım. Bu aralar grip salgını oldukça yaygın ne kadar dikkat etsekte bi şekilde yakalıyor insanı. Bu arada dönüşün muhteşem bir tarif ve görüntüyle yapmışsın ellerine sağlık.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Zehracığım seninde geçmiş yeni yıl'ın kutlu olsun Vee çook geçmiş olsun. sen iyileş blog hep burada zaten ; )
    ellerine sağlık ayrıca çook güzel gözüküyor
    sevgilerimle
    Funda

    YanıtlaSil
  9. Canım arkadaşım benim, çok geçmiş olsun, iyileşmene çok sevindim ...
    Harika bir tarif vermişsin bize, ellerine sağlık..Muhteşem bir görüntü tek kelimeyle..
    Aşağıdaki pastaya ise hayran hayran bakıyorummmm..İnanılmaz zarif bir pasta..Süpersin Zehram, çoook öpüyorum seni..

    YanıtlaSil
  10. Geçmiş olsun Zehra'cığım!

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Banucugum tesekkür ederim,sevgiler

    Sevgili Pelincigim, cok tesekkür ederim, sevgiler

    YanıtlaSil
  12. Sevgili Yasemincigim, cok tesekkür ediyorum, sevgiler

    Sevgili Hülyacigim, cok tesekkürler...

    YanıtlaSil
  13. Sevgili Papatya, davetin icin tesekkürler

    Sevgili Ayse, aman dikkat, simdiden gecmis olsun, sevgiler

    YanıtlaSil
  14. Sevgili Fundacigim, cok tesekkür ederim, sevgiler

    Sevgili Feyzaciiiigim...canim cok tesekkür ediyorum, sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Sevgili Tijencigim, cok tesekkür ediyorum, sevgilerimle

    YanıtlaSil
  16. kuzen, yine döktürmüşsün...
    almanların 'Schnecke'sına benzyr...
    süper...
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. öncelikle çok geçmiş olsun tarifin de süper olmuş ellerine sağlık sevgilerimle fikriye

    YanıtlaSil
  18. Sevgili Zehra goruntu insani gercekten cezbediyor.Sirf goruntusu icin insanin yapasi geliyor bunu :) Ellerine saglik canim.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. Canım Arkadasım
    Bu gunden sonrakı gunlerın saglık ve huzurla geçsın. Senı çoooook sevıyorum.
    Ellerine sağlık herşey süper görünüyor.
    SEVGİLERİMLE. NİHAL

    YanıtlaSil
  20. merhaba zehra hanim cok gecmis olsun bu cörekleri kampsta görmüstüm bu hafta acaba nasil yaptilarki diye kendi kendime sormustum birde baktimki sen yapmissin allah sana uzun ömür versin emi bu arada yeni yilinda kutlu saglikli mutlu ve bol pastali olsun

    YanıtlaSil
  21. degisik nefis bir cörek omus elinize saglik,ayrica cok gecmis olsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  22. Zehracim, çok geçmiş olsun canım, sağlığına kavuştuğuna sevindim, gerçekten herşeyin başı sağlık, Allah yardım etsin şifa arayanlara.
    Pudingli çörekte nefis görünüyor ;)
    Sağlıklı günlerde afiyetle yemek dileğiyle
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  23. Merhaba..Etkinlik sayesinde sitenizle tanıştım ve de çok iyi ettiğimi anladım..Herşey çok güzel..

    Takipteyim artık.:)
    Emeklerinize sağlık.SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  24. Selamlar,

    öncelikle ellerinize sağlık, çok nefis görünüyor ben fotoğraf makinenizin markasını soracaktım. Resimler çok güzel.

    Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  25. Merhaba Zehra,

    Çöreklerin benide cezbetti.Tarifini aldım deneyeceğim mutlaka.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
  26. Aradigim tarif! Minik hanimla nasil yaparim bilmem ama yapacagim gun icin tarifim hazir :) Eline saglik.

    YanıtlaSil

Vakit ayırıp uğradığınız,iki satır yazdığınız için gönülden teşekkür ediyorum. Çok değerli yorumlarınız ile Eya varolmakta...sevgiyle kalın